Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dlouhá cesta Archimeda, aneb Outdoor na cestách

Po dlouhém putování se ke mně vrátily mé Archimede Outdoor Sport a tak by bylo dobré zrekapitulovat, jak se to celé vlastně semlelo. Celý příběh se začal už poměrně dávno. Někdy koncem roku 2010 začaly dosluhovat bateriové Timexy, co mě provázely pěkných pár let, a já jsem začal řešit nákup nových hodinek. Prvotní požadavky byl poměrně zřejmé: chronograf, malý průměr, safírové sklo a solidní značka. Z toho vypadly Tissotky, já je měl koupit, byl bych spokojený ušetřil spoustu peněz a přišel o hromadu zábavy a spoustu kamarádů. Místo toho jsem začal pátrat po netu, narazil na chronomag a začal přehodnocovat svoje původní požadavky. Nakonec z nich zbylo jen to safírové sklo, a já jsem si z Chronoshopu, někdy v červenci 2011, odnesl svoje první mechanické hodinky. O značce jsem ještě donedávna neměl tušení, chronograf žádný, ale příjemně seděly na ruce a splňovaly můj hlavní požadavek univerzálních hodinek pro všechny příležitosti. Od té doby jsem je téměř dva roky nesundal z ruky. Prošly a projezdily se mnou na kole celé Čechy a přilehlé okolí a tak není divu, že jsem jim po roce nošení napsal více než pochvalnou recenzi.

Nicméně pak pomalu propukla vášeň pro hodinky naplno, já začal nakupovat další a další kousky a Archimede se dostávaly na ruku stále méně. Vyčítal jsem jim vlastně jen to, co jsem na začátku považoval za největší výhodu. Jejich univerzálnost. S přibývajícím počtem rozmanitých hodinek na různé příležitosti najednou neměly Archimede prostor. Když jsem potom na počátku roku 2014 koupil potápky od Omegy, Archimede jsem s lítostí prodal. Zdálo se, že příběh končí. Jenže právě v té době se přiblížila chvíle mého tisícího příspěvku na chronomagu, já hledal nějaký zábavný způsob oslavy, a moje Outdoory se ocitly zpátky v prodeji. Neváhal jsem a koupil je zpět. Na fóru v té době kolovaly dvoje putovní hodinky a tak byl nápad na světě. Uvidíme, jestli putování po světě a lidech přežijí i mechaniky (předchozí dvoje byly quartzky) a v jakém stavu, pokud vůbec, se mi vrátí zpět. Stanovil jsem základní pravidla pro zápůjčku a založil příslušné vlákno. Chtěl jsem, aby každý kdo je bude mít u sebe hodinky vyfotil (to se téměř povedlo) a napsal souřadnice místa, kde byly (to se nepovedlo). Vzhledem k ceně hodinek jsem se rozhodl pouze pro osobní předání, takže dalším krokem bylo třeba vytvořit itinerář. Přiznám se, že když jsem je v malostranské hospůdce U malého Glena předával El Nanovi, měl jsem rozporuplné pocity. Jestli pak se s nimi ještě shledám? A v jakém stavu? Ale pak jsem to hodil za hlavu, každá legrace něco stojí. Takže vyrážíme:

Prischera -> El Nano (Praha)

5egu5yga.jpg

post-24687-0-92387100-1394752505.jpg

El Nano -> Dee (Praha]

5ady4ega.jpg

Dee -> quest987 (Praha)

13266586995_0f4c8a6f26_c.jpg

Quest987 -> sta (Praha - Skandinávie - Praha)

post-11409-0-53557900-1396371185.jpg

sta -> Vojta1 (Praha)

post-22755-0-63559300-1398335408.jpg

Vojta1 -> kuncák7 (Praha)

Kuncák zlobil a nedodal fotku

kuncák7 -> pebe (praha a okolí) - pebe opravdu hezky a hodně fotil, nakonec jsem vybral pebestyl :)

post-23099-0-53467400-1399272115.jpg

Pebe -> nikolas -> David_B (Praha) - nikolas dělal rychlého posla

arutemep.jpg

To be continued...

Odesláno

David_B -> nikolas (Praha, Jeseníky)

navy2yza.jpg

nikolas -> emef (Praha, Ústí)

4y3e4a6e.jpg

emef -> PNS (Mostecko)

post-26288-0-44820300-1403202930.jpg

PNS -> Z.Paul (Mostecko - Praha)

post-26133-0-83677100-1405342968.jpg

Z. Paul -> viking (Praha - Skandinávie - Brno)

post-255-0-94194200-1407715085.jpg

viking -> Lamiczka

post-26116-0-59789700-1407977548.jpg

Lamiczka -> swanieck -> Lamiczka (Brno - Berlín - Brno)

post-27804-0-39264200-1409593274.jpg

To be continued...

Odesláno

Lamiczka -> grakij (Brno)

post-5631-0-34201800-1411329201.jpg

grakij -> Xpak (Brno - Uherské Hradiště)

post-800-0-04816700-1413140839.jpg

Xpak -> marcenerator (Bratislava)

post-23713-0-23491500-1414950912.jpg

marcenerator -> Alexion (Bratislava)

post-16241-1415096786,62.jpg

Alexion -> obchodnik-o3 (Bratislava - Praha)

obchodnik-o3 taky bez fotky

obchodnik-o3 -> prischera (Praha) hodinky se před poslední zastávkou stavily na skok u mě a pak se vydaly na poslední štaci do Německa

post-18334-1418300224,88.jpg

prischera -> filo-boxer (Praha - Klimkovice - Německo -Praha) - filo je taky moc krásně nafotil, spolu s pebem mají u mě jedničku s hvězdičkou. 

post-3194-0-62279300-1419161244.jpg

filo-boxer -> prischera -> chronoshop (Praha)

To be continued...

Odesláno

Na závěr svojí cesty se hodinky dostaly vlastně na její úplný počátek, do ulice Na Dělostřílnách 4, kde sídlí Chronoshop. V průběhu akce přislíbil Kubson provedení servisu na útraty firmy. Když jsem hodinky opravené přebíral zpět, našla se chvíle i na krátký příjemný rozhovor. Dozvěděl jsem se mimo jiné, že Outdoory jsou oblíbeným modelem pana Icklera, majitele Archimede a že jsou od dob, kdy jsem je kupoval dále vylepšeny a vylepšovány. Například mají tvrzené pouzdro.A jak jim cesta prospěla/ublížila? Nejhorší škody utrpěl přepravní box, ale to se dá celkem pochopit, i když bych i tak čekal více ohleduplnosti. Taky ocelový náramek nevydržel a praskla jeden pevný (nevyjímatelný) čep, který drží dílky pohromadě. Jinak hodinky dostaly servis po 4 letech, bylo potřeba vyměnit odlučovač, vyčistit, promazat a přetěsnit. To by ale bylo potřeba v každém případě. Všem 21 zůčastněným děkuji za to, že to hodinky přežily, a zvláště děkuji Kubsonovi za následnou péči. Celá cesta trvala od 3.3. 2014 do 14.4.2015 a hodinky se podívaly nejzápadněji do Německa, nejseverněji do Švédska a nevýchodněji a nejjižněji do Bratislavy. 

Tak zas někdy, už se mi něco rýsuje :)

The END?

Odesláno

Vyzyvam timto vsechny lemply, kteri nedodali souradnice, aby tak neprodlene ucinili!!! Jakozto jeden z lemplu, souradnice slibuji dodat do patku ;)

Diky za akci i za pekne shrnuti!

Odesláno

Příšero, smekám a díky za perfektní test.

Mně třeba pomohl test putovních G-shocků a po delší době jsem si pořídil menší:)

Odesláno

Panove tohle je paradni napad,skvely pribeh,super vypraveni a uzasny fotky. Tohle je esence chronomagu! Kloubouk dolu.

Odesláno

já se taky přidám, moc děkuju za možnost ponosit takové super univerzální hodinky

a souřadnice bych dodal, jen nevím jak bych to měl udělat?

Odesláno

to je pěkný, nainstaloval jsem si to. A teď co s tím :)

jestli stačí zkopírovat GPS souřadnice, tak to bych mohl zvládnout 

Odesláno (upraveno)

Staci i mapy.cz. Sipkou najet na misto, leve tlacitko mysi, "co je zde" a vpravo ve sloupecku se objevi souradnice.

Edit: prave tlacitko ;)

Upraveno uživatelem nickolas

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...