xcmaniax Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Zdravím vespolek. Rozmyslel jsem si starší Chronomaty, o kterých jsem tu přemýšlel asi před měsícem. Díky dobrým okolnostem bych si rád v horizontu několika měsíců pořídil první hodinky, které se nebudu bát nazvat definitivní:-) Rozpočet bude mezi 60-80 TKč a na výběr je docela dost času. Nové nebo použité, ale jen perfektní stav. Problém je, že mám pocit, že po několika vlnách zdražování hodně hodinek významně odskočilo a v této relaci je tak docela náročný výběr, narozdíl od hodinek okolo 30ti. Hodinky co bych považoval aktuálně za finále (SUBy, DJ, Chronomat Airborne) jsou pořád hodně daleko, alespoň co nové. Protože se znám, budu se spíš držet mainstreamu a to nejen z důvodu budoucí likvidity (vím, protiřečím si:-)). Mám menší ruku (cca 17 cm), budu se držet průměru do 42mm, víc jen po odzkoušení. Tady jsou zatím mé myšlenky: Moony - vždycky se mi líbili, v začátcích tady nedostižný sen. Jako vše významné zdražení. Netřeba dalších komentářů, napsáno o nich bylo hodně, zatím můj favorit. Ale bojím se, že je pořídím a zjistím, že nejsou definitní. To bych z úcty k nim nechtěl aby se stalo.Bondovky - krásný pouzdro, dokonalý univerzály, ale ani přes největší snahu se neumím sžít s tím tahem. Vím, že je pohodlný, ale děsně se mi nelíbí. Na ničem kromě Nata nebo gumy se ale už moc nenosí.Nějaký Béčka - kvůli ruce a cenám dost omezený výběr, vždycky když o nějakých uvažuju, stejně to vždycky skončí tak, že moje aktuální Colty se mi líbí víc. V úvahu přichází SO, nějaký Superquartz. Navitimery jsou drahý, z dnešních Chronomatů se mi líbí jen Airborne 41 ale taky drahý, zbytek buď drahý nebo velký. Tudor Black Bay - až na datum jim nemám co vytknout, ale nějak si tam neumím ospravedlnit cenovku. Tagy - kupodivu mě nic do oka nepraštiloZnačky jako Longines, Oris, Fortis, Sinn, Damasko, Eterna, Glycine...v této ceně už spíš ne Kam byste mě nasměrovali?
Frantik Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Jestli chces definitivní a nevíš, nemáš žádné milované a chces poradit, tak je to podle mého trochu špatne :-)
bandicoot Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Já třeba x let vím, že definitivní jsou kombo Fliegerchrono a plechSub. Můžu si nechat radit po cestě, můžu záměrně i omylem bloudit, ale cíl je jasný...
Miriablo Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 V techhle cenovych hladinach uz by clovek mel videt bliz Za me jednoznacne moony. Nevim jestli su na tom lip nebo hur nez ty ze prakticky pres oci nevidim nic jinyho. A to nejsu fanda chronografu.
Návštěvník Mitak Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Tudor Pelagos. Ale nová verze s inhousem sehnatelná za cenu cca 85k bude až v létě. Současná verze s ETA strojkem je na Chrono24 nová pod 80k. A jsou to lepší hodinky, než Suby! ;-)
ondralbc Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Ikonu mas B tak bez do nejakych jetych Navi.
xcmaniax Odesláno 26. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Za tu dobu co tu jsem vim, ze slovo definitivni nema vyznam...mit dvoj ci tri nasobny budget, tak i bez hh se uz nemusi delat kompromisy. Ale o tech jsou hodinky vzdy, jinak by se nikdy nic nevybralo. Jde mi o to, jestli mi okolo tyhle cenovky neco neuteklo.
Návštěvník Mitak Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Jde o to, jestli by sis další "definitivní" chtěl k těmto plánovaným dokoupit a rozšířit sbírku nebo je za ně vyměnit. Zrovna ty Pelagosy jsou dle mého hodinky navždy, obzvlášť v modré jsou krásné. Modré Suby z praktických důvodů (měkké zlato) nechci, navíc za tři čtvrtě mega bych nechtěl žádné suby, za to už jsou jinačí hodinky. Tudor si zaslouží být v každé sbírce a nic lepšího aktuálně nenabízí. Je to sice taky kopírka Subů, ale vznikla ve stejné době (o rok později) a ve stejné dílně, takže tam mi ta inspirace nevadí. Navíc hranaté indexy a snowflake ručky jsou cool.
xcmaniax Odesláno 26. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 A nejsou Pelagosy titan? Takhle dopredu radsi nic neplanuju:) kdybych poridil moony, tak moje zbozne prani je uz k nim jen neco dokoupit.
Návštěvník Mitak Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Jsou titan. A to je špatně ?
xcmaniax Odesláno 26. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Principielne neni. K tem hodinkam to patri. Nestudoval jsem jaky titan Tudor pouziva a jak je to s odolnosti. Mel jsem za to ze ocel toho snese vic a taky mam rad kdyz se neco na hodinkach blejska:)
CEGY Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Tudor Pelagos. Ale nová verze s inhousem sehnatelná za cenu cca 85k bude až v létě. Současná verze s ETA strojkem je na Chrono24 nová pod 80k. A jsou to lepší hodinky, než Suby! ;-)Můžu se optat, které pelagosy jsou lepší než které suby?
kuncák7 Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Vidím v avataru Breitlng, tak by u skoro definitivních mělo být jasno, nebo ne?? "Nějaká Béčka".
gougy Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Jeté "nové" Seamaster Master co-ax, naprosto perfektní pouzdro (tah horší než Tebou nenáviděný "buznatah" u Bondovek-mě osobně vyhovoval, pohodlný, bezpečný a ne přehnaně nápadný) strojovna i všechno ostatní.
Návštěvník Mitak Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Můžu se optat, které pelagosy jsou lepší než které suby?Asi sis nevšiml toho mrkacího smajlíku na konci. Každopádně by se pro Pelagosy našlo spoustu argumentů. Nejsou tak trapně profláklé.Lidi se na tebe nedívají jako na zbohatlíka nebo na chudáka s fejkama.Barevně (modré) jsou zajímavější než černé suby, které má většina lidí.Jsou větší o dva milimetry.Mají ventil a lepší vodotěsnost.Jsou lehčí.Mají promakanou sponu s pružinou.Jsou dvakrát levnější.V balení je i gumový pásek....no prostě Suby jsou skvělé, ale Pelagos jsou jak nová holka na diskotéce :-)
gougy Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Pelagos jsou jak nová holka na diskotéce :-)se vším souhlas a se závěrem absolutní, také jsou na stejně dlouhou dobu
CEGY Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 ..ale jo, smajlíka jsem si všiml.. Nejsou tak trapně profláklé. - proto si je lidi kupujouLidi se na tebe nedívají jako na zbohatlíka nebo na chudáka s fejkama. - levnej argumentBarevně (modré) jsou zajímavější než černé suby, které má většina lidí. - to je osobní názorJsou větší o dva milimetry. - no a..Mají ventil a lepší vodotěsnost. - zbytečnostJsou lehčí. - pro většinu lidí to výhoda neníMají promakanou sponu s pružinou. - nový keramiky maj taky slušnou sponu. Teda bez pružiny..Jsou dvakrát levnější. - to jsou..V balení je i gumový pásek. - pásek s těma koncovkama u pouzdra je děsnej...no prostě Suby jsou skvělé, ale Pelagos jsou jak nová holka na diskotéce :-) Zapomněls dodat, že jsou z titanu.Ale jako špatné nejsou..
Návštěvník Mitak Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 (upraveno) Gougy: A to zas nesouhlas. :-) Já jsem sice otec začátečník, takže je na podobné úvahy hodně času, ale dospívajícímu synovi bych Tudory půjčoval rád, protože vím, že by s nima zbytečně nemachroval jako s Rolexem, který navíc časem zbytečně roste na ceně, takže bych se o rolby víc bál. Ale možná je to jen můj problém, že nerad prodávám svoje věci a obvykle se snažím citové kousky hromadit, narozdíl od většiny členů fóra. Jsem rád, že jsem se k hodinkám dostal až teď a furt mám o čem přemýšlet (od nuly). Upraveno 26. dubna 2015 uživatelem Mitak
xcmaniax Odesláno 26. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 Vidím v avataru Breitlng, tak by u skoro definitivních mělo být jasno, nebo ne?? "Nějaká Béčka".Rad bych, ale v tyhle cene me porad nic nenuti pustit Colty II a vzit neco jinyho. Nebo na to nemam ruku. Slusny Navitamery (aktualni inhouse) v ty cene k nesehnani. Jinak suby tu resit nemusime, ty to tentokrat nebudou. Pelagosy urcite zaradim do vyberu.
CEGY Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 proč máš pocit, že se s rolexem machruje. Já tomu furt nerozumím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se