Netolish Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 Znáte ten vtip - jak sověti vyrobili nejrychlejší hodinky na světě :-). Teď se to stalo mým krásným Seiko Spirit SCVS003. Dělají hodinu hravě za 55min a 18s Z historie: leden 2007 koupeny u Higuchiho poč. přesnost +15s/den duben 3 měsících +8s/den srpen -10s/den září - týden celodenního ježdění na kole + večer koupání v moři a najednou ráno čas o 1h napřed. Myslel jsem, že třeba diky málo pohybům ruky při jízdě na kole nedocházelo k natahování. Leč už týden "normálního" provozu a žádná změna +1h53min/den. Napadá vás prosím co bych mohl ještě zkusit? Pokud je řešením návštěva hodináře tak: Poslat hodniky (snad jsou ještě v záruce) zpět Higuchimu? Máte s tím nějakou zkušenost (pošta, přepravní služba, ceny)? Nebo raději český hodnář - tip na nějakého v Pardubicích nebo v Praze? Diky Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 (upraveno) Znáte ten vtip - jak sověti vyrobili nejrychlejší hodinky na světě :-). Teď se to stalo mým krásným Seiko Spirit SCVS003. Dělají hodinu hravě za 55min a 18s Z historie: leden 2007 koupeny u Higuchiho poč. přesnost +15s/den duben 3 měsících +8s/den srpen -10s/den září - týden celodenního ježdění na kole + večer koupání v moři a najednou ráno čas o 1h napřed. Myslel jsem, že třeba diky málo pohybům ruky při jízdě na kole nedocházelo k natahování. Leč už týden "normálního" provozu a žádná změna +1h53min/den. Napadá vás prosím co bych mohl ještě zkusit? Pokud je řešením návštěva hodináře tak: Poslat hodniky (snad jsou ještě v záruce) zpět Higuchimu? Máte s tím nějakou zkušenost (pošta, přepravní služba, ceny)? Nebo raději český hodnář - tip na nějakého v Pardubicích nebo v Praze? Diky Jirka Ta jízda na kole by mohla být problém. Možnosti jsou dvě: a) poslat Mechanovi ať se na ně podívá - možná ztráta záruky domluvit se s higuchim že je pošleš zpět a on ti pošle nové Upraveno 18. září 2007 uživatelem ¨safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Godin Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 Znáte ten vtip - jak sověti vyrobili nejrychlejší hodinky na světě :-). Teď se to stalo mým krásným Seiko Spirit SCVS003. Dělají hodinu hravě za 55min a 18s Z historie: leden 2007 koupeny u Higuchiho poč. přesnost +15s/den duben 3 měsících +8s/den srpen -10s/den září - týden celodenního ježdění na kole + večer koupání v moři a najednou ráno čas o 1h napřed. Myslel jsem, že třeba diky málo pohybům ruky při jízdě na kole nedocházelo k natahování. Leč už týden "normálního" provozu a žádná změna +1h53min/den. Napadá vás prosím co bych mohl ještě zkusit? Pokud je řešením návštěva hodináře tak: Poslat hodniky (snad jsou ještě v záruce) zpět Higuchimu? Máte s tím nějakou zkušenost (pošta, přepravní služba, ceny)? Nebo raději český hodnář - tip na nějakého v Pardubicích nebo v Praze? Diky Jirka Ahoj, pokud se ti nebudou chtít hodinky posílat zpět Higuchimu, tak mohu doporučit Hodinářství Tichý, Pardubice, pan Tichý je velmi šikovný, a navíc je mimo jiné i autorizovaný servis Seiko. Ale SCVSOO3 se oficiálně do evropy nedováží, takže ti mezinárodní záručák bude k ničemu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 Ahoj, pokud se ti nebudou chtít hodinky posílat zpět Higuchimu, tak mohu doporučit Hodinářství Tichý, Pardubice, pan Tichý je velmi šikovný, a navíc je mimo jiné i autorizovaný servis Seiko. Ale SCVSOO3 se oficiálně do evropy nedováží, takže ti mezinárodní záručák bude k ničemu. Myslím, že mezinárodní záručák je od toho, abys mohl záruku na zboží uplatnit kdekoli. I když se toto zboží do evropy nedováží, tak pokud je to autorizovaný servis a platí na zboží celosvětová záruka, není o čem mluvit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 u spiritů platí záruka jen v japonsku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Godin Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 Myslím, že mezinárodní záručák je od toho, abys mohl záruku na zboží uplatnit kdekoli. I když se toto zboží do evropy nedováží, tak pokud je to autorizovaný servis a platí na zboží celosvětová záruka, není o čem mluvit. Bohužel, je to tak jak píše Kubson. Špatně jsem se vyjádřil, nebude u toho International záručák, ale jen ten pro Japonsko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 Myslím, že mezinárodní záručák je od toho, abys mohl záruku na zboží uplatnit kdekoli. I když se toto zboží do evropy nedováží, tak pokud je to autorizovaný servis a platí na zboží celosvětová záruka, není o čem mluvit. Nene. Tuším že Higuchi má uvedeno že reklamace lze uplatnit pouze v servisu v Japonsku:-) Jinými slovy musí se to poslat higuchimu který se ti o reklamaci postará nebo ti rovnou pošle nové hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Netolish Odesláno 18. září 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 Diky všem za odpovědi. Že je záruka platná jen pro Japonsko vím. Zkusím se Higuchiho nejprve poptat mailem. Rád bych se ale zeptal, opravdu myslíte, že by nějakých 500km/týden na kole po silnicích mohl být pro takovéto hodinky problém? Vím že jsou spíš společenské, ale nějak jsem kolo nepovažoval za, pro hodinky, drsnou činnost (na stavební práce doma je samozřejmě sundávám). Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 kolo - řídítka - vibrace... na takovou legraci bych si raději koupil g-shock-y Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kasper Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 Ja jazdim na bycikli - po ceste - zo Samurai a bez problemov... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 Jen tak naokraj co je to mezinárodní záruka. Koupil jsem si v Austrálii digi foťák Canon s mezinárodní zárukou. Když jsem přijel domu, tak se samo podělal. Stát se to může Grrrrrrrrrr. Tak jsem juchal do Canon servisu, že jako bude oprava na záruku. A ono prd. Prej, že u nás to neplatí, ale že tu mezinárodní záruku můžu uplatnit třeba v Německu. Tak to je mezinárodní záruka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 Jen tak naokraj co je to mezinárodní záruka. Koupil jsem si v Austrálii digi foťák Canon s mezinárodní zárukou. Když jsem přijel domu, tak se samo podělal. Stát se to může Grrrrrrrrrr. Tak jsem juchal do Canon servisu, že jako bude oprava na záruku. A ono prd. Prej, že u nás to neplatí, ale že tu mezinárodní záruku můžu uplatnit třeba v Německu. Tak to je mezinárodní záruka Pokud mají smlouvu s Canonem jako mezinárodní servis a jsou uvedeni v záručáku tak bych jim udělal peklo na zemi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Netolish Odesláno 18. září 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 kolo - řídítka - vibrace... na takovou legraci bych si raději koupil g-shock-y O nějakých sportovních stejně uvažuji :-). Určitě safír, ocel či titan voda pro jistotu alespoň 200m. Neměl byste nějaký typ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 Stát se to může Grrrrrrrrrr. Tak jsem juchal do Canon servisu, že jako bude oprava na záruku. A ono prd. Prej, že u nás to neplatí, ale že tu mezinárodní záruku můžu uplatnit třeba v Německu. Tak to je mezinárodní záruka České zastoupení Nikonu je něco podobného. Jednou se mi při cestě do ČR seknul objektiv, zakoupený v Hong Kongu. Záručák jsem měl s sebou, ale to mi nebylo nic platné, protože hajzlíci ze zastoupení po mně chtěli doklad o proclení při dovozu do ČR a to i přesto, že v ČR nebydlím. Prý jsem Čech a tak musím mít ten doklad, jinak záruka nebude. Radši jsem si půjčil objektiv od kolegy a ten můj jsem si pak nechal opravit v Amsterdamu - pochopitelně naprosto bez problémů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 České zastoupení Nikonu je něco podobného. Jednou se mi při cestě do ČR seknul objektiv, zakoupený v Hong Kongu. Záručák jsem měl s sebou, ale to mi nebylo nic platné, protože hajzlíci ze zastoupení po mně chtěli doklad o proclení při dovozu do ČR a to i přesto, že v ČR nebydlím. Prý jsem Čech a tak musím mít ten doklad, jinak záruka nebude. Radši jsem si půjčil objektiv od kolegy a ten můj jsem si pak nechal opravit v Amsterdamu - pochopitelně naprosto bez problémů. To je fakt na přezdržku! Co je jim do toho, zda si to proclil??? ČR rulezz to je snad jen u nás. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 kolo - řídítka - vibrace... na takovou legraci bych si raději koupil g-shock-y A mám si ty G-shocky brát i do auta, když jedu po D1 Brno - Praha - Brno? Je tak rozbitá, že mám dojem, že kolo a lesní terén je proti tomu brnkačka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2007 A mám si ty G-shocky brát i do auta, když jedu po D1 Brno - Praha - Brno? Je tak rozbitá, že mám dojem, že kolo a lesní terén je proti tomu brnkačka Kdepak! Musíš jet 180 a výše. Pak to tolik nedrncá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 19. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2007 Já jezdím se samurai na horáku v terénu a zatím pohoda..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 19. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2007 Ja som siel minule na metro a cestou som videl pana od cestarov ako rozoberal zbijackou vozovku, (zjavne to nerobil prvy krat) na lavej ruke mal Sport II. G-shoky su na sport urcite lepsie, ale myslim, ze ak na tom biku nejazdis osem hodin denne, pat dni do tyzdna, tak by s tym bezne aspon trochu kvalitne mechaniky nemali mat zas az taky problem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 19. září 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2007 A co takhle Myiota? Pry je nesmrtelna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se