Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím fórum,

po dlouhých letech jsem se rozhodl, že také přidám něco do pranice a nebude to nic jiného, než moje první hodinky.

Festina Chrono Bike, quartz chronograf s měřením na setinu sekundy, otočná luneta, minerální sklo, velmi brzy poškrábané, ocelové pouzdro a tah, šroubovací korunka.

Kupoval jsem je kolem roku 2006, kdy jsem neště chronomag neznal a v 19 letech jsem je považoval za opravdu parádní hodinky.

Nějakou dobu se mnou pobyly a stále spolehlivě fungují. Co na ně říkáte? :-)

Odesláno

Jsou strasny, fakt strasny. Pro me je to etalon vseho, co na "hodinkach" nesnasim! Ale je dobre si to rict, priznat a vedet, ze jsi na dobrem miste, kde nejdes skutecne hodinky a lasku k nim  :lol2:

Odesláno (upraveno)

No spousta lidí tady na festinách začínala a myslela si bůhví co nemají... takže se neni za co stydět :-) Ale jinak jsou fakt ošklivý, zvlášť ta datumovka je fakt majstrštyk :-)

Upraveno uživatelem vintage
Odesláno (upraveno)

Žít spokojeně se spolehlivě leta sloužícíma Festinama a nikdy nepoznat toto fórum je základem maximální chronospokojenosti, kdy majitel nic kromě přesnosti zobrazovaného času a co nejvíc komplikovaného designu neřeší. Hodně lidí jistě začínalo na Festinách, Invictách a td... a bylo spokojeno. Já začínal na Citizenech. Nejkrásnější to období spolehlivosti, přesnosti, maximální spokojenosti  a obdivných pohledů kolemjdoucích spoluobčanů. Ale to víš nejlépe sám, při své registraci z roku 2009 nemůžeš být chrononepolíbeným ogarem :)

Ta luneta se na nich otáčí?

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Ale vzdyt to je snad v pohode, ne? Jenom komentar a nazor - z toho se snad zadne drama nebo flejm neodehraje - pokud neprijde MaxiGabi, ten je na kritiku haklivej  :lol2:

Takze kazdej sme nejak zacinali, ja mel jeste horsi shity, nez Festina, ale dulezity je, co bude dal  :lol2:

Odesláno

Jo nic si z toho nedělej. Já si před osmi roky koupil Festiny, následně jsem hned vlez na tohle fórum a zhroutil se mi celý svět :-D

Odesláno

Pred dvaceti lety jsem si poridil, jak jsem si tehdy myslel, prvni paradni hodinky, Festina chrono. Byly tak desetkrat hroznejsi, nez tyto. Tri roky jsem byl na ne pysny. No dnes se divim tem, kdo si je mohou koupit a jeste vice nosit. Vzdyt za jejich cenu se da poridit rada mechanik od Seika. Vsichni nejak zacinali ...

Odesláno

Hale tuty se mi nelíbí, ale... Já měl před časem vybrané Festina TDF 2013 a sem jsem přišel víceméně proto, abych byl ujištěn o dobrém výběru - nemohl jsem se mílit více :D

Odesláno (upraveno)

No jo Festina. Taky jsem jedny měl, ale v jakýsi mezifázi: Casio...paralelně Omega po dědovi ...Seiko ...FESTINA ....Omega....

Nicméně byly i dnešní optikou relativně stravitelný. V rámci možností jednoduchej vzhled, žádný chrono ani jiný chujoviny. Ovšem pak jsem jedny dostal darem a to bylo dílo. Hotovej kolotoč. Ty jsem ale nikdy nenosil ;)

Upraveno uživatelem warann
Odesláno (upraveno)

Pánové, díky moc za mnoho vtipných, ovšem i z mého dnešního pohledu pravdivých reakcí. Jak tady někteří pohotově poznali, byl to můj první kousek a opravdu jsem z něj měl velkou radost a ten pocit při dívání se na ciferník nikdy nezapomenu. Byly to hodinky, na které jsem ve své době slyšel z okolí nejvíc chvály, nutno však podotknout, že jsem se pohyboval mezi neznalými studenty střední školy, kde taková věc byla prostě pecka.
Hodinky mi posledních cca pět let ležely ve skříni uložené v krabičce a až letos jsem je předal novému nadšenému majiteli a tím jejich příběh uzavřel.
Snad nevadí, že tady jedu vlastně takovou retrospektivu. Dlouho jsem byl jen pasivní čtenář bez postů, tak mi asi nezbývá nic jiného, než postupné uvedení své dosavadní cesty. :-).
Další kapitola byla již zcela ovlivněná zdejším prostředím a bláznovstvím po tikotu. Touha nosit mechanické hodinky byla tak velká, že se další, tentokrát zcela hrdě nošený kus, již zcela vymykal všemu, co může běžné "zdravé" okolí, uznávající hodinky Storm a jiné nesmysly, na které je i samotná Festina krátká, pochopit. O tom ale zase příště...

Upraveno uživatelem JamesLurk
Odesláno

Pěkně si to napsal to se musí nechat. Jen tomu vyvrcholení tvého příběhu neodpovídá to k kam si vlákno zaradil - Pochlubte se novým přírůstkem. ;-)

Odesláno

Taky jsem začínal na Festinách. Dostal jsem je před 17 lety ke třicátinám( stály tehdy 12 000,-).

Už je nenosím, používám je jako budíka a dodnes jdou :)

Odesláno (upraveno)

Díky, chtěl jsem vás trošku nachytat, ale víceméně jste nějakou tu menší zradu odhalili. Abych své představení uvedl na pravou míru, nikdy jsem nezavítal tam dolů do ostatních diskusí a nevšiml si příslušného tématu pro nové členy, takže příště pokračuji již tam, ať tady nejsem dále OT.

Suma sumárum Festiny jsou pro mnohé z nás startovní hodinky, za které není potřeba se stydět. Je to prostě věc, kterou si člověk projde a pak veme roha. :-)

Upraveno uživatelem JamesLurk

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...