Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno
  J.F. napsal:
Jak můžou zareznout hodinky, když jsou vodotěsný (sice jen 30m) a komplet z nerezu mi hlava nebere :jawdrop:

stejně jako victorinox nerez nůž ,který byl půl roku v pouzdře bez povšimnutí ....... také tomu nerozumím ;)

• po 4 týdnech...
  • Odpovědi 41
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Je to bodová koroze, prostě když se nějak setká sůl a kyselé prostředí tak tam vznikne bodové elektrické napětí a proudy, což nahlodává ten matroš, podrobné detaily neznám ale někdo to tady tak popisoval.

• Po roku...
Odesláno
  Foundryman napsal:
Longines jsou hodinky gentlemanů :rolleyes: Nevtíravá elegance...

zajímavé je že Longines se moc netěší přízni členů fóra. Nevím čím to je, nebo je to jen můj pocit.

Odesláno

nerez ocel neexistuje - různé přísady korozi znesnadňují (lépe či hůře), ale furt to bude více či méně ke rzi náchylné železo

přidám citaci z webu Terapol s.r.o

Nerezové oceli jsou chrómové slitiny se železem obsahující 12 až 30 % chrómu, až 30 % niklu nebo do 24 % manganu při určitém množství molybdenu, křemíku, mědi, titanu, niobu,, dusíku apod., avšak v množství nejvýše jen několika procent. Chróm zajišťuje pasivitu těchto slitin a je proto rozhodujícím prvkem pro dosažení odolnosti k celkové korozi.

Nerezové oceli jsou v některých prostředích náchylné k místním druhům koroze (bodová, štěrbinová, mezikrystalová nebo korozní praskání). Ty však mohou být vyloučeny vhodným výběrem oceli pro dané podmínky.

Ačkoliv chróm, nikl, mangan a další slitinové prvky jsou v nerezových ocelích v poměrně velkém množství, je základním prvkem stále železo a jeho slitina s uhlíkem, tzn.ocel.

Odesláno

Osobně preferuji Omegy, zejména co se týká nových modelů. Minimálně coaxial, případně rovnou 8800 by mě při srovnávání těchto dvou značek přesvědčily o Omega, jako správné volbě.

PS: názory "Swatch jako Swatch" nechápu. Veyron s Fábií je taky jenom VW souboj?

Odesláno
  martinix napsal:
zajímavé je že Longines se moc netěší přízni členů fóra. Nevím čím to je, nebo je to jen můj pocit.

Za mě teda spis Longines, s tou nevtiravou eleganci je to podle me pravda a to se mi na nich prave libi, Omega je vic proflaknuta nebo spis mozna vic protezovana.

Odesláno

Jako laik, který dá na první pohled, volím Omega. Nabízí hodinky, které se trefí do vkusu spousty lidí (někdo i namítá, že dělají "masovky") - takové Semastery "bondovky"... No sám jsem zasažen, PO byly dreamwatche, které jsem prostě musel mít ;)

Odesláno (upraveno)

Longines je dneska v rámci Swatch group poněkud upozaďován - nikde žádná technická inovace, COSC certifikace nebo snad vlastní kalibr... Mně osobně dneska nemá Longines co nabídnout, a to bohužel ani v rámci řady Master Collection, o nových řadách sportovních hodinek s obrovskou "12" ani nemluvím. Jedině snad reedice Flagship chronografu, ale ten je k dispozici pouze ve zlatě...

Upraveno uživatelem sauce
Odesláno

Mezi Masterpiece bych si rozhodně vybral. obzvlášť mezi chronografy - co mi zásadně vadí, je ale WR jen 30m u všech modelů z této řady.

Nová sportovní řada - HydroConquesty, Vitesse, atd. je , myslím si, jasný krok vedle , jména a tradice značky nehodný. Otázka je, kam jim dovolí mateřský holding směřovat a dosáhnout.

Odesláno (upraveno)

Co mi na řadě Master Collection vadí nejvíce jsou ořezaná čísla na číselníku u všech modelů s chronografem.

Mým favoritem byly potom Power reserve, než jsem zjistil, že datumka je zaříznutá do minutového věnce okolo číselníku.

Možná detaily, ale pro mě dost podstatné...

Navíc Master Collection alespoň podle mě vypadá kupodivu lépe na fotkách, než ve skutečnosti - schválně si je běžte prohlédnout.

V reálu ne-chrono modely působí dost chudě a "prázdně"... Totéž se týká modelů Clous de Paris.

Upraveno uživatelem sauce
Odesláno

Ja mam oboje od L mam Hydroconquest automat 39mm a od omegy chudobnejsieho pribuzneho, novodobe Dynamic.

Keby som si musel kupit nieco z novodobej produkcie omegy tak asi len Speedmastery alebo Seamaster GMT zbytok ma nechava dost chladnym. U L sa mi az na par stvorcovych modelov paci snad vsetko len keby viac setrili priehladmi. Tiez sa mi u L paci ze neseru heliak na vsetko co ma lunetu.

Omega je ale kazdopadne najmenej o triedu vyssie nez L proste tam kde L konci O zacina (aj cenou). Takze ak mas penazi na zvys tak jednoznacne Omega a ak nie, tak L urcite neurazia. L je myslim taky vrchol beznej masovky cize mierne poupravovane ETY vsetkych typov a variacii v paradne urobenych puzdrach.... ale nic viac ziadne vlastne stroje ani vyrazne modifikacie. Kuzlo L je podla mna v tom, ze mas stale kvalitne (aj ked nie uz tak drahe) hodinky a nedavas to tak okazale na javo. Omega je frajerina "se vsim vsudy" nakolko bondovky spolahlivo rozozna aj ta pani co strazi verejne WC.

Odesláno

Moja obava je prave, ze bondovky rozozna kazdy a kazdy (civil nenakazeny) ich hned povazuje za fajk z plaze pretoze aj jeho kolega ma take z dovolenky, aj striko take kupil v trznici aj sused v takych opravuje auto pred barakom :(

Odesláno

Filini: v tom bych možná viděl i kouzlo. Možná je to snobské, ale třeba moje žena si při nošení výrobků od LV ten pocit jisté nadváhy oproti těm všem fejkařkám dost užívá. Nikoliv pro pocit "že na to má", ale pro pocit radosti z nepodvádění a z nošení originálů.

Odesláno

je tazke presvecit niekoho v mojom veku, ze clovek 21 rocny ma PRAVE Omegy, zvlast v grupe ludi, kde Omega sa spaja automaticky s fajk.

Ale ano, pre vlastny pocit urcite. Ale vidim sa ako pridem do podniku, pristavim sa k slecne, vyhrnie sa mi rukav a ona: Tsss, dnes si uz treti :D

Snad ma chapete... dovodom na kupu po vzhlade a cene bol u X-windov prave neznamost masam nespajana s fajkmi avsak na druhej strane lahko najditelne vo vykladoch lepsich obchodov ;) som to ale fistron

Odesláno
  Filini napsal:
je tazke presvecit niekoho v mojom veku, ze clovek 21 rocny ma PRAVE Omegy, zvlast v grupe ludi, kde Omega sa spaja automaticky s fajk.

Ale ano, pre vlastny pocit urcite. Ale vidim sa ako pridem do podniku, pristavim sa k slecne, vyhrnie sa mi rukav a ona: Tsss, dnes si uz treti :D

Snad ma chapete... dovodom na kupu po vzhlade a cene bol u X-windov prave neznamost masam nespajana s fajkmi avsak na druhej strane lahko najditelne vo vykladoch lepsich obchodov ;) som to ale fistron

Je mi sice už 38, ale v "zanzibáru" jsem skoro každý pátek - své PO jsem si určitě nepořizoval proto, abych s nima udivoval své okolí... Prostě se mi líbí, proto jsem je chtěl a neřeším, co si kdo o jejich pravosti myslí. A když nějaký "znalec" tvrdí, že jsou to určitě fejky, tak mu to s klidem odsouhlasím - a mám klid...

Návštěvník Tada
Odesláno

U mě osobně to Longines vyhrává právě pro svojí relativní neprofláknutost oproti omegám. Nějakému chronografu z jejich Heritage collection bych se ani nebránil... I když zase omega Speedmaster Professional jsou hodinky, které by mi taky seděly :D

Odesláno
  Tada napsal:
U mě osobně to Longines vyhrává právě pro svojí relativní neprofláknutost oproti omegám. Nějakému chronografu z jejich Heritage collection bych se ani nebránil... I když zase omega Speedmaster Professional jsou hodinky, které by mi taky seděly :D

Jo, heritage je něco jiného - třeba Flagship Chrono, ale bohužel jen ve zlatě:

81186.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...