Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 5 týdnech...
  • po 2 týdnech...
  • po měsících...
  • po 3 týdnech...
Návštěvník quartzik
Odesláno

Osobně považuji CASIO digitálky za velice spolehlivé hodinky, které jsou ovšem ve srovnání s jinými celkem nepřesné. 30 vteřin za měsíc se mi vždycky zdálo poněkud dost. Vzpomínám si na jednoho spolužáka, který měl ruské digitálky. Ty se mu během měsíce odchýlily o zhruba 5 - 7 vteřin. Zato ovšem se spolehlivostí to bylo horší. Občas se prostě "zasekly" podobně, jako se dneska zasekávají počítače.

Víš, co jsem zjistil já. Dle mého názoru jsou méně přesné hlavně ty dnešní modely. Před týdnem jsem si koupil Casio F-105 a div se světu, jedou zatím na setinu přesně s Géčkama GW-6900 :-O Také, když jsem měl jedny staré Casio, koupeny v roce 1995, ty měly také přesný strojek. Zato W-201, ty mají po týdnu odchylku asi 4 sekundy...

Odesláno

Přesností Casií v mém držení se teď momentálně zabývám. Takže až dokončím studii, tak se tu někde objeví. Ale něco z poznatků můžu nastínit už teď. Casia se liší typ od typu. Nejpřesnější se vejdou do sekundy za měsíc. Ty z opačného konce umí +1m16 sec.

Odesláno

To souhlasím. Casia jsou na tom s přesností různě. Z těch, co jsem měl já, na tom byly nejhůř hodinky s modulem 549. Měl jsem dvoje a oboje se vždy předcházely o 30s za měsíc. Ostatní šly přesněji.

Odesláno

To souhlasím. Casia jsou na tom s přesností různě. Z těch, co jsem měl já, na tom byly nejhůř hodinky s modulem 549. Měl jsem dvoje a oboje se vždy předcházely o 30s za měsíc. Ostatní šly přesněji.

Ty moje z roku 1982 šlapou asi o 20 vteřin do plusu za měsíc.
Návštěvník quartzik
Odesláno

Ty F-105 jedou pořád na chlup pěsně s rádiem řízenými.

Pořád jedou přesně. Asi jsem měl štěstí na kus...

Návštěvník quartzik
Odesláno

To bych řekl. A nosíš je pořád nebo jenom někdy?

Nenosím je sice pořád, tak obden, ale mám je jako hodinky určené pro domácí užití, páč jsou lehký a nezavazejí.

Odesláno

Je to modul 551, v chromované verzi byly tyto Casio typ A280 a zřejmě byl tento modul stejně velký jako 643, tak proto pasuje do stejných pouzder. S modulem 643 to byly typy v chromu A300U a v plastu W-50U.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...