Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Poslyste pribeh neuveritelne lidske (me) hlouposti.

Poridil jsem iPhone z druhe ruky. Po pul roce prestal fungovat blesk - jenze z autorizovaneho servisu me vyhodili. Zjistili, co ja si neoveril, a totiz to, ze IMEI na krytu nesedi s IMEI v systemu.

I jal jsem je projet obe IMEI policejni databazi, a samozrejme ze kod na krytu v ni je coby kod ukradeneho telefonu.

Nasledne jsem nasel mail na toho vykuka, co mi vse prodal a konfrontoval ho s dotazem, co vi o tom, ze telefonu nekdo nejspis menil softwarovou identitu. Pote, co jsem pripojil lehkou vyhruzku policii, mi dotycny odvetil, ze jsem urcite ja nechal telefon prekrytovat a ted ho chci z neceho obvinit.

Co s tim? Jit bezne na policii a doufat v jeji neomylnost? Nebo se jeste nejak dukazove vybavit?

Chapu, ze logicka odpoved je ta, ze jsem pitomec a mam si davat pozor, tehdy ale prevladla radost nad vyhodnym kaufem modelu, co nebyl rychle k sehnani a mel to byt darek.

Odesláno (upraveno)

Mohu poradit pouze jediné, odnést na policii, kde bude telefon zabaven, ty strávíš celé odpoledne výslechem, pak půjdou po tom, kdo ti to prodal a nakonec možná i k soudu. Druhá možnost je, že telefon smažeš, odneseš na policii, žes ho našel a tím se vyhneš výslechu i když protokol sepíší. Třetí možnost je, že budeš dělat jakoby nic a budeš žít s tím, že jsi nechtěný "spolupachatel".

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno (upraveno)

o ktory model iphonu sa jedna?

Je vobec mozne sofverovo zmenit IMEI iphonu? 

Nemas nahodou z kradnuteho mobilu len zadny kryt?

Upraveno uživatelem People
Odesláno

Nemas nahodou z kradnuteho mobilu len zadny kryt?

Taky bych to tak viděl. Někdo čorku rozebral a prodal na ND. A ty máš z toho zadní kryt ;)

Odesláno

Přesně. U IOS 7 už nejde jen tak něco změnit nebo odkódovat a deska s imei je už nejspíš bloklá. Prostě čorka co se rozprodala na díly a tys fásl zadní kryt. Je to blbý ale asi bych jej dal do neofiko servisu a užíval dál nebo ten blesk koupil a rovnou dle návodu přehodil. Dotyčnému už asi nepomůže když mu policie vrátí zadní kryt.

Odesláno

Diky za castecne uklidneni. IMEI mi poslal prodavajici nejprve do mailu, takze teoreticky tu aspon castecny dukaz toho, ze s tim telefonem neco ma, preci jen je.

Nicmene pokud je to jistota, ze u "sestky" s iOS8.3 nejde zmenit IMEI, tak to vazne vypada na novy kryt z nejake corky. Tim padem by asi byla pitomost se udavat...

Odesláno

Jako je mi divny, že ten kradený iPhone ti vůbec funguje. Já měl velkou hoňku, abych dohonil bývalýho zaměstnance, který měl služební iPad zaregistrovaný na svůj soukromý e-mail. Ani když ho smazal přes iCloud, tak jsem nemohl iPad zaregistrovat někomu jinému a musel jsem za ním zajet, aby mi zadal svoje přihlašovací údaje přímo do zařízení, aby se mohlo odregistrovat.

Odesláno

jednoduchy, je takovy pan co kupuje vraky, u neceho je zamknuty cloud u neceho je rozmlaceny kryt a sklo. z jednoho streva vyhodi a z jednoho pouzije. Rozmlaceny byl legalka a druhy ne tak streva vyhodil. 

Takze protoze ma desku ktera ma IMEI ktere je v poradku tak mu funguje jak vino 

Odesláno

Pokud je telefon kradený a krádež je nahlášená,tak si tě policie najde sama-tedy pokud telefon užíváš a máš u nějakého operátora smlouvu.

z toho plyne,že jestli už telefon delší dobu(více jak měsíc)používáš a ještě ti nepřišla od policie pozvánka,můžeš být v klidu,protože bude vyměněný jen kryt a střeva jsou čistý.

Odesláno

A jak by ho asi našla když FW hlásí jiné IMEI? Ale je to dobré vysvětlení, mám telefon čistý, vyměnili mi kryt, na to bych nepřišel...

Odesláno

A jak by ho asi našla když FW hlásí jiné IMEI? Ale je to dobré vysvětlení, mám telefon čistý, vyměnili mi kryt, na to bych nepřišel...

No jestli jsem to dobře pochopil,tak IMEI nejde přehrát,tak má jen kryt s jiným IMEI a ten ti telefon neodesílá

Odesláno (upraveno)

Je otázka pro právníky co ten Tvůj telefon definuje - základní deska se svým IMEI (které je nejspíš čisté), systémem, daty na kartě a dalším "sklem a železem" - a nebo číslovaný zadní kryt ke kterému je ten zbytek přilepený a přišroubovaný. FYI, do dob iPhone 4S byla výměna zadního krytu akce na minutu, takže vzadu nebylo nic (pro pobavení publika: prvních 14 číslic IMEI bývalo vyrytých do vyndávacího šuflíčku na microSIM) a vyrývat dozadu se začalo teprve u modelů s hliníkovýma zádama, jejichž extrakce od zbytku telefonu už byla i pro znalého drbačka na hodinu - nicméně

.

Prodávající samozřejmě JE ukázkový hajzl, protože ti vědomě střelil Frankensteina slepeného nejspíš z čorky-plaváčka a nějakého jiného (policii a operátorům dosud nenapráskaného) vraku, obstaraného kdovíkde... 

Na záruční opravu tím pádem můžeš zapomenout (evidentní neodborný zásah atd.), ale na konfiskaci celého telefonu policií to nejspíš není - bylo by to IMHO stejně nepřiměřené, jako by ti při technické na autě našli jedno měněné sklo s vypískovaným IMEI z nějaké čorky, které ti servisák "v dobré víře" operativně zchrastil na vrakáči... 

Upraveno uživatelem Radek124
Návštěvník Mitak
Odesláno

Třeba se jen bývalému majiteli rozbil zadní kryt a nechal to opravit v servisu, který tam dal kradený zadek.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Po kazdym telefonatu si dej par zdravasu a nejakej ten otcenas a musi to bejt cajk.

Odesláno

Jednou jsem se s někým povolaným bavil a po mém prohlášení "...v iPhone nelze měnit IMEI" se jenom pousmál.

Odesláno

No jestli to tady čte nějakej fízl. Jako, že bych si typnul, že jo, tak už si můžeš začít schánět nějakej novej, nekradenej. :death:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...