Návštěvník YPO Odesláno 9. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2007 (upraveno) šíma napsal: Nemohl jsem se neusmát, když jsem včera otevřel nové originální Tissotky za 15 000 Kč a na zadní straně víčka na mě mrkalo velké razítko "TISSOT HONG KONG"... myslím,že si z nás děláš prdel ...... minimálně by mě zajímalo proč jsi otevíral nové hodinky ...... byl tam Čínský chlup ? Upraveno 9. října 2007 uživatelem YPO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 11. října 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2007 Nedělám si z nikoho žádnou část těla a otevírám newtopic na fóru "švýcarské hodinky". Ať se k tomu vyjádří skalní příznivci SWISS MADE produkce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gavrillo Odesláno 12. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2011 Těžké téma. Samozřejmě dá se o tom diskutovat. Z mého pohledu si pamatuji na dobu těsně po 89 kdy jsem si pořídil první MTB (horské kolo) Velamos Sobotín (budiž mu země lehká) se základními SIS komponenty od Shimana (Japan) a byl jsem unešen jakou že to mají japonci technologii. Dnes funguje na Moravě továrna Shimana a pracují v ní česi. Jaký je to rozdíl mezi poměrem USA vs. Vietnam, resp Schwiss vs. China? Velké, nadnárodní společnosti jako Shimano si kvalitu pohlídají a mohou díky rozložení ve světě minimalizovat náklady a tím optimalizovat ceny. Za komplet sadu Shimano XT bych před 16 lety dal téměř 50.000, dnes stojí (i díky posílení Kč a to i díky zahraničním investicím kupříkladu díky továrnám podobným Shimanu) cca 25.000. No ale takhle je to všude. Nebál byh se výrobků světové značky vyrobenému kdekoliv na světě. Bojím se faků. Japonci vyrábějí nejen u nás, ale i v Číně a Vietnamu. To samé USA atd atd. Ale pozor. U hodinek je to jiné. Je to totiž TRADIČNÍ řemeslo - nemůžu ocenit pravý sýr Gouda vyrobený jinde než v Nizozemí a nemohu ocenit pravé Olomoucké tvarůžky vyrobené kdekoliv jinde než v ČR a nemohu ocenit plzeňské pivo vyrobené kdekoliv jinde než v ČR (vím o polské licenci a nechci ji!). A proto si vážím hodinky schwiss made, kde pevně lpějí na swiss výrobě. A právě proto si cením i méně kvalitní baterie RENATA - swiss made - sice nekvalitní, ale švýcarské. Kdo neprocítí, nepochopí... Prostě v některých odvětvých lidské činnosti hraje původ a pravost výrobku (někdy i navzdory kvalitě) svojí nezastupitelnou roli a fluidum. Hezkým příkladem může být Las Vegas - najdu tam malé Benátky - voňavé, čisté, dokonalé, nádherné - přesná kopie. KVALITNÍ kopie! Ale nikdy ji nevyměním za špinavé, smradlavé, oprýskané pravé Benátky s občasnými záplavami na severním pobřeží Itálie! Originál je prostě originál. Se svojí atmosférou a zázrakem procítění který mi žádná sebelepší kopie nemůže poskytnout. A právě proto, že jeho emocionální hodnota je obrovská, je originál kopírován. A právě proto má svojí cenu. Bylo tomu tak v historii lidstva, je a bude... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2011 Je to ťažká a aj úvaha .... a preto, aby som sa vyhol takémuto duševnému rozpoloženiu, využil som príležitosť a keď mi kamoš včera napísal SMS z Číny s obsahom - "je tu toho plno", odpísal som - "tak mi kup dvoje". A tak som teraz v očakávaní fake hodiniek originál z Číny. Sám som zvedavý, čo vlastne kúpi, a aký bude pomer - cena - výkon. P.S.: vraj ak prijmeme skutočnosti také aké sú, bude sa nám ľahšie žiť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2011 V 13. 5. 2011 v 20:40, 'herrkomisar' napsal: Je to ťažká a aj úvaha .... a preto, aby som sa vyhol takémuto duševnému rozpoloženiu, využil som príležitosť a keď mi kamoš včera napísal SMS z Číny s obsahom - "je tu toho plno", odpísal som - "tak mi kup dvoje". A tak som teraz v očakávaní fake hodiniek originál z Číny. Sám som zvedavý, čo vlastne kúpi, a aký bude pomer - cena - výkon. P.S.: vraj ak prijmeme skutočnosti také aké sú, bude sa nám ľahšie žiť. Vědomně si kupuješ fejky. Tuhle hrůzu prezentuješ na fóru. Tedy: 1. Zvyšuji Ti úroveň varování. Na neurčito. 2. Pokud tady budeš fejky prezentovat, dostaneš BAN (relativně krátký). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2011 Vědomně si kupuješ fejky. Tuhle hrůzu prezentuješ na fóru. Tedy: 1. Zvyšuji Ti úroveň varování. Na neurčito. 2. Pokud tady budeš fejky prezentovat, dostaneš BAN (relativně krátký). ... myslel som si, že vo fore o čínskych hodinkách sa bavíme o čínskych hodinkách ..., videl som tu aj fotky. Ale asi si musel... tak o.k. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shag Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2011 'herrkomisar' napsal: ... myslel som si, že vo fore o čínskych hodinkách sa bavíme o čínskych hodinkách ..., videl som tu aj fotky. Ale asi si musel... tak o.k. si si asi musel pomylit forum... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 20. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2011 Docela zajímavý článek Úvaha o čínských hodinkách za 19 Kč Historie se vopakuje, jedeme v kruhu, svět se vrací ke kořenům, "one-dollar-watch" is back. Ještě se mohly jmenovat Ingersoll. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grga_pitic Odesláno 20. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2011 ta uvaha v tom clanku je silne tendencni..spise takovy fejeton Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 21. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 Tohle mluví za vše! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docdan Odesláno 29. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2012 No jo, co tak pozoruju, tak kvalita china faků roste a kvalita takových středně drahých značkových hodinek okolo 40-80tisíc poněkud klesla, soudě podle mých posledních B&M Riviera.Asi začnu číňanům fandit, pokud ovšem nebudou opisovat na ciferník cizí nápisy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 29. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2012 V 21. 7. 2011 v 20:59, 'Mirek24' napsal: Tohle mluví za vše! Bojkotovat ty svině klonovací. To je neuvěřitelné. Měl jsem to "štěstí" s nima rok dělat byznys a už nikdy více. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 1. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2012 V 29. 2. 2012 v 19:45, 'organic' napsal: Bojkotovat ty svině klonovací. To je neuvěřitelné. Měl jsem to "štěstí" s nima rok dělat byznys a už nikdy více. Spíš si myslím, že si budeme muset zvykat ( viz. nově otevřená továrna na auta v Bulharsku - alá made in china ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se