lloffass Odesláno 26. října 2015 Nahlásit Odesláno 26. října 2015 Jasne, tohle je teprv pecka, jak nekomu muze vadit, ze mu hodinky bolestive trhaji chlupy? Ne, vazne. Cekal jsem, ze forum chronomag bude mit trochu vyzralejsi diskutery, kteri si nebudou ulevovat od svych mindraku nesmyslnym rypanim. A do pr..le To už jsme tady jak na Novinkách. Máme školení o vyzrálosti osobností a řešení mindráků... No potěš koště. Trošičku nadhled by to chtělo Že ti vadí, když ti hodinky trhají chlupy, to celkem chápu. Na druhou stranu založení tématu "Poraďtě mi, které hodinky mi nebudou trhat chlupy na ruce" minimálně trochu humorné je... Takže myslím, že "vyzrálý diskutér" by se v případě založení takového "na hraně vážnosti" vlákna mohl trošku povznést nad (stále si myslím, že slušným a neútočným) drobným šťouchancem a ne hned začít vyskakovat o mindrácích a podobně. Protože jestli nějaký životní mindrák mám, tak rozhodně není o tom, že mám méně chlupatou ruku než ty
JWolker Odesláno 26. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2015 Tema nebylo "poradte mi, ktere hodinky nebudou trhat chluby na rukou" ale "jaky typ kovoveho reminku ma tuto vlastnost, ze chlupy trha?". Je naprosto v poradku se takto zeptat, vysvetleni jsem dostal (viz vyse), tve rypani je neopodstatnene. Nikde netvrdim, ze mindrak se tyka chlupatosti ruky. Je to mysleno tak, ze urcity typ lidi ma tendence ulevovat si pruzenim na diskuzich. Pozna se to podle toho, ze davaji rypave prispevky i tam, kde to vubec neni na miste, jen aby vyvolali negativni reakci (myslim ze se tomu rika trolling). Nezlob se, ale tohle vypada jako typicky priklad.
dacanko Odesláno 26. října 2015 Nahlásit Odesláno 26. října 2015 Neviem ako kto ma chlpate ruky ale mne kovovy tah pekne osklbaval jemne chlpky ale za par dni som bol vydepilovany od samotnych hodiniek a uz som to necitil Asi len ponosit a ono sa to samo prisposobi...
ondra_v Odesláno 26. října 2015 Nahlásit Odesláno 26. října 2015 Také nemám rád, když mi tah trhá chlupy. Proto používám nejčastěji kožené nebo silikonové řemínky. Zatím mám jediný tak, který téměř vůbec netrhá chlupy titan Hamilton Khaki Officer Mechanical H69419363 (eta 2804).
JWolker Odesláno 26. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2015 http://uhrforum.de/attachments/465934d1343994743-meine-erste-seiko-seiko-snzf17-p8030669.jpg povazuje se takovy design za kopirovani Rolexu? (vim, nesouvisi to s tematem, ale vlakno kvuli tomu zakladat nebudu )
odjinud Odesláno 27. října 2015 Nahlásit Odesláno 27. října 2015 Wolker - napiš spíš, co bys chtěl za hodinky (cena, druh pohonu, typ (kancl, sport, univerzál...) atd; a my ti to pak zhodnotíme... vybírat hodinky podle tahu je podle mě špatně.Jinak dobrá zpráva je, že většina tahů už dnes chlupy netahá (pokud nechceš nějaký vyložený plečky z tržnice).
Návštěvník Zmizík Odesláno 27. října 2015 Nahlásit Odesláno 27. října 2015 (upraveno) Sou borci, který řešej vopačnej problém. Aby jim tah netrhaly chlupy. Upraveno 27. října 2015 uživatelem Zmizík
JWolker Odesláno 27. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 27. října 2015 (upraveno) odjinud : No nejspis si vyberu nejake Citizenky s Eco Drive a satelitnim(radiovym) rizenim casu. Libi se mi na nich, ze se clovek nemusi o nic starat (servis, natahovani, narizovani ....). Typove me pritahuji jednoduche, bez zbytecnosti, tedy pouze klasicke rucicky a maximalne ukazatel data, napr http://tinyurl.com/neamvv6 Pak jeste druha moznost, nejake automaty, tady bych mel otazku : jaka znacka ma vyborny pomer cena/kvalita, tedy hodne muziky za malo penez? Upraveno 27. října 2015 uživatelem JWolker
JWolker Odesláno 27. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 27. října 2015 (upraveno) kopirovani rolex submarine jak vysite Upraveno 27. října 2015 uživatelem JWolker
siwi Odesláno 27. října 2015 Nahlásit Odesláno 27. října 2015 Tenhle problém bude ryze individuální. Já nosím hodinky už asi 35 let převážně na kovových tazích a nikdy mi žádný z nich chlupy na ruce netrhal. A to jsem pochopitelně začínal na těch úplně nejlevnějších plecháčích, které se za komunistů daly sehnat. Měl jsem i pár roztahovacích pérových, kde by se to tahání dalo předpokládat, ale ani u nich si na takový problém nevzpomínám. Zato si vzpomínám, že jednou jsem svoje hodinky půjčil bráchovi a ten je po chvíli sundal právě s odůvodněním, že mu náramek za chlupy na zápěstí nepříjemně tahá. Takže jedinou možností asi skutečně bude vyzkoušet a posoudit vlastní zkušeností.
JanNovakJan Odesláno 28. října 2015 Nahlásit Odesláno 28. října 2015 Zeptam se jeste na jednu vec. Hodne mi zalezi na bezudrzbovosti (nemuset se starat o servis, vymenu baterie, natahovani, narizovani .....), existuje lepsi moznost, nez Citizen s mechanismem Eco-drive? Lepší ne, ale stejná možnost - Seiko Solar, Casio Tough Solar.
odjinud Odesláno 28. října 2015 Nahlásit Odesláno 28. října 2015 Hodně muziky za málo peněz v automatech je, jak již bylo zmíněno, jednoznačně Seiko.Prakticky nekonečná základní řada Seiko 5 / Seiko 5 Sports nebo nepatrně vyšší řada potápek SKX nebo Seiko Monster.---Musíš zvážit, co sám preferuješ, jestli relativně nepřesné mechnaniky nebo baterkáče s dálkáčem...
Radek124 Odesláno 29. října 2015 Nahlásit Odesláno 29. října 2015 2JWolker: Když jsme u bezúdržbovosti, pak kromě japonských EcoDrive a Solar mrkni i na Junghans - některé kousky jsou (i přes stále rostoucí ceny) moc pěkné, však mrkni na Marvinova quartzová vlákna...
JWolker Odesláno 31. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 31. října 2015 U tech Junghansu mi chybi radiem narizovany cas, maji ho az ty drazsi (od 26 000), pritom treba pro Citizen je to standard snad u vetsiny modelu, i za par tisic.
MarvinX Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Odesláno 31. října 2015 U Junghansů jsou nejlevnější alternativou solár + rádiové řízení + kovový tah/řemínek netrhající chlupy modely Junghans Milano:Junghans 056/4222 Milano s indexy Junghans 056/4223 s číslicemi
JanNovakJan Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Odesláno 31. října 2015 Alespoň vodotěsnost WR100 místo WR50 tam za ty peníze tedy být mohla...
Radek124 Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Odesláno 31. října 2015 WR50 je IMHO na tenké oblekovky víc než luxusní, pochybuju že se s tímhle někdo bude potápět a nebo skákat z věže.Jinak díky Marvinovi za linky - existenci téhle lacinější "ocelové" alternativy k ultimátním keramickým Force jsem úplně zasklil...
JanNovakJan Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Odesláno 31. října 2015 To byla spíš narážka na to, že funkčně stejný Japonec za nižší cenu tu WR100 má.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se