ivan_989 Odesláno 6. září 2015 Nahlásit Odesláno 6. září 2015 Nie nie Andrejka, hodinky zn. Festina si predsa nikto kupovat nebude...preco ? Popisalo sa uz o tom hodne.
Návštěvník Mitak Odesláno 6. září 2015 Nahlásit Odesláno 6. září 2015 Má dva příspěvky propagující Festinu. To bude nějaký zoufalý prodejce snažící se prodat.
P99 Odesláno 21. září 2015 Nahlásit Odesláno 21. září 2015 studentské hodinky: http://www.chronoshop.cz/steinhart-potapecske/steinhart-gmt-ocean-1-blue-red
Mikefux Odesláno 23. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. října 2015 Zdravím, tak předem bych rád vyjádřil svou spokojenost s výběrem hodinek za pomoci kolegů. Ale teď k věci. Nevybírám teď přímo nové hodinky, ale mám trochu dilema. Mám jasno v tom, že v létě budu opět kupovat hodinky. Chtěl bych něco do komba k mým Seiko SARB033, něco méně usedlého. Hodně se mi líbí a to asi ze všeho nejvíc Oris Big Crown Pointer Date (s plastovým sklíčkem). Případně nějaké levné swiss potápky, třeba Davosa Argonatutic nebo Certina DS Action (potápky jsou asi pravděpodobnější). O co ale vlastně jde. Tenhle plán má trochu kolizi s jiným. Už dlouho jsem blázen do klasických vintážních Poljot chrono (stroj 3133). Tenhle scénář by vypadal tak, že během roku koupím a vyléčím chrona Poljot/Oceány. To budu doufám tak na 4-5k. V létě pak došetřím na nové SKX009 nebo nějaké lepší pětky. Otázka z ní takhle. Má význam koupit si vysněné vintážky a ošidit se pak levnými potápkami (bojím se, že budu zklamaný ze zpracování, ty SARBy jsou totiž perfektní) a nebo se na to vykašlat a zainvestovat +-10k (v případě Orisů trochu víc) do pořádných, ale použitých hodinek?
Karussell Odesláno 23. října 2015 Nahlásit Odesláno 23. října 2015 No...toť otázka :-) Koupil bych Poljoty, těch bude míň a míň a pak časem uvidíš, kolik bude financí na potápky. Co se týče kvality, tak bych se nebál, SKX sice nejsou tak skvělý, jako SARBy, ale tím, jakej je to typ hodinek, tak tam ta absence jemnosti není tak výrazná a pořád stojím za tím, že SKX jsou spoustu muziky za málo peněz :-) Ano, závit je stará známá bolístka, indexy by mohly být plastický a strojovna by mohla být lepší(mimochodem SARBy mi jdou +0.6s/den, SKX -5s/den), ale za ty prachy jim tady ty prkotiny rád odpustíš... Nakonec bych řekl, že nejmarkantnější rozdíl je v tahu, ale jubilee k SKX tak nějak patří :-) Pokud budeš koukat po dražších potápkách, doporučuju ještě Glycine Combat Sub
Mikefux Odesláno 23. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. října 2015 (upraveno) Jo, to jsou celkem logické argumenty. Zas na druhou stranu, já bych ty Poljoty chtěl i nosit. Jestli by jich nebyla škoda. Mimochodem, ty Glycine vůbec nejsou zlý a ta červená varianta á la Tudor je úplně úžasná. Upraveno 23. října 2015 uživatelem Mikefux
Karussell Odesláno 23. října 2015 Nahlásit Odesláno 23. října 2015 Škoda jich určitě nebude, do extrémních podmínek je předpokládám brát nebudeš a hodinky se přece maj nosit
Liqid Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 Pokud ty Polojty budou mít mosazný pouzdro, tak to na denní nošení moc není. Působením potu leze chrom dolů a pak ty vypadá jak u sportů a podobnejch Primek. Koupil bych spíš ty potápky a vintážky pořešil později. Koukal jsi třeba na Ch. Ward? Tridenty jsou hodně parádní a u nás neokoukaný.
Maxel Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 (upraveno) Jako další eventualita k výše uvedeným, velmi pěkným kouskům, třeba Archimede SportTaucher. Sám je mám v kombu právě se Sarby. Upraveno 24. října 2015 uživatelem Maxel
Kluk jako buk Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 Pokud by si chtěl ukojit i svoje vintage choutky. Sarby jsem v ruce neměl, ale Tridenty jsou zpracováním naprosto perfektní. Mám i Big Crown Pointer Date, ale kvůli charakteru mý práce se to plastový sklíčko většinu času bojím nosit. (Jinak jsou ale super, zvlášť pokud je seženeš za +- 12k jako já.)
slice Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 tridenty sú spracovaním špica a sú naozaj podarené..
Mikefux Odesláno 24. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 24. října 2015 Ty Tridenty mě hodně lámou počkat do léta, ale...dělá se nějaká menší varianta? V prodejních vláknech je to samá 42mm verze. Trochu jsem zapomněl, že nad 40 se mi už moc nechce. A ta luneta je keramika?
Maxel Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 (upraveno) Jo, dělaj se ve velikosti 38mm. Luneta keramika. Ještě pořád je má v prodeji emef: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/88809-christopher-ward-c60-trident-pro-600/?hl=trident Upraveno 24. října 2015 uživatelem Maxel
slice Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Odesláno 24. října 2015 V 24. 10. 2015 v 17:54, Mikefux napsal: Ty Tridenty mě hodně lámou počkat do léta, ale...dělá se nějaká menší varianta? V prodejních vláknech je to samá 42mm verze. Trochu jsem zapomněl, že nad 40 se mi už moc nechce. A ta luneta je keramika?ja mám 42mm verziu, ale v skutočnosti je to 43mm merané šublerou na puzdre medzi 12 a 6 hodín. luneta presne lícuje s puzdrom. CW má v ponuke aj 38mm verziu, ktorá je tiež možno o ten milimetrík v reale väčšia. luneta je keramická a dáva hodinkám veľký šmrnc.mám ich už 2 mesiace a stále na ne rád čumím. dokúpil som k nim masívny kožený remeň zo šedej bielo prešitej kože. na prvý pohľad vyzerá ako kaučuk a je to úplná paráda..
Mikefux Odesláno 26. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2015 Ještě mě tak napadlo, abych měl nad čím přemýšlet. Nemá někdo nějaký typ na něco s rokem výroby 1995? Víceméně asi potápky, velikost +-38 a cenovka aby se pohybovala kolem 10k za slušný stav. Ono se to zdá, do léta času dost, ale to hledání tech pravých je fakt nejhezčí!
Mikefux Odesláno 27. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 27. října 2015 Teď si to po sobě čtu. Psát příspěvky těsně před spaním se nevyplatí. Má tam byt samozřejmě "tip"...
brownwld Odesláno 27. října 2015 Nahlásit Odesláno 27. října 2015 Seiko 7002 Napriklad http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/86274-seiko-7002-7000-kv%C4%9Bten-1995/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se