Přejít na obsah

Preference pri vyberu  

35 hlasů

1. 1. Preferujete pri vyberu hodinek ruznorodost znacky, druhu, vzhledu a jinych vlastnosti nebo mate urcita kriteria ktera vsechny vase hodinky spojuji?

• Pri vyberu hraje i fakt ze podobne hodinky nemam.
      25
    • Pri vyberu hodinek mam preference ktere jsou spolecne vsem mym hodinkam.
      10

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak by me zajimalo zda pri vyberu dalsich hodinek hledate "neco jineho" nez uz mate, to je jinou znacku, velikost, tvar, barvu, material, funkce a zamereni, ci mate svoje preferovana kriteria ktere hodinky musi splnovat aby "prosly". Napriklad tu mame na foru milovniky urcitych znacek (Seiko tabor, Breitling, Prim etc), zemi puvodu (mame tu skupinu neuznavajici nic jineho nez SWISS made), nebo druhu hodinek (potapecske, chronografy, letecke a pod) milovniky tmavych ciferniku, otocnych lunet a podobne. Abych nezapomel, jsou tu i milovnici blondynek. :cool02:

Upraveno uživatelem klobadysek
Odesláno

Já také hledám různorodost.

Jak Klobadysek zmínil tábory, tak bych řekl, že je to i dáno kapsou. Podle toho, jak moc je vypokuklá.

Třeba já preferuji švýcarské značky. IWC je mi nejbližší, ale pradoxně nosím Seika made in Japan, právě z těch kapesních důvodů.

Seika mi nabízejí dost muziky za málo peněz. IWC přinášejí jistě trochu víc muziky, za ještě více peněz.

Odesláno
  Jerryl napsal:
Já také hledám různorodost.

Jak Klobadysek zmínil tábory, tak bych řekl, že je to i dáno kapsou. Podle toho, jak moc je vypokuklá.

Třeba já preferuji švýcarské značky. IWC je mi nejbližší, ale pradoxně nosím Seika made in Japan, právě z těch kapesních důvodů.

Seika mi nabízejí dost muziky za málo peněz. IWC přinášejí jistě trochu víc muziky, za ještě více peněz.

Vidis, nekdo ma penize na svycary a presto si koupi treba Grand Seiko, protoze Seiko ho bere. Mame tu take lidi co by si mohli dovolit koupit jakehokoli japonce a presto nekoupi...

No zatim se mi tu neozvali ti kteri jsou verni urcitemu druhu hodinek, tj jsou verni svemu stylu. Vsak vime kteri... :thumbsup_anim:

Odesláno

Při výběru hodinek je mi úplně jedno, z jaké země pochází a jestli už jedny podobného určení mám. Na určitý styl a značky si ale potrpím. Jediná kategorie, která mě nějak nebere jsou vojenské hodinky.

Odesláno

Non multi, sed multa. Raději si koupím jedny "pořádné" tedy drahé, než několik "horších". Stejně vždy stále nosím ty jediné, nejlepší co zrovna mám. Dříve mi přišlo škoda ty starší prodávat, ale teď už prodávám s vyjímkou několika ke kterým mám specifický vztah (rodinné, zvášť oblíbené...)

Odesláno

Já mám zase slabost, pro hodinky (rusko,německo a česko). Takže, pokudˇ je to možné vybírám hodinky různorodé, ale již výše zmiňovaných výrobců.

Odesláno (upraveno)

Kupuji různé, jistý styl se ovšem dá vypozorovat - převažují švýcarské, nemám žádný chronograf. Takže bych kladně odpověděl na obě otázky - různé, ale se společnými základními rysy.

Upraveno uživatelem Foundryman
Odesláno

Různorodost, určitě. A taky máte možnost volby k různým příležitostem, ale pokud je někdo blázem např. poze do "military" nebo chronografu, tak proč ne. Myslím, že je to silně idividuální.

Odesláno

U mě se to mění. Napřed to musel být budík jako kráva s hromadou ručiček, tedy většinou chronograf. Trvalo mi dost let, než jsem si pořídil první hodinky jen se dvěma ručkami. Taky jsem měl dobu, že jsem nechápal, jak si někdo může koupit hodinky ze zlata, když zaplatí jen kvůli materiálu o dost víc. Taky se to změnilo. Teď se mi dost líbí hodinky klasického, jednoduchého stylu. Ale furt koukám po něčem, co má v sobě stroj z kapsáčů...

Přece taky furt nekoukáte po jedný jediný ženský, nebo jen po těch, které jsou jí podobné, ale máte rádi pestrost. Jo,že nějakou dobu koukáte jen po těch, co maj pětky a je za co vzít, to chápu. Pak třeba přijde nějaká sedmnáctka Lolita a vše je jinak. Tak myslím, že v dlouhodobém horizontu je ta preference pestrosti zákonitá, ale že se na nějakou dobu nadchnete jen pro něco, tomu také rozumím.

Odesláno

Ja mám rád určitý typ hodiniek (elegantné). Takže po vačšine sledujem skor hodinky, ktoré splňujú toto kritérium. Z tohoto pohľadu by som sa preto radil do skupiny "2". Ale na druhej strane to neznemená, že ak ma niečo zaujme a pritom to "vybočuje z radu", že by som do toho odmietol investovať.

Odesláno

Prefruji chronografy. Stopky sice vůbec nepoužívám, ale líbí se mi, když tam jsou. Musí mít datum, když už mají datum tak i den, když už den tak i měsíc a když už měsíc, tak i měsíční fázi. Ta je sice úúúplně k ničemu (snad jen jako orientační pomůcka v souvislosti s antikoncepční metodou "vatikánská ruleta") ale taky se mi líbí. Tedy kompletní kalendář. Zatím jsem se nezmohl na věčný. Makám na tom :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...