Přejít na obsah

Seiko Legenda - Želvy

People

Doporučené příspěvky

na některých fotkách (třeba na té na stránce nahoře) mi připadá, jakoby ručky na těch SRPC byly oproti ostatním modelům broušené. to je asi nesmysl..?

jsem dlouhodobě rozhodnutej pro klasiku 777, ale do toho se mi začaly cpát šedé SRPC...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na některých fotkách (třeba na té na stránce nahoře) mi připadá, jakoby ručky na těch SRPC byly oproti ostatním modelům broušené. to je asi nesmysl..?

jsem dlouhodobě rozhodnutej pro klasiku 777, ale do toho se mi začaly cpát šedé SRPC...

Ty šedé jsou takové nudné ale chápu tě... taky po nich pokukuji... ( jako po všem od S )

Odkaz ke komentáři

Tak začínám třetí měsíc s želvama. Prakticky pořád na ruce, sundavám jen na bicí (jo, už jsem taky zapomněl a daly to :-)) Seřizuju tak jednou za 14 dní, průměrně jsem tak na cca -2 s / 24 hodin. A to je taky klika těch hodinek - protože muset manipulovat s tou korunkou obdem, tak bych to asi fakt hodil do šuplete. Zdaleka nejhorší chod ze všech hodinek, který jsem kdy měl. Při povolování i utahování jako by drhla, takový pocit, který někdo trefně popsal někde na fóru, jako by byl v závitu písek. Závit jsem nesčetněkrát prohlížel lupou a kontroloval mi ho i hodinář a nic na něm vidět není. Navíc při zašroubování trefit tu polohu, aby se to chytlo, to je taky kumšt. Trik s pootočením zpátky, který fungoval u monster, tady nezabírá. Takže člověk neví, jestli to necpe přes závit, nebo jestli už je to ok a jen to prostě jde ztuha.

Na zahraničních fórech doporučují projet závit voskovanou dentální nití, že prý to hodně pomůže, ale nechci se mi tam natahat ještě nějaký bordel. Mám i jemné oleje na jemnou mechaniku (železniční modýlky) a tak mě napadlo opatrně závit namazat, ale nevim, nevim. 

Když si vzpomenu na chod závitu Victorinox INOX, to byla proti tomu pohádka... Za mně želvy super hodinky, díky vrtaným nožkám neskuteně pohodová výměna řemenů, parádní přesnost... ale ta korunka mi prostě vadí a kazí mi to radost z jinak parádních hodinek. Ale asi se s tím budu muset naučit žít.  

Odkaz ke komentáři

tak nakonec i já podlehl. dvouletý proces rozhodovaní jakou variantu zvolit byl plný obratů, odboček a slepých uliček, ale nespěchal jsem.
. podle fotek nelíbí. nic pro mě. proč tak drahý.
. tak jo, ty modrý na tahu zkouknu.

. proč mají pepsi černý ciferník(?!)
. vůbec mi k želvám nepasuje ten origo náramek. obvykle kupuju hodinky na tahu
. naživo - modrý takový mdlý, určitě ne, zaujaly černý a kupodivu pepsi - ono to prostě sedí(!)
. dám si voraz
. mezitím pořízeny asi desatery jiný hodinky
. tak co, půjdu do nich vůbec?
. další a další varianty - ale chci klasiku
. zlatý?
. zlatý ne.
. seru na to
. náramek nelíbí, guma super pohodlná
. černý nebo pepsi? oba favoriti, ale miluju tu dvoubarevnou lunetu
. příznivá cena v cizině = plus pro pepsi
. další a další fotky pepsin na netu, nedaj mi spát
. tak už se kua rozhoupej

. tak jo

post-5667-0-84806100-1519996299_thumb.jpg

post-5667-0-36673000-1519996308_thumb.jpg

post-5667-0-85641500-1519996321_thumb.jpg

potápky pepsiny - do každé rodiny

post-5667-0-04107700-1519996328_thumb.jpg

post-5667-0-17588200-1519996335_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

To modrý nato jim celkem sedne. Taky u želv rád přehazuju řemeny a musím říct, že nejvíc jim prostě sluší tah. I když z mého pohledu překvapivě dobře vypadají na RIOS Chesterfield, což bych nečekal - je to přece jen letecký řemen s těmi cvočky, ale je to kus kůže a mně se to líbí. Kožený nato strap je zvedá trochu nad ruku, jinak to vypadá taky dobře. A pak jsem pořídil ještě voděodolný Hirsch Mariner, taky nevypadá zle. 

Až si vzpomenu, udělám pár fotek.

Odkaz ke komentáři

jsou super, rychle jsme se skamarádili. jen mám teď maličko obavu o osud skx..

armovák přesně tipťop (pro sichr jsem požádal prodejce, ať nakřivo nic neposílá), přesnost +10s/24h, takže nemám co vytknout.

guma dobrá, ale přijde mi, že tyhle hodinky jsou jako stvořený pro nato. náramek zatím řešit nebudu.

koukám nějakým lepším černým natostrapu a mám dva favořiti:

zuludiver http://kellotarvike.com/product/zuludiver-141-black-nato-5696939

nebo blushark https://www.blusharkstraps.com/collections/black/products/black-nylon-strap?variant=20717794883

post-5667-0-30997700-1520156447_thumb.jpg

post-5667-0-07290800-1520156682_thumb.jpg

post-5667-0-47893000-1520156504_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jak pise kolega, jsou super!!post-30673-0-73714700-1520157717_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...