Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Podívej se třeba do nabídky IWC Schaffhausen, pořád dělají kapsáky a jaký.

Myslím, že tuhle značku nenařkneš ze zpozdilosti.

Budeš se divit, ale stále jsou lidé, kteří kapesní hodinky nosí a nejen z nostalgie, ale prostě jim to vyhovuje.

A kde je poptávka, je i nabídka

• Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pro me je to proste zastarale a umrelo to nekdy pred II. sv. valkou. Neznam nikoho, kdo nosi kapesni hodinky, stejne jako neznam nikoho, kdo sviti plynem, pise na stroji nebo telefonuje z budky. A ne jen z nostalgie. IWC vyrabi kapsace spise aby ukazala, ze hodinarinu porad umi, stejne jako je vyrabi Patek, Vacheron, apod. Ale urcite ne proto, ze by po nich byla poptavka. Muj nazor.

Odesláno

Pro me je to proste zastarale a umrelo to nekdy pred II. sv. valkou. Neznam nikoho, kdo nosi kapesni hodinky, stejne jako neznam nikoho, kdo sviti plynem, pise na stroji nebo telefonuje z budky. A ne jen z nostalgie. IWC vyrabi kapsace spise aby ukazala, ze hodinarinu porad umi, stejne jako je vyrabi Patek, Vacheron, apod. Ale urcite ne proto, ze by po nich byla poptavka. Muj nazor.

Takto Já  mám souseda ,co na chatě nemá  elektriku a svítí propanbutanem z bomby. Můj doktor píše na stroji i počítači a několik lidí co jsem jim opravoval kapesní hodinky je i nosí :hannibal: na tom není nic zastaralého. Každý má jiný vkus Jirka

Odesláno (upraveno)

Frantik: Co znamená zastaralé? Spousta lidí tady kouří dýmku, holí se břitvou, fotí na kinofilm a zdejší vlákno o plnicích perech má 99 stran.

Ed: A jistě i ty sám máš nebo používáš něco, co není úplně podle aktuální módy, nebo posledních trendů. Přiznej se :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Ale urcite, ja se taky holim postaru. Ale kapesni hodinky jsou pro mě proste out a podle mě je naramkove proste vytlacily! Proste si to myslim, tecka :-)

Odesláno (upraveno)

Když se holíš postaru, znamená to, že elektrické holicí strojky starší způsoby holení vytlačily? Asi ne, že?

Ed: Pro spoustu lidí budeš zase ty out se svým holením postaru.

Ed: Nebo jsi jen trochu zaspal? :)

Odesláno (upraveno)

Elektricke strojky mokre holeni nikdy nevytlacily. Naramkove hodinky ty kapesni ano. Opakuji, neznam nikoho,kdo je nosi  :lol2:

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Nemusí je nosit, stačí je mít třeba ve sbírce. Ale mnoho lidí kapesní hodinky i nosí. Že ty je neznáš neznamená vůbec nic.

Ale já už ti začínám rozumět. Když něco děláš ty, je to v pořádku, když něco dělají jiní, jsou out a zaspali. Pochopil jsem tě dobře?

Odesláno

Jezis , to nemuzu napsat svuj nazor? Proc je to tady na foru tak tezky?

Napsal sem, ze kapesni Molnija v roce 62 zaspaly dobu a ze si myslim, ze kapesni hodinky jsou proste zastarale, atd. atd.

MUJ nazor je ten, co sem napsal a snazil se odargumentovat. Je to blbej nazor, treba i mylnej a asi se sem nehodi, ale je muj. Tak se moc omlouvam!

Odesláno (upraveno)

No, já přece jen vidím trochu rozdíl v tom říkat svůj názor a někomu se vysmívat že zaspal (obzlášť když se pak ukáže, že sám dělás zase jiné věci, které jinému mohou připadat out). Ale asi je to jen ve způsobu vyjadřování a chápání. Možná jsi ty zvyklý na jiné prostředí a vyjadřování, možná já.

Odesláno

Kuci.

Omlouvám se, že jsem asi nevědomky odstartoval tuto NG debatu.

Tímto se chci Najlvinovi omluvit a přidávám fotku kapsáčů, které nosím na tramp.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Jsou to Molnija z roku 1957.

Je fakt, že na ples bych si je nevzal, ale při toulkami přírodou vždycky vzbudí respekt.

A to jak mezi lidmi, tak i mezi zvířaty.  :lol2:

Schválně jsem je nijak nečistil a neleštil, protože pak by ztratily to svoje kouzlo na starém koženém řemenu. 

Najlvin - Pokud začínáš se sbíráním tak bacha na dvě věci. 

Na stav konta a nechápající manželku.  :eek:

Odesláno

Kuci.

Omlouvám se, že jsem asi nevědomky odstartoval tuto NG debatu.

Tímto se chci Najlvinovi omluvit a přidávám fotku kapsáčů, které nosím na tramp.

attachicon.gifIMG_20150911_153339.jpg

Jsou to Molnija z roku 1957.

Je fakt, že na ples bych si je nevzal, ale při toulkami přírodou vždycky vzbudí respekt.

A to jak mezi lidmi, tak i mezi zvířaty.  :lol2:

Schválně jsem je nijak nečistil a neleštil, protože pak by ztratily to svoje kouzlo na starém koženém řemenu. 

Najlvin - Pokud začínáš se sbíráním tak bacha na dvě věci. 

Na stav konta a nechápající manželku.  :eek:

:hannibal:

Odesláno

A já kapsáče nejen sbírám, ale i nosím. Na psacím stroji taky píšu a není nad to si v zahradním ateliéru u vody posvítit petrolejkou. Když dělal technologický determinista McLuhan rozhovor pro Playboy, v době největší slávy novomediálních tezí, globálních vesnic atd., tak se jej novinář ptal, kde má počítač. A McLuhan jen konstatoval, že s počítačem ani zacházet neumí a knihy Člověk, média a elektronická kultura i Jak rozumět médiím vznikly na psacím stroji.

Odesláno

Koukám, že se to tu pěkně rozjelo a vznikla nám z toho zajímavá debata. Všem, co mi radili, tímto děkuji :-) A co se týče zastaralosti kapesních hodinek - já vám nevím, mě na tom nic zastaralého nepřijde. To je jako říkat, že náramkové hodinky jsou taky zastaralé, protože je vtlačily chytré telefony, co umí daleko víc věcí, než jen měřit čas. A že znám lidí, co hodinky vůbec nenosí - taky proč, když stačí mrknout na display...

Samozřejmě je to o osobních preferencích, nic víc. Je jasné, že náramkové hodinky jsou pohodlnější, na druhou stranu ale spousta lidí ráda nosí i kapesní hodinky, ať už z nostalgie, praktických důvodů nebo pro jejich určitou neobvyklost. Já se musím přiznat, že jsem si nedávno koupil jedny z těch novodobých cibulí a teď je hrdě nosím taky. Vím, je to nějaký čínský šunt, ale vypadají velice hezky, strojek na natahování jde vcelku přesně a navíc ten skvělý pocit z jejich nošení, otevírání a pravidelného natahování je zkrátka k nezaplacení :D

Mně se to prostě líbí. Mám rád onu dobu, kdy kapesní hodinky zažívaly největší rozkvět. A tak asi proto jsem si je tak oblíbil. Je to něco jiného a svým způsobem krásného. Vždycky se mi zkrátka líbil ten jejich cibulový tvar. Jsou to ale pořád hodinky jako kterékoliv jiné a pak už opravdu záleží jen na preferencích dané osoby, zda dává přednost náramku nebo řetízku. Však je to jako s oblečením - jednou se to zase vrátí do módy a bude to nosit skoro každý :-)

Mimochodem petrolejky jsou taky skvělá věc. Když je vhodná příležitost, taky ji rád vytáhnu a zapálím. Když o tom tak přemýšlím, to by rovněž nemusela být špatná sbírka. By mě docela zajímalo, jestli to už u nás někdo sbírá ve velkém :D

Odesláno

Taky mám rád staré věci a teď jsem si pořídil jedny vyčištěné kapsáče, které mám v plánu nosit, a to mi ještě není ani 30 let, ale taky v tom vidím to kouzlo starých časů :)... Ale je fakt, že takových lidí asi moc není, vůbec v mém věku... a to je škoda...

Odesláno

Taky mám rád staré věci a teď jsem si pořídil jedny vyčištěné kapsáče, které mám v plánu nosit, a to mi ještě není ani 30 let, ale taky v tom vidím to kouzlo starých časů :)... Ale je fakt, že takových lidí asi moc není, vůbec v mém věku... a to je škoda...

Jenom doufam, ze je nebudes nosit v kapse od ryfli !?

Odrovnas je! :-(

Odesláno

No, to asi ne, spíš příležitostně, když budu mít kvádro... nebo si pořídím nějaký pouzdro... Jak vy je teda nosíte, když je nosíte? :)

Odesláno

Molnije nosim na ruce v ramecku.

Viz predchozi muj prispevek.

Mam dvoje a jednu setrvacku do zasoby.

Bez techto zasob bych si to nedovolil. :-)

Jedny rosskopfky nosim na ples v kapsicce od vesty.

No a ten zbytek zatim v supliku, ale uz se pro ne chysta drevena vytrinka s osvetlenim. ;-)

Videl jsem noseni kapesnich hodinek v kozenem pouzdre na opasku, ale ja bych se asi bal, ze je poskodim pri zacvakavani toho patentu. Trochu hrubsi sily a je po srande.

Jak to vydite vy ostatni ?

Co by jste doporucili ?

• Po roku...
Odesláno

Nedá mi to, abych se také nepřidal. Dlouhou dobu jsem na fóru nebyl a teď tiše pročítám. Kapsáče jsou něco, co prostě miluju, a co každé sbírky hodinek prostě patří. Sám mám Omegy po dědovi z rodu 1911 (psal jsem do Omegy a podle čísla hodinek mi dohledali , kdy ty moje odešly z fabriky) a světe div se, mám vedle nějakých Primek co sbírám, také čínské kapsáče jen tak pro radost. Nevidím v tom nic špatného. Proč si sem tam nedopřát ten pocit starých dob? Dědovy Omegy bych si do divadla nedovolil vzít, bál bych se o ně. Teď tu u mě čekají na opravu jedny stříbrné Ancre  z doby před 1.světovou válkou na opravu. Jeden trouba mi je jen tak dal, s tím, že jsou to krámy (zatím jsou bez rámečku pro sklíčko, což tomu blbovi přišlo jako konec hodinek).  

Odesláno

Já mám k hodinkám podobnou úctu, ale třeba ty Omegy bych se nebál občas někam vzít. Vždyť to je jejich původní účel a opotřebování nehrozí. Stát se může kdykoliv cokoliv, ale s tím přece musíme žít i tak.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...