vE13Lius Odesláno 30. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2015 Ahoj vespolek, hrozně moc mě zaujal koncept myšlenkových map, nejedete už v tom někdo? Případně, co si o tom myslíte, jaká je Vaše zkušenost? Já jsem ve fázi čtení/učení, ale vidím v tom obrovský potenciál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 30. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2015 Mně bohužel při myšlení jen vybuchujou v hlavě takový barevný vobrazce. Čtverce, trojúhelníky, kolečka.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 30. října 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2015 Jo jo, to na Tobě jde v diskuzi čas od času vidět :-)). Ale o něco podobnýho v těch mapách vlastně jde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
People Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2015 Ja som naposledy cital clanky o analnom a vaginalnom mapovani a mozkovom mysleni. Takze prosim o co sa jedna? Kazda nova skusenost vitana. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prorok Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2015 Dá se trochu použít u Applu program Diagrammix.Myšlenkové mapy více fungují systematikům, kteří milují, když si vše rozkreslí a potom pečlivě celou mapu následují ... a to já nejsem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2015 Mna sa raz snazili doviest v time aby som spolupracoval na baze programu MindMap. Ked som zacal chapat o co ide zacalo mi byt zlahka a potom aj ztazka nevolno. Pochopil som ze kym vsetko poriadne nezanalyzujem a nerozkreslim, tak sa k rieseniu samotnej ulohy nedostanem. Musim najprv prejst dlhu cestu. A vypadalo to na cestu typu "idem okolo sveta, potom naspat a po ceste sa zastavim v strede galaxie". Tak som sa na MindMap vyklaslal, ulohu vyriesil a hned sa mi polepsilo. Ostatni sa v tych trasoviskach zrejme motaju dodnes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2015 Jo jo, to na Tobě jde v diskuzi čas od času vidět :-)). Ale o něco podobnýho v těch mapách vlastně jde.No, chtel sem tim takovym jako vokruhem rict, ze mne to pripada kdyz ne jako primo zrudnost, tak urcite jako nejvetsi hovadina, vo ktery sem kdy slysel. Ale nic ve zlym, at si kazdej se svym mozkovym myslenim dela, co potrebuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2015 (upraveno) Ahoj vespolek, hrozně moc mě zaujal koncept myšlenkových map, nejedete už v tom někdo? Případně, co si o tom myslíte, jaká je Vaše zkušenost? Já jsem ve fázi čtení/učení, ale vidím v tom obrovský potenciál. Před hezkými xxx lety jsem se myšlenkovými mapami (Tony Buzan) či laterálním myšlením (Edward de Bono) intenzivně zabýval. Když si z toho neuděláš modlu a vybereš si pouze to, co potřebuješ, pak to užitečné je, protože Ti to minimálně pomůže utřídit myšlenky a určit priority. Nejhorší je když se ale něčeho takového chopí firemní "kreativec" nebo podobná buzna s cílem změnit "myšlení" firmy. Mně to mapování (asi jako každému) proběhne vždy v hlavě, ale jsem příliš líný to začít rozkreslovat do nějaké mapy nebo do programu MindMap či podobného. A to možná i z obavy, jak píše ivan_989, hrozí totiž nebezpečí, že pro podružnosti zapomeneš na základní myšlenku. Upraveno 31. října 2015 uživatelem lucid Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 31. října 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2015 (upraveno) Vypadá to, že většinu z vás mapy moc nechytly :-). Nevím tedy, jestli se nebavíme o různých konceptech stejného názvu, protože mi zatím nepřijde, že by byly mapy systematičtější než lineární zpracování informace (spíš naopak).Nerad bych tady vypadal jako nějaký propagátor, to určitě nejsem, ani se nechystám být, ale mám na mysli mapy od Tonyho Buzana - jak píše lucid. Přítelkyně prostřednictvím map vedla nějaké své praxe (učitelka v učení) a zaujalo mě to, jak přirozeně se v nich děti prý orientovali. Od začátku roku je učí jejich učící nějakým způsobem, přítelkyně vede za celý rok několik málo hodin a nedávno měla hodinu, kde mapy použila. Následující hodinu děti psali písemku a mnoho z nich téma popisovalo v myšlenkové mapě tak, jak je to tu jednu hodinu z celého roku učila přítelkyně. Na základě této zkušenosti jsem se začal o mapy zajímat a z pozice studujícího programátora si dokážu jejich užití v praxi, i v životě, představit. Nicméně jsem vděčný i za negativní odezvu, protože budu při zapálení do konceptu obezřetnější. Pro toho, kdo by se chtěl podívat, o co se jedná: Upraveno 31. října 2015 uživatelem vE13Lius Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
USER47 Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2015 Potkal jsem pár lidí posedlejch myšlenkovejma mapama a podobnejma volovinama a vždycky mi to připadalo jako taková forma prokrastinace, u který si zároveň autor může připadat, jak je děsně pracovitej a kreativní. Nic moc z toho nevymyslíš nebo si neutřídíš podle mě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2015 Ešte musim dodat ze ti ludia co presadzovali mindmap pri jednom projekte mi svojim chovanim pripomínali jehovistov. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2015 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2015 (upraveno) Já je používám už roky je to dobrá věc. Když si potřebuju uspořádat myšlenky nebo jako seznam něčeho, kdy se dá některá podoblast detailně rozvinout. Odrážkami se to dělá špatně. Ale je to jen a pouze nástroj a když tam není co napsat, tj. chybí ta myšlenka, tak to ani mapa nezachrání. Upraveno 1. listopadu 2015 uživatelem Wanderer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2015 Občas je taky používám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2015 Ja nejsem schopnej si delat linearni poznamky, takze kdyz si chci neco zapsat, pouzivam mind maps. Kdyz si chci udelat nejakej prehled tak taky. Prijde mi to jako uzitecna vec. Ale ze by to byl nakej game changer, to teda asi ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník km.kmk Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2015 Některý borci do toho ale solidně bušej... :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 1. listopadu 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2015 (upraveno) To video je celkem dlouhý, ale dozvěděl jsem se jen o Tonym v Japonsku, který trhá poznámky a že mam používat barvy a obrázky. Vo co teda jde?Potkal jsem pár lidí posedlejch myšlenkovejma mapama a podobnejma volovinama a vždycky mi to připadalo jako taková forma prokrastinace, u který si zároveň autor může připadat, jak je děsně pracovitej a kreativní. Nic moc z toho nevymyslíš nebo si neutřídíš podle mě. Ešte musim dodat ze ti ludia co presadzovali mindmap pri jednom projekte mi svojim chovanim pripomínali jehovistov. Špatně se na to díváte pánové, smůla pro vás. Používáte někdo iMindMap soft? Vyplatí se to, za ty prachy? Upraveno 1. listopadu 2015 uživatelem vE13Lius Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2015 Ešte musim dodat ze ti ludia co presadzovali mindmap pri jednom projekte mi svojim chovanim pripomínali jehovistov. Špatně se na to díváte pánové, smůla pro vás.No, ved to vravim..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 1. listopadu 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2015 No, ved to vravim.....Ty a tvoje mamka máte vždycky pravdu ;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2015 (upraveno) Edit: fox on the run Upraveno 1. listopadu 2015 uživatelem ivan_989 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se