Venca2 Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 Ahoj,chtěl bych se zeptat zkušenějších členů fóra na následující věc: Mám hodinky Omega Seamaster Diver automat, kde by měla být přesnost dle kritérií COSC certifikátu -4/+6s za den. Já dosahuji při běžném nošení tak +8 až 9s/den. Je pravda, že např. při odkládání na devítku (korunkou nahoru) na noc se to dá trochu stáhnout (asi o 2s). Chtěl bych se zeptat, jaká přesnost je u tohoto strojku obvyklá, případně na jakou přesnost se dá tento strojek (kalibr 2500 co-axial) vyregulovat. Hodinky jsou 1/2 roku staré, tudíž v záruce, ale nerad bych vypadal v hodinářství jako pitomec, který chce ubrat pár sekund :-). Při rozhovoru s prodejcem jsem tak nějak nabyl dojmu, že obvyklá přesnost je vyšší. Je to můj první automat a hodinky se mi líbí. Předcházejí quartzy byly na sekundu přesné, ale je mi jasné, že to nelze srovnávat.Předem díky za radu a podělení se o zkušenosti.Venca Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 9 s je na chronometry v záruce hodně, tohle bych viděl klidně na reklamaci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 2500 C jde podle mé zkušenosti vyladit na 1 - 2 s za den, s trochou štěstí i míň. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sborez Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 Mám 2500 v PO z roku 2008 a běhají celkem kolem 5s/24h, 9 vteřin už je dost na nové hodinky s COSC. Šel byj je určitě reklamovat. Možná třeba jen zmagnetizované. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 9s... není to na zmagnetizované hodinky málo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 Nevim sice jestli je to malo, ale vim urcite, ze presne tak bude znit diagnoza od Dusaka:) Kam bych je, mimochodem, i odnesl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mechac Odesláno 3. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 me zmagnetizovane SMP delaly 15s denne, u dusaka v patre vyrizeno zdarma behem asi 2minut, nestihl jsem dopit nabidnute piti. Doporucil bych s nimi zajit tam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mimo320 Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2015 mne robia dlhodobo +1s/deňtzn,že tak raz za dva týždne ich na pár sekúnd zastavím a zas pustím.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2015 Můj kalibr 1002 z roku asi 1972-4 dělá neuvěřitelně pár (desítek) vteřin za půl roku, kdy se mění čas a já je šteluju. Hodinky nosím celý den a na noc položím na "záda" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Venca2 Odesláno 4. srpna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2015 Díky za odpovědi. Příležitostně se stavím u Dušáka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2015 Dobrý nápad, servis Dušák mě nedávno vyčistil asi deset let staré Seamasterky a chodí taktéž+- 1s :-) Za poslední outdoor týden měření 1s do plusu, pro mě až neuvěřitelné :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2015 V 4. 8. 2015 v 10:39, JR_2010 napsal: Můj kalibr 1002 z roku asi 1972-4 dělá neuvěřitelně pár (desítek) vteřin za půl roku, kdy se mění čas a já je šteluju. Hodinky nosím celý den a na noc položím na "záda" Screenshot_2015-08-03-16-03-031.pnghmm, no nevím,ale tomuhle měření zrovna moc nevěřím.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vareka Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2015 7 let staré bondovky mi jdou takhle(u Dušáka na generálce už byly): Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2015 (upraveno) V 4. 8. 2015 v 22:38, bobi napsal: hmm, no nevím,ale tomuhle měření zrovna moc nevěřím..To ani nemusíš, já taky netvrdím, že vycházím z téhle aplikace, je to jen taková zábavná hračka, ale úplně mimo ty údaje nejsou. Přestavuji hodinky při změně času podle Time.is a rozdíl je vždycky +- okolo minuty, z toho tedy pramení můj pocit, že mi ty hodinky jdou celkem přesně. Edit: jinak poslední ofiko měření mám tady: Upraveno 5. srpna 2015 uživatelem JR_2010 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2015 10s rozptyl přesnosti je celkem standard, beat error je velmi slušný. Samozřejmě je lepší poladit hodinky tak, že přes den jsou mírně do plusu a položené mírně do minusu, tím se odchylky vyrovnají a pak je přesnost hodinek opravdu velká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Venca2 Odesláno 14. května 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2016 Ahoj, tak jsem nechal Seamastery seřídit. Aktuální odchylka +0,5s/den, a to dlouhodobě a stabilně (už několik měsíců). To by šlo. :clap:Snad to vydrží co nejdéle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x.man Odesláno 25. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2016 To ti seridili u Dusaka v ramci zaruky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vareka Odesláno 26. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2016 na strojek 2500 super přesnost, rok po servisu jsem na cca 3s Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomcatCZ Odesláno 26. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2016 ja mam taky 2,5 az 3 sec/den do plusu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 26. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2016 Já mám za dva měsíce +0,5 sec. a když je večer odložím na heliák, budu ráno zase na nule Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se