prischera Odesláno 16. září 2015 Nahlásit Odesláno 16. září 2015 Dlouhá cesta Archimeda, aneb Outdoor na cestách Po dlouhém putování se ke mně vrátily mé Archimede Outdoor Sport a tak by bylo dobré zrekapitulovat, jak se to celé vlastně semlelo. Celý příběh se začal už poměrně dávno. Někdy koncem roku 2010 začaly dosluhovat bateriové Timexy, co mě provázely pěkných pár let, a já jsem začal řešit nákup nových hodinek. Prvotní požadavky byl poměrně zřejmé: chronograf, malý průměr, safírové sklo a solidní značka. Z toho vypadly Tissotky, já je měl koupit, byl bych spokojený ušetřil spoustu peněz a přišel o hromadu zábavy a spoustu kamarádů. Místo toho jsem začal pátrat po netu, narazil na chronomag a začal přehodnocovat svoje původní požadavky. Nakonec z nich zbylo jen to safírové sklo, a já jsem si z Chronoshopu, někdy v červenci 2011, odnesl svoje první mechanické hodinky. O značce jsem ještě donedávna neměl tušení, chronograf žádný, ale příjemně seděly na ruce a splňovaly můj hlavní požadavek univerzálních hodinek pro všechny příležitosti. Od té doby jsem je téměř dva roky nesundal z ruky. Prošly a projezdily se mnou na kole celé Čechy a přilehlé okolí a tak není divu, že jsem jim po roce nošení napsal více než pochvalnou recenzi. Nicméně pak pomalu propukla vášeň pro hodinky naplno, já začal nakupovat další a další kousky a Archimede se dostávaly na ruku stále méně. Vyčítal jsem jim vlastně jen to, co jsem na začátku považoval za největší výhodu. Jejich univerzálnost. S přibývajícím počtem rozmanitých hodinek na různé příležitosti najednou neměly Archimede prostor. Když jsem potom na počátku roku 2014 koupil potápky od Omegy, Archimede jsem s lítostí prodal. Zdálo se, že příběh končí. Jenže právě v té době se přiblížila chvíle mého tisícího příspěvku na chronomagu, já hledal nějaký zábavný způsob oslavy, a moje Outdoory se ocitly zpátky v prodeji. Neváhal jsem a koupil je zpět. Na fóru v té době kolovaly dvoje putovní hodinky a tak byl nápad na světě. Uvidíme, jestli putování po světě a lidech přežijí i mechaniky (předchozí dvoje byly quartzky) a v jakém stavu, pokud vůbec, se mi vrátí zpět. Stanovil jsem základní pravidla pro zápůjčku a založil příslušné vlákno. Chtěl jsem, aby každý kdo je bude mít u sebe hodinky vyfotil (to se téměř povedlo) a napsal souřadnice místa, kde byly (to se nepovedlo). Vzhledem k ceně hodinek jsem se rozhodl pouze pro osobní předání, takže dalším krokem bylo třeba vytvořit itinerář. Přiznám se, že když jsem je v malostranské hospůdce U malého Glena předával El Nanovi, měl jsem rozporuplné pocity. Jestli pak se s nimi ještě shledám? A v jakém stavu? Ale pak jsem to hodil za hlavu, každá legrace něco stojí. Takže vyrážíme: Prischera -> El Nano (Praha) El Nano -> Dee (Praha] Dee -> quest987 (Praha) Quest987 -> sta (Praha - Skandinávie - Praha) sta -> Vojta1 (Praha) Vojta1 -> kuncák7 (Praha) Kuncák zlobil a nedodal fotku kuncák7 -> pebe (praha a okolí) - pebe opravdu hezky a hodně fotil, nakonec jsem vybral pebestyl Pebe -> nikolas -> David_B (Praha) - nikolas dělal rychlého posla To be continued...
prischera Odesláno 16. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2015 David_B -> nikolas (Praha, Jeseníky) nikolas -> emef (Praha, Ústí) emef -> PNS (Mostecko) PNS -> Z.Paul (Mostecko - Praha) Z. Paul -> viking (Praha - Skandinávie - Brno) viking -> Lamiczka Lamiczka -> swanieck -> Lamiczka (Brno - Berlín - Brno) To be continued...
prischera Odesláno 16. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2015 Lamiczka -> grakij (Brno) grakij -> Xpak (Brno - Uherské Hradiště) Xpak -> marcenerator (Bratislava) marcenerator -> Alexion (Bratislava) Alexion -> obchodnik-o3 (Bratislava - Praha) obchodnik-o3 taky bez fotky obchodnik-o3 -> prischera (Praha) hodinky se před poslední zastávkou stavily na skok u mě a pak se vydaly na poslední štaci do Německa prischera -> filo-boxer (Praha - Klimkovice - Německo -Praha) - filo je taky moc krásně nafotil, spolu s pebem mají u mě jedničku s hvězdičkou. filo-boxer -> prischera -> chronoshop (Praha) To be continued...
prischera Odesláno 16. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2015 Na závěr svojí cesty se hodinky dostaly vlastně na její úplný počátek, do ulice Na Dělostřílnách 4, kde sídlí Chronoshop. V průběhu akce přislíbil Kubson provedení servisu na útraty firmy. Když jsem hodinky opravené přebíral zpět, našla se chvíle i na krátký příjemný rozhovor. Dozvěděl jsem se mimo jiné, že Outdoory jsou oblíbeným modelem pana Icklera, majitele Archimede a že jsou od dob, kdy jsem je kupoval dále vylepšeny a vylepšovány. Například mají tvrzené pouzdro.A jak jim cesta prospěla/ublížila? Nejhorší škody utrpěl přepravní box, ale to se dá celkem pochopit, i když bych i tak čekal více ohleduplnosti. Taky ocelový náramek nevydržel a praskla jeden pevný (nevyjímatelný) čep, který drží dílky pohromadě. Jinak hodinky dostaly servis po 4 letech, bylo potřeba vyměnit odlučovač, vyčistit, promazat a přetěsnit. To by ale bylo potřeba v každém případě. Všem 21 zůčastněným děkuji za to, že to hodinky přežily, a zvláště děkuji Kubsonovi za následnou péči. Celá cesta trvala od 3.3. 2014 do 14.4.2015 a hodinky se podívaly nejzápadněji do Německa, nejseverněji do Švédska a nevýchodněji a nejjižněji do Bratislavy. Tak zas někdy, už se mi něco rýsuje The END?
prischera Odesláno 16. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2015 A nesmím zapomenout podotknout, že víc fotek a povídání od jednotlivých účastníků najdete v původním putovním vlákně.
filo-boxer Odesláno 16. září 2015 Nahlásit Odesláno 16. září 2015 Prischero díky za super shrnutí, škoda, že se nepovedlo sehnat od všech souřadnice, byla by to zajímavá podívaná na mapě. A děkuji za jedničku s hvězdičkou.
kuncák7 Odesláno 16. září 2015 Nahlásit Odesláno 16. září 2015 Taky dik za shrnuti a omlouvam se za nedodani fotek,jsem fakt marnej :-(.
nickolas Odesláno 16. září 2015 Nahlásit Odesláno 16. září 2015 Vyzyvam timto vsechny lemply, kteri nedodali souradnice, aby tak neprodlene ucinili!!! Jakozto jeden z lemplu, souradnice slibuji dodat do patku Diky za akci i za pekne shrnuti!
Arthur N. Odesláno 17. září 2015 Nahlásit Odesláno 17. září 2015 Příšero, smekám a díky za perfektní test.Mně třeba pomohl test putovních G-shocků a po delší době jsem si pořídil menší
Kostra Odesláno 17. září 2015 Nahlásit Odesláno 17. září 2015 Klobouk dolů před nápadem, odvahou k realizaci a samozřejmě také hodinkami. Jsi kabrňák prischero;-)
Kid_A Odesláno 17. září 2015 Nahlásit Odesláno 17. září 2015 Panove tohle je paradni napad,skvely pribeh,super vypraveni a uzasny fotky. Tohle je esence chronomagu! Kloubouk dolu.
Alexion Odesláno 18. září 2015 Nahlásit Odesláno 18. září 2015 bol to super projekt, tie hodinky ma fakt bavili, ak som nahodou neposlal suradnice tak nie je problem, dodam.
prischera Odesláno 18. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 18. září 2015 Díky za příznivé ohlasy, pokud by se mi podařilo sehnat souřadnice ode všech, slibuju vám mapičku
pebe Odesláno 19. září 2015 Nahlásit Odesláno 19. září 2015 já se taky přidám, moc děkuju za možnost ponosit takové super univerzální hodinkya souřadnice bych dodal, jen nevím jak bych to měl udělat?
pebe Odesláno 19. září 2015 Nahlásit Odesláno 19. září 2015 to je pěkný, nainstaloval jsem si to. A teď co s tím jestli stačí zkopírovat GPS souřadnice, tak to bych mohl zvládnout
filo-boxer Odesláno 19. září 2015 Nahlásit Odesláno 19. září 2015 No jasne, najdes si na mape to misto, kde jsi byl s hodinkama, najedes na nej mysi a dole odectes souradnice. Kdyz tak napis SZ, jestli si nejsi jisty co a jak.
nickolas Odesláno 20. září 2015 Nahlásit Odesláno 20. září 2015 (upraveno) Staci i mapy.cz. Sipkou najet na misto, leve tlacitko mysi, "co je zde" a vpravo ve sloupecku se objevi souradnice.Edit: prave tlacitko Upraveno 20. září 2015 uživatelem nickolas
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se