Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Trochu to tu oživím, byť ptáka vyfotil někdo jinej, ale zato pěkně a s fajn příběhem.

Eventuleně to budiž bráno jakožto důkaz, že v dnešní době mi už stačí jakákoli potitvní zpráva a začnu bejt sentimentální.

https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/nejstarsi-znamy-ptak-na-svete-ma-v-70-letech-dalsi-mlade-40352891#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=PN4WAdMNmpC-202103040833&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

• po měsíci...
Odesláno

Hele co mi chrní na zahradě :)

(foceno mobilem skrz triedr skrz špinavý vokno z ruky...)

Resized_20210419_193549(0)_9868.thumb.jpeg.40b4684ae351af28984fb208b04eb15e.jpeg

Resized_20210419_193730(0)_4334.thumb.jpeg.a36c8a07666323aec5406691470ff741.jpeg

Odesláno (upraveno)

No upŕímně, je to mládě a nejsem si úplně jistej. Na pustovku moc oranžový oči a velký "uši", na ušáka málo kontrastní a málo pestrá kresba, nemohl by to být třeba i mladej výr? Ale tam to taky nesedí... Já přes sovy nejsem expert. Jsi si s kalousem jistej?

Edit: no ale peŕíčka na bříšku a maska jsou kalousí, to je fakt.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Nejsem, na kalouse mi přijde mohutnej (tedy proporčně), ale i to by mohlo být tím mládětem. Na výra mi právě nesedla kresba, ta mi blíž přijde na kalouse. Ale jak je to juv. jsem v háji :).

Odesláno

Juv. výr před přepeřením je bílej, tím to nebude. Snad tu je někdo, kdo to má nakoukaný a vnese do toho světlo :)

Odesláno

Díky :D

Byl to docela zážitek. S dcerkama jsme šli s optikou nakonec ven až těsně ke stromu, na kterém seděl. Kalous si nás přezíravě změřil a začal si čistit peří na křídlech a rousnaté pařáty - mimochodem docela respekt budící zbraně. Odletěl až po setmění. Bylo by fajn, kdyby si na zahradě zvykl spát, vývržky by mi nevadily, ale to asi neklapne kvůli ječáku jedný mý ratolesti. O víkendu by kalous přes den oko nezahmouřil :)

Odesláno

U nás doma to byl kukulík ušatec- dětská zkomolenina Kalouse ušatého z Pexesa. Pamatuji si to dodnes 🙂

Odesláno

To vypadá že ho tou rukou zaklekáváš a ještě mu kroutíš křídlo za záda. Bacha na hnutí PLM! :)

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...