hanes123 Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Ahojte, som skôr tichý člen tohto fóra, ktoré rád navštevujem a po dlhom čase som si konečne zaobstaral svoje prvé automatické hodinky, tak aspoň zopár riadkov k nim .Ešte od študentských čias nosím quartzové Casio Ediffice, ktoré fungujú dodnes. Pred asi dvoma rokmi som objavil toto fórum a svet hodiniek ma začal stále viac zaujímať. Postupne som získaval informácie a snažil sa zorientovať vo svete hodiniek, značkách, ich zaradení, strojčekoch a podobne. Hneď na začiatku a vlastne až doteraz ma zaujali ?pilotky? ? svojou jednoduchosťou, dizajnom, históriou. Mojimi prvými dreamwatch, na ktoré som začal ?šetriť? sa stali Steinhart Nav B Uhr 44. Po čase som však zistil, že na moju tenkú ruku (cca 16,5 - 17 cm) z hľadiska veľkosti nebudú primerané. Preto som sa začal obzerať inde, ujasnil som si budget (do cca 1000?), priemer (max. 41mm), pohon (automat, alebo mechanický strojček, nie quartz), nové, minimum komplikácií (max. dátum). Z toho vyšli viacerí favoriti a výber nakoniec padol (po dlhých úvahách) na Stowa Flieger Automat (no logo, no date). Pár technických údajov:Priemer: 40mmLug-to-lug 48,6mm Výška: 10,2mmStrojček: ETA2824-2 TOP (s modrenými skrutkami)WR: 5 ATM Objednávka v Stowe prebehla v poriadku. Problémy žiaľ boli s dodaním špedičkou na Slovensko (to radšej ani nejdem popisovať, stálo ma to rok života ). Vďaka Stowe, ktorej zákaznícky servis musím pochváliť bol problém vyriešený k mojej spokojnosti a hodinky predvčerom konečne prišli.Z hodiniek som nadšený . Sú krásne, spracovanie je dokonalé. Ciferník je jednoduchý, po vzore originálu. Modrené ručičky na svetle krásne menia farbu od tmavo modrej (takmer čiernej) až po slabo modrú. Luminiscencia ma prekvapila - indexy aj čísla po nasvietení pekne žiaria, ešte musím odpozorovať, ako budú svietiť po dlhšej dobe. Radosť je tiež pozrieť sa na zdobený strojček cez priehľad a sledovať "život" v hodinkách.Fotky sú zatiaľ len rýchlocvaky mobilom, neskôr keď bude čas a dostanem sa k fotoaparátu, doplním ďalšie. Tie hodinky si zaslúžia lepšie foto. Presnosť som ešte nemeral, keď zistím, doplním. Ďakujem za prečítanie .
tano Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Take se pripojuji ke gratulaci, jsou paradni.
sery.vlk Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Gratulace, Stowy jsou klasika, která nezklame. Ty kalené ručky jsou detail, který tento model posouvá o level výš! Ať dlouho a dobře slouží.petr
Kid_A Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Krasny. Pro stowu sem mel dycky slabost!
Povidláček Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Nádherné a příjemná velikost! Těším se na víc fotek Někde jsem kdysi četl, že v porovnání s konkurencí dělající pilotky (Laco, Steinhart atd.) má Stowa nejlepší lumi. Zajímalo by mě jestli je to pravda
warann Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Parádní kousek, prostě klasika. Kromě již zmíněného musím pochválit i krásnou korunku. Tak ať Ti dlouho dělají radost .
AndyAaron Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Tyhle jsou paradni! Ja prave taky koukam po pilotkach a "litam" od Laco pres Steinhart ke Stowa a Archimede... Neni 41mm na pilotky malo? I kdyz na tvoji ruce to tak nevypada... Tesim se na dalsi postrehy a dalsi fotky.
Alexion Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 gratulujem k stowam, ruku mam na tom podobne ako ty, takze mam stowu tiez v hladaciku, hlavne co sa tyka mechaniky s unitasom (oni vedia snad najmensi priemer puzdra).uzivaj.
sery.vlk Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 V 13. 5. 2015 v 10:18, Povidláček napsal: Nádherné a příjemná velikost! Těším se na víc fotek Někde jsem kdysi četl, že v porovnání s konkurencí dělající pilotky (Laco, Steinhart atd.) má Stowa nejlepší lumi. Zajímalo by mě jestli je to pravda Měl jsem "no logo hand wound": lumi byly taková, že si s nima moh člověk svítit celou noc. Svítila i celá ta tlustá vteřinovka.
Návštěvník Mitak Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Mám sice radši větší fliegery, ale stejně vypadají suprově!
Michal444 Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Krasne, jednoduche... velmi dobry vyber a gratulacia...
Toblin Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Vybral jsi skvele. No date, bez loga, velka vterinovka. Velikost idealni pro tvoji ruku, navic te v tomto prumeru nebudou nijak omezovat. Stowa jako jeden z puvodnich vyrobcu a modrene rucky - velke plus. Co dodat? Gratulace
Marcus Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Gratuluju. Tyto Stowy se mi vždycky moc líbily. Ať dlouho a spolehlivě slouží.
Kid_A Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 V 13. 5. 2015 v 10:41, sery.vlk napsal: Měl jsem "no logo hand wound": lumi byly taková, že si s nima moh člověk svítit celou noc. Svítila i celá ta tlustá vteřinovka. mohu dosvedcit:) svotej vic nez marky xvi...
hanes123 Odesláno 13. května 2015 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Chlapi, ďakujem za všetky gratulácie, som rád, že sa hodinky páčia . Mám z nich veľkú radosť a dnes ma potešila aj presnosť - za 24 hodín spravili +6 sek. čo je myslím super. V 13. 5. 2015 v 10:38, AndyAaron napsal: Tyhle jsou paradni! Ja prave taky koukam po pilotkach a "litam" od Laco pres Steinhart ke Stowa a Archimede... Neni 41mm na pilotky malo? I kdyz na tvoji ruce to tak nevypada... Tesim se na dalsi postrehy a dalsi fotky.Čo sa týka priemeru hodiniek - výber podľa mňa do značnej miery závisí od veľkosti zápästia - napr. na moje tenké zápästie je 40mm asi tak akurát, myslím, že pôsobia primerane a vďaka zakriveným nožičkám sa na ruke prispôsobia. Prajem šťastnú ruku pri výbere . V 13. 5. 2015 v 10:39, Alexion napsal: gratulujem k stowam, ruku mam na tom podobne ako ty, takze mam stowu tiez v hladaciku, hlavne co sa tyka mechaniky s unitasom (oni vedia snad najmensi priemer puzdra).uzivaj. Unitas som pôvodne zvažoval tiež (ten strojček je nádherný + lákalo ma hodinky denne naťahovať), len som sa nevedel zmieriť s absenciou sekundovky, prípadne sekundovkou na 6ke. Úžasné su Stowa FOLE, len tie už sa dajú zohnať žiaľ len použité s vyššou cenovkou.
hanes123 Odesláno 24. května 2015 Autor Nahlásit Odesláno 24. května 2015 konečne som sa dostal k fotoaparátu, tak pridávam moje foto pokusy
Návštěvník Mitak Odesláno 24. května 2015 Nahlásit Odesláno 24. května 2015 Mimochodem, mám otázku: Čte se to správně [štova] ? Když to založil Walter Storz ?
Toblin Odesláno 25. května 2015 Nahlásit Odesláno 25. května 2015 Ten synteticky remen je Albatros? Jaky z nej mas v kombinaci s hodinkami pocit? Pridej jeste foto. Moc pekne detaily na fotkach
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se