Přejít na obsah

Něco na podzimní a zimní nošení

Doporučené příspěvky

Martine, o těch Victorinoxech vím, ty světlé jsem měl i na ruce a byly by optimální, ale jeté asi nikdo neprodá a nové jsem viděl pouze v Tovysu v Jihlavě. Ale cenovka byla kolem 15k a i s nabízenou slevou bych se nedostal pod 13k. Takže jestli někdo má tip, kde by šly sehnat trochu rozumněji, byly by asi favorit číslo jedna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co jsem koukal na E-bay, je tam překvapivě velký rozptyl cen, ale tyhle automaty day date jsem tam viděl i v cenách 10-12 tis., ale většinou že Států, čili to není konečná cena. Na chrono24 začíná cena nových aktuálně na 10.418, ale opět ze Států...Postoval jsem to spíš jako inspiraci pro hledání mírně nošeného kousku.

Odkaz ke komentáři

Sice to nejsou pilotky a funglovky jsou přes budget, ale co třeba Certina DS-1.

Přijdou mi jako hodně příjemné univerzály, na tahu jim to vyloženě sluší. Nedávno jsem je tu viděl na prodej ve slušném stavu za celkem přijatelný peníz.

http://www.certina-hodinky.cz/eshop-certina-ds-1-110.html

/edit: Teď koukám na ty Victorinoxy, taky moc pěkné!

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Já mám doma černý Sarby 033 a ty jsou hodně stylově podobný jako Certiny, takže bych raději něco víc casual k riflím, mikinám a flanelkám. To už bych zalovil ve vodách Seiko a šel do SRP 403. Ty splňují vše, co požaduji, jsou za poloviční cenu mého budgetu, ale taky malinko větší a bez čísel, spíš oblekovky.

Odkaz ke komentáři

Petr_Cha - ty Brightz jsou úžasný.

Karle, tvé zadání nejvíce splňují Hamiltony. Mají velmi dobré zpracování a kvalitní tah (pokud hledáš military na tahu). Dají se sehnat za necelých 15 tis. CZK.

38 mm jsou opravdu malé, pod manžetu se vejdou jako nic. Mají lehce sférické sklo, což je sice pěkné, ale na druhou stranu to zhoršuje čitelnost - je tam zřetelná absence AR.

Třicetosmičky mají přirozeně umístěnou datumovku. 42 vs. 38 níže.

Odkaz ke komentáři

Anebo co ty moje Hamy na ruční nátah? ;) do desítky se vejdeš....38 příjemná velikost, krásně tenké pod rukáv, radost z natahování.... však si je viděl a měl na ruce. Jen bys teda musel dokoupit někde tah, pokud na něm trváš, a WR mají "jen" 50. 

Odkaz ke komentáři

Liqid : Raději bych opravdu něco s číslíčkama, na těch prvních mi vadí umístění datumu, druhé jsou moc oblekové a třetí mají venkovní lunetu, kterou na tomto typu hodinek nechci.

Toblin : Ty 38mm by určitě šly, ale je to už hodně nad můj budget. O Hamiltonech uvažuji hlavně kvůli těm v inzerci, protože jsou cenově dosažitelné.

petr_cha : O quartzu jsem uvažoval, tam už je ta nabídka velmi pěkná, ale zatím jsem ve stadiu, že mimo pracovních digi na ruce nic baterkového nesnesu.

Povidláček : Uvažuju o nich pořád, ale když si uvědomím, že jsem je mohl mít za polovinu toho, za kolik se prodávají a prokaučoval jsem to, tak se mi do nich za stávající cenu moc nechce. Když uvážím, že na Creationu je mají kolem 300 éček plus clo a DPH a vezmu v potaz mizernou lumi a absenci tahu, tak mi Seiko ve stejné cenové hladině nabízí víc.

Odkaz ke komentáři

Tak asi vybráno, všem děkuji za postřehy a rady. Oslovil jsem pána z Francie stran těch 38mm Hamiltonů a dnes jsem odeslal peníze. Tímto speciální dík Liqidovi za upozornění. Takže teď mohou nastat jen tři případy:

1. Hodinky dorazí a budou super a potom je vše vyřešené.

2. Hodinky dorazí a nebude to ono, tak potom prodejní sekce a další hledání.

3. Hodinky nedorazí, budu o 8,5k lehčí a o zkušenost bohatší a další hledání.

Tak mi držte palce.

Odkaz ke komentáři

Tak asi vybráno, všem děkuji za postřehy a rady. Oslovil jsem pána z Francie stran těch 38mm Hamiltonů a dnes jsem odeslal peníze. Tímto speciální dík Liqidovi za upozornění. Takže teď mohou nastat jen tři případy:

1. Hodinky dorazí a budou super a potom je vše vyřešené.

2. Hodinky dorazí a nebude to ono, tak potom prodejní sekce a další hledání.

3. Hodinky nedorazí, budu o 8,5k lehčí a o zkušenost bohatší a další hledání.

Tak mi držte palce.

dej sem pak vedet jak to dopadlo....good luck :-)

Odkaz ke komentáři

No to doufám, dle konverzace působí pán slušným dojmem. Ale řeknu vám, mít ty Hamiltony lumi od Seika, už teď bych byl spokojenej parchant, to je asi jediná slabina, která mne trochu trápí. Tak uvidím.

Jinak všem, co mi drží palečky, děkuji a budu informovat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...