USER47 Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 (upraveno) Prim Leoš Janáček je čínskej šit. Tímhle se určitě nikoho nedotkneš.edit: Ale tím strojkem v hodinkách za 20k si až tak jistej nejsem, je tam nějakej tourbillon od Seagullu, i ty Seagully s ním bejvaj dražší než 20k. Upraveno 6. srpna 2015 uživatelem USER47
Kocourish Odesláno 6. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 V 6. 8. 2015 v 12:56, Tichus napsal: Prakticky všechno, co chceš vysvětlit, už na chronomagu najdeš. Chceš tedy po ostatních, aby udělali práci za tebe a ještě navíc chceš, podle mě, něco nereálného - tedy zhustit delší dobu trávenou zde, kdy se ti postupně vyvíjí názory na hodinky, do pár vět. A tak jak psali lidi nade mnou, tady neplatí jasná hierarchie a jasná pravidla, co je lepší nebo horší. Sám mám zkušenost takovou, že pokud si vybírám podle "papírových parametrů", tak nakonec koupím hodinky, které mi stejně nedělají radost a pak je ani nenosím. Takže bych ti spíš poradil trávit tady čas, pročítat si to tu a když už se ti bude chtít kupovat, tak jdi do obchodu a zkoušej. Sám poznáš, které hodinky tě nadchnou... Spíš jsem si říkal, že se v jednom vlákně dozvím i pár příběhů, proč ty a ty hodinky v této cenové kategorii ano, proč ne - a to ne papírově, ale na základě zkušeností někoho, kdo s tím tráví léta a umožní mi neučit se zbytečně z drahých chyb, nebo mi řekne právě něco o vnímání některých značek nebo typů, etc. Dělám to samé pro ostatní v mém oboru, tak mi přišlo přirozené zeptat se lidí tady, místo abych po jednom dohledával, což je druhá možnost, pokud nenarazím na nadšence, kteří se o dojmy a názory zacílené na spol. hodinky v této cenové relaci rádi podělí jako součást svojí vášně pro dané téma.
Kocourish Odesláno 6. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 V 6. 8. 2015 v 9:58, Mitak napsal: Výměna řemenu na hodinkách je i pro naprostého laika po pár pokusech zhruba stejně složitá a časově dlouhá jak uvázání kravaty a to předpokládám taky musíš absolvovat několikrát týdně.IMHO je pro tebe lepší investovat dvojnásobnou částku do jedněch hodinek, než dvoje hodinky za polovinu. Ale samozřejmě jsme na Chronomagu, takže čím víc hodinek tím líp. Aha, díky, pokud to tedy hodinky nepoškodí, tak to udělám, jak radíš. V tom případě můžeme posunout laťku do 4k euro
Kocourish Odesláno 6. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 (upraveno) V 6. 8. 2015 v 12:46, Toblin napsal: Pridana hodnota muze byt kalibr v nejvyssim provedeni, COSC certifikat presnosti, vyssi rezerva natahu nebo dokonce vlastni kalibr. Muzes najit hodinky za 1000 eur a hodinky za 2000, ale pridana hodnota nebo tzv. pomer cena vykon bude stejny.U hodinek neplati racionalni pravidla jako na jine zbozi. Je to silne subjektivni a emotivni zalezitost. Díky, jak je to s vnímáním značek? (podobné strojky, rezerva, jiná značka). Pochopil jsem, že Tissot z nějakého důvodu ne - je to kvalitou nebo vnímáním značky jako podřadnější, např. v komparaci s Omega, etc.? Chvíli jsem na radu jiného kolegy z tohoto vlákna hledal ve fórech, ale neúspěšně nějakou tabulku vnímání značek. Subjektivní - chápu, ale P&P je váženější, než Omega... Upraveno 6. srpna 2015 uživatelem Kocourish
Kocourish Odesláno 6. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 V 5. 8. 2015 v 23:43, addalbert napsal: Pokud se chces posunout, tak se na Tissot vykašli. Porid si raději jedny hodinky a k nim vice pasku, ktere budou ladit s barvou pásku, bot , obleku nebo čeho jeste. Fajn klasika je Longines Les Grande Classique. Kouknul bych se třeba na neco takového.Edit: ted koukám, ze chces automaty. Koukni na nějaké L z Master collection nebo na heritage. Třeba něco jako je toto a k tomu dokoupit kvalitní černý a hnědý řemínek a měnit? http://cdn.chrono24.com/images/uhren/images_44/s5/2741544gross.jpg?v=1Chápu správně, že Longines a Tissot je podobné kvality, ale jsou vnímané o krok dál, nebo je to jinak i s kvalitou?
addalbert Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 V 6. 8. 2015 v 13:08, Kocourish napsal: Aha, díky, pokud to tedy hodinky nepoškodí, tak to udělám, jak radíš. V tom případě můžeme posunout laťku do 4k euro Doporučil bych se to začít učit na tech starých Tissotech. Pri prvních pokusech se poskrabani nožicek prakticky nevyhnes. Ja to řeším tak, ze je vždy prelepím lepenkou licujici presne s hranou.
Karussell Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Longines jsou vyšší level, než Tissot, pokud máš limit 4K EUR, tak bych přeskočil i ty Longines a koukal u Omegy, Tag Heuer, nebo Grand Seiko, Zenith, Cartier... za ty peníze tady možná pořídíš i bazarový Datejusty...musíš studovat a vybírat, už jen to rozpětí, co jsem vyjmenoval, je obrovský. Musíš přece mít nějaký preference, osobní názor, nějakej model, co se Ti líbí, ne?
Kocourish Odesláno 6. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 (upraveno) V 6. 8. 2015 v 10:22, Mitak napsal: A ještě k Tissotu: Je to sice bezesporu známá a kvalitní značka, ale pro mnohé z nás absolutně nemá potřebné kouzlo a vyjímečnost, protože se prodává v každém obchodním domě na maloměstě a nosí ji i lidé, kteří o hodinkách neví vůbec nic. Oblek si přece taky nebudeš kupovat u Blažka, ne? Pokud chceš mít z těch hodinek opravdovou radost, tak si prostě o tom musíš sám něco zjistit a sám se k nějakým dopracovat a vědět proč. Pak se teprve dostaví ten okamžik, že na ně budeš pyšný a budeš je mít rád. Když si necháš něco naservírovat i s omáčkou kolem - co, jak a proč,... tak to postrádá smysl. Něco jiného by byl dotaz, kdybys ty hodinky co nejpřesněji specifikoval (styl, velikost, barva, funkce, cena) a nechal si sem házet tipy na osvědčené kousky s tím, že si z nich vybereš. Díky za vysvětlení k Tissotu. Je to pravda, potvrzuji svým příkladem. Nosil jsem je, aniž bych o hodinkách něco víc věděl. Tedy kvalita ok, výjimečnost nulová a tudíž i nízká prestiž. Přesně něco takového potřebuji (pro vás je to jasné a divné, že se ptám). Z kvalitních s příběhem nadšenců si rád vyberu. Trochu se bojím, abych se nenechal okouzlit hodinkami typu L. Janáček a pak měl jen drahou zkušenost. Na to jsem už dost starej... Proto tady otravujuK poslední větě - právě tak jsem v to doufal s tím, že mi k tomu ještě připíšete, proč jsou osvědčené a kde se dají rozumně koupit. Styl k obleku, tj. společenský, tvar onion, barva ocel, ciferník asi bílý (aby se hodil k černému i hnědému pásku), bez chronografu, funkce stylový doplněk (tj. nebudu se s nimi potápět a budu na ně dávat pozor podobně jako na své rámové boty), cena do 4k.díky Upraveno 6. srpna 2015 uživatelem Kocourish
Kocourish Odesláno 6. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 (upraveno) V 6. 8. 2015 v 13:50, Exiztence napsal: Musí být nové? Ne. Jak jsem psal v prvním příspěvku, třeba někdo budete právě něco podobného prodávat.Pokud ano, předpokládám, že budou dobře servisované, e.g. u Dušáka (prokousávám se různými vlákny). Také na to nespěchám, takže se určitě něco dobrého najde. možná něco v tomto stylu? http://www.chrono24.cz/omega/de-ville-prestige-co-axial-395--id2228507.htmdíky Upraveno 6. srpna 2015 uživatelem Kocourish
Exiztence Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 (upraveno) Kup něco z řady Master Control od JLC, pořádný inhouse a oblekovky, kolem kila z Německa něco bude nebo avizované DJ. Upraveno 6. srpna 2015 uživatelem Exiztence
vareka Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Tissot jsou hodinky na začátek. Mám hodinky a nosím je: Omega Bondovky 70%Tissot Luxury Powermatic 15%Prim Linea 10%Rado D-star 5%Seiko vinage 0% jsou tedy na 2.místě. To není špatný
Kocourish Odesláno 6. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 V 6. 8. 2015 v 11:12, Liqid napsal: S tím odporem k Tissotu se to tu začíná zlepšovat. Oni občas představovali šílené a vyloženě kolotočářské modely a hodinařina pokulhávala. Ale na letošním Baselu se slušně přeevedli. Navíc teď mají Powermatic strojky, které sklízí jen obdiv (dvojnásobná rezerva nátahu při zachování přesnosti). Stejně tak nabízejí jedny z nejlevnějších swiss chronometrů Právě na ty powermatic 80 jsem se díval mezi prvními (viz můj první příspěvek Tissot T099.407.36.037.00) a podle reakcí jsem volbu zavrhnul..
Kocourish Odesláno 6. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 (upraveno) V 6. 8. 2015 v 14:15, Exiztence napsal: Kup něco z řady Master Control od JLC, pořádný inhouse a oblekovky, kolem kila z Německa něco bude nebo avizované DJ. Něco v tomto smyslu? http://www.chrono24.cz/jaegerlecoultre/jaeger-lecoultre-master-control-date-2010-1536--id3289894.htm?condition=1302&dosearch=true&gender=1401&man=jaegerlecoultre&manufacturerIds=127&maxAgeInDays=0&modelId=146&models=146&query=Master+Control&resultview=list&searchexplain=false&showpage=2&sortorder=1&watchCategories=301&watchTypes=U&urlSubpath=/jaegerlecoultre/index.htm&manufacturerIds=127 jak si vedou v porovnání s http://www.chrono24.cz/omega/de-ville-prestige-co-axial-395--id2228507.htm ?líbí se mi obojedíky Upraveno 6. srpna 2015 uživatelem Kocourish
Kocourish Odesláno 6. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 V 6. 8. 2015 v 14:34, vareka napsal: Tissot jsou hodinky na začátek. Mám hodinky a nosím je: Omega Bondovky 70%Tissot Luxury Powermatic 15%Prim Linea 10%Rado D-star 5%Seiko vinage 0% jsou tedy na 2.místě. To není špatný Ty Omega Bondovky se mi líbí, ale není to to, co teď potřebuji. Snad do budoucna jen pro radost. 2.místo u nadšence, to vůbec není špatný :-) Ještě přehodnotím
Exiztence Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 (upraveno) In house strojek s keramickými ložisky rotoru s nezaměnitelným zvukem pohybu rotoru, 1000hodin testování nez opustí továrnu, novější modely mají pruhled na krásný strojek s 22k zavazim rotoru. Proti tomu upravena ETA. Upraveno 6. srpna 2015 uživatelem Exiztence
Kocourish Odesláno 6. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 V 6. 8. 2015 v 14:58, Exiztence napsal: In house strojek s keramickými ložisky rotoru s nezaměnitelným zvukem pohybu rotoru, 1000hodin testování nez opustí továrnu, novější modely mají pruhled na krásný strojek s 22k zavazim rotoru. Proti tomu upravena ETA.Takže rozdíl v kvalitě vnitřností. díky
Exiztence Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Jeste koukni na Original Glashutte řada Senator
Kocourish Odesláno 6. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 V 6. 8. 2015 v 13:20, addalbert napsal: Doporučil bych se to začít učit na tech starých Tissotech. Pri prvních pokusech se poskrabani nožicek prakticky nevyhnes. Ja to řeším tak, ze je vždy prelepím lepenkou licujici presne s hranou.Dobrý nápad, díky
Kocourish Odesláno 6. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 V 6. 8. 2015 v 12:56, Tichus napsal: jo, a tohle mi přijde teda jako hrozně blbá hláška: "tak nic neodepisujte - chci pomoc od odborníků, kteří milují svoje hobby"...nelogickým spletením dvou věcí, které spolu nesouvisejí, dohromady chceš dosáhnout toho, abychom to vzali tak, že pokud se cítíme jako odborníci, kteří milují svoje hobby, tak bychom ti měli pomoct... Buď sám víš, jak nesmyslné to je, nebo nemá cenu to vysvětlovat... Díky, žes věnoval mé prosbě čas, zamyslel se nad ní a cítil potřebu se vyjádřit. A nyní zpátky k tématu vlákna.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se