Přejít na obsah

LCD digitálky 70. a 80. let

siwi

Doporučené příspěvky

• po 4 týdnech...

Zcela přesný popis a nádherné foto. Já ještě doplním, že celokovové, se sctewbackem a minerálním sklem. Takové digi se dnes již bohužel nedají sehnat a pokud, stojí x-násobně více, než tenkrát nové v Tuzexu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V půli června jsem rozjel test měření přesnosti vintážních digitálek. Zavázal jsem se, že vždycky po měsíci budu sledovat odchylku. No přiznám se, že jsem na to v ikriminovanou dobu úplně zapomněl. Vzpomněl jsem si až teď v neděli, takže místo po měsíci tady máme odchylku po 38 dnech:

post-33141-0-87178700-1500959372_thumb.jpg

Příjemný je zejména výsledek Seiko A259, který jsem tak trochu čekal, neboť čím starší, tím lepší. Ostatní japonské digitálky z první poloviny 80. let dopadly v podstatě všechny stejně, předbíhají se přibližně o půl sekundy za den.

Překvapil zejména rozptyl u vietnamských digitálek Montana. Ač stejný design, modul je úplně jiný. Jedny se za měsíc a půl předběhly skoro o minutu, druhé o víc než 5 minut. Tragédie! Mnohé mechaniky jdou přesněji.

Stolní hodiny jsou jediné, které se zpožďují a to asi o půl sekundy za den. To je stejná odchylka jako u marlinů, jenom na druhou stranu.

Jedeme dál, další průběžné výsledky očekávejte, až si zase vzpomenu...

post-33141-0-66448300-1500959772_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...