Mikefux Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 Ahoj odborníci, potřebuju trochu poradit a popohnat výběr mých budoucích hodinek, abych až budou peníze z první výplaty na účtě mohlo rovnou objednávat/nakupovat. Vybírám už celkem dlouho a mám hodně načteno, takže se nepovažuji za úplného začátečníka, navíc už vlastním jedny automaty Citizenu Eagle 7 z 90. let A jaké mám požadavky? - na 100% mechaniky a víceméně automaty (ve výběru mám i výjimku, tak proto) - Cena cca do 10 tisíc +/- tisíc k diskuzi (jsem student a je mi 20, nerad bych doma a okolí provokoval příliš drahým rozmarem) - velikost 36-42mm, mám opravdu malé zápěstí cca 15,5cm. Ještě před chronomagem jsem dostal k narozeninám quartzové chrono Festiny 45mm a je to fakt kolotoč, takže velké ne-e - pokud možno safír - průhledné dýnko výhodou (klidně minerální)výhodou, ale jen pokud to vypadá opravdu dobře, jinak klidně plné. - spíše univerzální styl, ne vyloženě oblekovky, ale něco co se dá nosit v létě k tričku, ke košili s polobotkami, ale i k tomu obleku Co se mi líbí a je mimo rozpočet? - Líbí se mi Hamiltony Khaki a Jazzmaster, nádherné hodinky a mně velice sympatická značka, ale bohužel mimo rozpočet, ale jen těsně. - Levnější varianty Orient Star s širšími nožkami, ale také mimo rozpočet. - hodně mě zaujaly ty o trochu lepší automaty Seiko neoznačené jako Seiko 5, ale moc jsem jich nenašel a byly spíše mimo rozpočet. - Obdivuji také například Omegy Seamaster Pro nebo Rolex Submariner či daydate/datejust, Oris Big Crown ProPilot (to jen pro inspiraci) No a co mám v merku? - Jako první hodinky, které jsem uvažoval, byly Vostok Europe (Gaz Limousine), ale postupně jsem je zavrhl, protože ten je jejich původ je takový pochybný a nevěřím jim. - Pak jsem přešl s výběrem do oblasti Seiko 5, tady je zhruba výčet: Ale působí na mě dost low-endově, což asi přesně jsou (tím nemíním, že jsou špatné, naopak si myslím, že jsou slušné) a hlavně mají některé dost malé korunky. Chtělo by to asi něco jako jsem psal výše, ale to je asi nereálné. - Trochu lépe na mě působí Seiko SKX009/007. - Alternativně ještě Orient Mako a další pododbné. - No a pak jsem trošku zvýšil rozpočet a jakožto fanoušek Primek přidal do hry renovaci Sport 1 a 2 (do rozpočtu spíš napasuji dvojky), ale to je dost specifická záležitost a dost se od toho vzdaluji. - Z Chronoshopu jsou pak ve hře Laco Flieger Aachen nebo Tokio (co bude lépe vypadat na malém zápěstí), ale trochu mi vadí ta Miyota, nějak mi k hodinkám Made in Germany nesedí. Dále pak Seinhart Ocean 1 Vintage Military, je to sice kopie Rolex, ale tyto ručky nejsou tak profláklé a nebije to hned do očí. Víc mi vadí, že je to značka tak trochu bez historie oproti například Laco Jestli tah nebo kůže je jedno, nosím obojí a stejně asi plánuju nechat udělat kůži od Šímy... Neberu Monstra, to není nic pro mě, ale vím, že se tady hojně doporučují, tak to radši píšu. Prosím zkuste se vyjádřit, doporučit co jsem přehlídl, případně něco vymluvit. Na Swiss asi nedosáhnu, ale třeba mě opravíte. Je toho hodně, ale od té doby co jsem na Chronomagu tak bych "potřeboval" všechny
gougy Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 došetři (nebo počkej na lehce nošené) na ty Khaki, jinak to bude škoda peněz a těsně vedle snu
kdojinej Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 http://www.creationwatches.com/products/hamilton-watches-250/hamilton-khaki-field-automatic-h70515137-mens-watch-2324.html?currency=USD
Micey Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 kdojinej: Dyk pise ze jsou mimo rozpocet, nemusis mu to znova pripominat:) Zrovna Hamiltony se vetsinou daj sehnat lip z EU (Italie, Nemecko), pokud clovek nenarazi na nejakou joo slevu treba na Ashfordu..
AndyAaron Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 V tom odkazu na Creationwatches jsou za $445, coz uz by limit splnovalo, proto to sem Kdojinej soupl. Podobny styl, jako ty Hamiltony jsou jeste Seika SARG005/007. Libi se mi i SARG009/011 - skvele univerzalni hodinky pekne jak na tahu tak na kuzi. SARG013/015/017 taky neni k zahozeni. Seiko ma proste tech modelu strasne moc, staci jen vybirat a diktovat cisla kreditky ;-) Seiko5 bych se taky nebal, zrovna treba ty SNZG13 bych koupil na tahu a pak k nim mas moznost nakoupit kuze a hader kolik chces. A jeste usetris more penez. Tvuj vyber je takovy hodne rozmanity, od pilotek, pres potapky az k univerzalkam. Kazda tato kategorie by vydala za samostatne vlakno, kterych tu je uz tak pozehnane.
Micey Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 To jsem blazen, jakto? Vy mate furt dolar za 18? Dyk vychazej s dph a petikilem DHL za procleni skoro na 14..
Exiztence Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 Být tebou to udělám jako jsem to před lety udělal já a koupím něco do 10k tady na ChM. Pokud vyloženě nepotřebuješ nové, tak tě bude mrzet až je budeš prodávat že jsi prodělal těch pár těžce nastřádaných tisíc. Díky ChM je můžeš, v případě že ti nesednou, vcelku bezestrátově zase poslat dál.
AndyAaron Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 V 12. 7. 2015 v 13:26, Micey napsal: To jsem blazen, jakto? Vy mate furt dolar za 18?Dyk vychazej s dph a petikilem DHL za procleni skoro na 14..Pocital jsem, ze by to vyslo zhruba na 11tis, coz by splnovalo limit (10tis +- tisic). Pravda, dph a clo jsem nepocital... (na to nemam kalkulaci ;-) )
Mikefux Odesláno 12. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 12. července 2015 (upraveno) Khaki za nějakejch +/- 14k seženu i u nás, dokonce jsem je našel day-date verzi za nějakých 12k, ale ty mi moc nelíbí, klasická datumovka vede http://www.goldeligius.cz/panske-hodinky-hamilton/field/hamilton-khaki-field-king-h64455533.html pokud by byly v EU za něco lehce přes 10k tak bych je bral bez váhání. V 12. 7. 2015 v 13:35, Exiztence napsal: Být tebou to udělám jako jsem to před lety udělal já a koupím něco do 10k tady na ChM. Pokud vyloženě nepotřebuješ nové, tak tě bude mrzet až je budeš prodávat že jsi prodělal těch pár těžce nastřádaných tisíc. Díky ChM je můžeš, v případě že ti nesednou, vcelku bezestrátově zase poslat dál. No právě bych dost rád nové, nejsem moc zvyklý posílat věci dál, radši se na ně nejdřív podívám pokud to jde, ale pokud by někdo prodával hodinky téměř nenošené a ještě v záruce, tak to asi není nejhorší nápad. V 12. 7. 2015 v 13:13, AndyAaron napsal: V tom odkazu na Creationwatches jsou za $445, coz uz by limit splnovalo, proto to sem Kdojinej soupl. Podobny styl, jako ty Hamiltony jsou jeste Seika SARG005/007. Libi se mi i SARG009/011 - skvele univerzalni hodinky pekne jak na tahu tak na kuzi. SARG013/015/017 taky neni k zahozeni. Seiko ma proste tech modelu strasne moc, staci jen vybirat a diktovat cisla kreditky ;-) Seiko5 bych se taky nebal, zrovna treba ty SNZG13 bych koupil na tahu a pak k nim mas moznost nakoupit kuze a hader kolik chces. A jeste usetris more penez. Tvuj vyber je takovy hodne rozmanity, od pilotek, pres potapky az k univerzalkam. Kazda tato kategorie by vydala za samostatne vlakno, kterych tu je uz tak pozehnane.Ano, mám široký záběr, to je proto, že neplánuji skončit na jednom lepším kousku a rád bych si třeba za dva roku koupil hodinky z jiného soudku. Teď jen vybírám, které budou jako první v pořadí. SARG007 a 009 je super tip, ale nevypadá to na moc v Evropě dostupné hodinky, trochu bych měl strach někam poslat svých těžce vydělaných 8-9k a čekat měsíc co se bude dít. Upraveno 12. července 2015 uživatelem Mikefux
Mr.Štěpka Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 Máš relativně širokou paletu hodinek a kolem každého typu (pilotky, potapky, atd.) by šlo vést separátní diskusi. Zareaguju jen na tvůj komentář v Vostok Europe (Gaz Lim.). Nejsou to vůbec špatné hodinky a po téměř 3 letech nošení s nimi nemám problém. Rozhodně vypadají lépe (subjektivně) než nějaký lowcost Seika, která jsi uváděl na obrázcích. Jinak se přikláním k tomu, abys peníze investoval do nejakych "jetých" hodinek, treba zde na fóru. Pokud máš omezený rozpočet, budeš si tak moci dovolit i hodinky, na které bys normálně nedosáhl (třeba právě Hamilton nebo Steinhart). Každopádně přeji šťastnou ruku při výběru a hodinky vybírej hlavně na základě pocitu při zkoušení a nejen fotek.
Maro Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 byt tebou projizdim bazar a cekam na neco slusneho, taky jsem tak koupil. Sice rok a pul stare hodinky, ale uplne jako bys je vytahl z vitrynky.Nikam nespechej, vybrani je to nejhezci. Ja jsem se pohyboval v podobne "silenem" rozpeti stylu jako ty, nevedel jsem coby, nekolikrat malem nakoupil a nakonec jsem tady ulovil Laca a vubec nelituju. Ale trvalo mi to vic nez pul roku a je to cas, ktery jsem stravil projizdenim fora, povidanim se znalejsimi, a ktery mi strasne moc dal a skoro mam nutkani hodinky zase prodat, abych si tim koleckem prosel znova... ale ne kecam neprodam je ale to hledani a vybirani bylo fakt krasne a o to vic si pak uzivam, kdyz dam hodinky na ruku a mam k nim tenhle svuj pribeh
kdojinej Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 @micey 10 nebo 14 ježišmarjá no jo... jsem dával odkaz už ze zvyku.. Každopádně je Seika pětky a Hamilton Khaki je sakra rozdíl, to bych jednoznačně neslevoval z nároků a šel do Hamiltonů, jsou to skvělý hodinky, na ruce udělaj hodně parády ať k triku nebo košili.Tak tady je máš za 11 a půl, to už jde ne? http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/hamilton/field/khaki/11373-hodinky-hamilton-khaki-field-h70455533.php
AndyAaron Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 Ja zase chapu Mikefuxe, pokud chce hodinky nove. I kdyz je pravda, ze tu v inzerci byvaji moc pekne kousky, tak ten pocit z novych je o necem jinem. Hodinky z druhe ruky jsou super, pokud uz se dany model neprodava, nebo pokud novy je citelne drazsi. V cene do 10tis mi kupovat z druhe ruky uz neprijde jako takova spasa. Ale to je muj nazor a urcite se najdou kousky, ktere tohle tvrzeni vyvrati. Pokud jde o nakup hodinek ze zahranici, tak bych se u proverenych prodejcu tolik nebal. Creationwatches, skywatches apod. jsou v pohode a nakup byva bezproblemovy. Prijde mi, ze Cesi jsou v tomhle hodne obezretni a pri nakupech v CR to trochu vic jisti nakup na dobirku, kdy platis pri prevzeti. Byl jsem v tomhle stejny. Potom jsem zjistil, ze ve svete normalne funguje to, ze za veci napred zaplatis a pak ti dojdou a je to bez problemu. Jen to chce kupovat u proverenych prodejcu.
AndyAaron Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 V 12. 7. 2015 v 15:38, kdojinej napsal: @micey 10 nebo 14 ježišmarjá no jo... jsem dával odkaz už ze zvyku.. Každopádně je Seika pětky a Hamilton Khaki je sakra rozdíl, to bych jednoznačně neslevoval z nároků a šel do Hamiltonů, jsou to skvělý hodinky, na ruce udělaj hodně parády ať k triku nebo košili.Tak tady je máš za 11 a půl, to už jde ne? http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/hamilton/field/khaki/11373-hodinky-hamilton-khaki-field-h70455533.phpTak tim padem ma Mikefux vybrano a muzem to tu zavrit
Mikefux Odesláno 12. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 12. července 2015 V 12. 7. 2015 v 15:38, kdojinej napsal: @micey 10 nebo 14 ježišmarjá no jo... jsem dával odkaz už ze zvyku.. Každopádně je Seika pětky a Hamilton Khaki je sakra rozdíl, to bych jednoznačně neslevoval z nároků a šel do Hamiltonů, jsou to skvělý hodinky, na ruce udělaj hodně parády ať k triku nebo košili.Tak tady je máš za 11 a půl, to už jde ne? http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/hamilton/field/khaki/11373-hodinky-hamilton-khaki-field-h70455533.phpJako to už jde no, tah by byl asi lepší (řemen se koupí/nechá udělat vždycky), ale ta cena je super, díky za odkaz. Na tomhle obchodě jsem měl v záloze SKX009 za 6k5, ale nevím jestli s ním máte někdo zkušenost. V 12. 7. 2015 v 15:43, AndyAaron napsal: Tak tim padem ma Mikefux vybrano a muzem to tu zavrit No jako nezavíral bych to, do výplaty nějakých 14 dní nebo víc a do té doby někdo může přijít s něčím odzbrojujícím, co mi vyrazí dech Mimochodem, co ty Steinharty z výběru? Máte s nimi někdo zkušenost? Vypadají, že jsou provedeny dobře a mohl bych je díky prodejně vyzkoušet, například s Hamiltony si tak jistý nejsem (vyzkoušení).
kdojinej Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 V 12. 7. 2015 v 15:57, Mikefux napsal: Jako to už jde no, tah by byl asi lepší (řemen se koupí/nechá udělat vždycky), ale ta cena je super, díky za odkaz. Na tomhle obchodě jsem měl v záloze SKX009 za 6k5, ale nevím jestli s ním máte někdo zkušenost.Jestli najdeš lepší cenu, hoď ji sem, ať mám širší rozhled jako no.
Foundryman Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 Podíval bych se po Hamilton Khaki mechanical - ETA 2804, ruční nátah, safír a do ceny se vejdeš, třeba tady:http://www.ebay.com/itm/NEW-Hamilton-H69419363-Khaki-Field-Mechanical-Officer-Olive-Green-Manual-38mm-/261928776938?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cfc2bf4ea Ruční nátah oceníš, až se ti sejde víc hodinek. A to se sejde, když jsi tu přihlášenej
Mikefux Odesláno 12. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 12. července 2015 V 12. 7. 2015 v 16:01, kdojinej napsal: Jestli najdeš lepší cenu, hoď ji sem, ať mám širší rozhled jako no.Teď nevidím důvod být uražený, naopak říkám, že ta cena je úžasná. A "jako no" jsem použil, jako vyjádření uznání, že si asi kápnul na nejlepší cenu v Česku. Pokud si můj příspěvek pochopil jinak, tak se omlouvam. Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk
Návštěvník Mitak Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 Jestli se ti tak líbí Hamilton, tak těch pár tisíc už došetříš, ne? A jestli ti nevadí kopírování, tak si kup ty Steiny O1 a třeba tě to bude motivovat, koupit si jednou originál. Anebo ušetři, kup si kultovní SKX007/9, moje žena je v pohodě nosí na ještě menším zápěstí. K obleku asi nejsou ani jedny to pravé ořechové, ale to záleží na tobě, jak často ho na sebe navlečeš. V dnešní době, pokud to není zrovna ultra formální příležitost, beztak každý nosí k obleku nějakou výstřednost a kvalitní hodinky nikoho neurazí.
kaliw124 Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 (upraveno) http://www.orologeriabodoni.com/scheda.asp?id=43351ča ča ča? případně s vybereš jiné Upraveno 12. července 2015 uživatelem kaliw124
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se