Wladimir Odesláno 15. února Nahlásit Odesláno 15. února @Locky Ještě ne. Před Vánocemi jsem objednával... ale řeším s nima i celkový servis a pár drobných individualizací, začátkem ledna se k tomu teprve dostali a mám nabídku. Nejspíš v rámci servisu nechám udělat i upgrade na Si. Takže u mě to bude na déle... Sice jsem tah a sponu objednal hned po MicroPraha ale dorazí mi to komplet asi až někdy v létě Už se těším 2
Jiří Sedlák Odesláno 23. května Nahlásit Odesláno 23. května No já nevím, ale takovou raketu za tah s pitomejma samčíma koncovkama... Prostě ty koncovky vypadají hrozně. A tah s nima tak blbě odstává od hodinek vymazlenej tah podle mě vypadá jinak.
Wladimir Odesláno 6. října Nahlásit Odesláno 6. října Po 10 měsících jsem konečně vyzvednul upgradnutý hodinky a tah i se sponou.
Micey Odesláno 6. října Nahlásit Odesláno 6. října @Wladimir Hustý.. rozepiš se trochu! Dá se to regulovat bez nutnosti rozepnutí? A jak proběhl ten upgrade hodinek samotnejch?
Wladimir Odesláno 6. října Nahlásit Odesláno 6. října (upraveno) Tak po 10 měsících jsem konečně dostal zprávu, že hodinky jsou připraveny k vyzvednutí. Samozřejmě, že jsem je chtěl vyzvednout osobně a přitom se vetřít do výroby a nechat si to tam vše ukázat - což se povedlo. Člověk vidí na všechny výrobní kroky, vše si může ošahat, podívat se zblízka. Hlavní hodinář na chronografy (mimochodem taky Vladimír) mi pak na mikroskopu ukázal rozdíl mezi standardním krokem a Damaska Si upgradem. Je to vyrobené jako jeden kontejner, kterým se nahradí ten z Ety. Nevýhodu jsem měl, protože mám ještě jeden ze starších modelů, že bylo potřeba nové pouzdro aby šel nasadit tah. Nové pouzdro už nemá vrtané nožičky. Vyměnili mi cifernik, ručku stopek, lumi-bod v lunetě, komplet těsnění, datum a den v týdnu za německý. Všechny díly jsem dostal zpět (i staré pouzdro se sklem). Co se týče té spony tak působí trochu jako plachta, tím, že se tah nezúžuje. Ale nikterak mě to neobtěžuje. Otevření spony se dělá trochu nezvykle zatáhnutím za ty delší tlačítka, ne zmáčknutím jak je na 99,9% hodinek zvykem. Posun jde dělat úplně jednoduše - nemusí se sundávat z ruky. Pouze se zmáčknou malá kulatá tlačítka, čímž se uvolní aretace a jde posunovat. V rozmezí 2 cm. Po cca. 2,5 mm krocích. Zpracování je klasický hodně technický styl - třeba to, že každý šroubek je dělaný na hvězdičku, i ty menší i ty větší - stejně jako na tahu. Líbí se mi to. Řve to do světa (ostatně jako celé hodinky): "ICH WAR IN DEUTSCHLAND HERGESTELLT!" Je dobré že nikde nejsou žádné ostré hrany, ani chlupotržné škvíry. Takže pohodlí je v pohodě. Upraveno 6. října uživatelem Wladimir
YPO Odesláno 6. října Nahlásit Odesláno 6. října Ta spona je masakr Zrovna včera jsem koukal na fotky, když sem na Damašku frčel ... psal se rok 2010 1
nickolas Odesláno 6. října Nahlásit Odesláno 6. října Vypadá to teda brutálně bytelně. Tam je železa tak z půl druhýho kilometru kolejnice 1
Wladimir Odesláno 6. října Nahlásit Odesláno 6. října @nickolas jo, materiálu dost, kupodivu to ale extrémně těžké není. Na moji ruku cca. 18 cm to má 201 g. (Pro srovnání Sinn UX 189 g, Grand Seiko Quartz Diver 194 g)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se