Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ashford ma castymi vysokymi zlavami na Jeanrichard stale lame jedny kupit. Okrem ineho, mam dilemu na velkost 39mm vs 44mm. Nie je tu nahodou majitel s cca 17cm rukou, co by sa podelil o dojmy z nosenia? Moj "sweet spot" je 42mm, hodinky pod 40mm su mi pocitovo male, nad 44mm mi boli dobre iba Trasery s podobnym puzdrom (46mm). Z fotiek posobia JR 44mm dost masivne, urcite aj vdaka sirokemu remenu/tahu. Na druhu stranu, su kratke, cize nic nebude precnievat. Otazka je, ako sa nosia na mensom zapasti? 39mm modelov je pomenej a viac sa mi pacia 44mm (najviac s otocnou lunetou). Mam obavu z oboch velkosti, vyriesil niekto podobnu dilemu?

Na spracovanie som cital rozne nazory, recenzie su vacsinou velmi kladne. Tu na fore boli zevraj pre viacerych sklamanim oproti fotkam. Nejake blizsie info, ze preco nekupit?

Vopred vdaka

Odesláno (upraveno)

Já se asi budu ptát blbě, ale nikde jsem tuhle značku pořádně nezachytil? Jsou ok? Kam si je zařadit - někde k Oris a spol, nebo výše??

GP i JR spadaj pod Sowind Group. JR je posazenej asi trochu níž, využívá především ETA/Sellita strojky, ale má i pár inhousů, který dává do vyšších modelů. Celá jejich kolekce je docela svébytná, maj dohromady asi tak 4 typy hodinek v takovým pseudogentovským designu a u každýho typu dělaj tři p....e barevnejch kombinací :).

Mě berou tyhle. Nejklasičtější design s černým cifrem, na náramku a ve 39mm.

http://www.jeanrichard.com/collections/terrascope/black-dial-39-mm

Black-dial-39-mm_soldat_large.png

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

Urcite nebudu u mna jedine, cize univerzalnost nie je nevyhnutna. Obcas mam naladu na vacsie hodinky, obcas mensie, striedam to. Hlavne aby tych 44mm nebolo uz uplne za hranicou (ako napr. 45mm Omega PO). 39mm neviem ci zase nebudu male - hlavne cifernik. Viem, ze je to tazke usudit len tak z foto, preto by potesilo info od majitelov. Idealne by bolo hodit na ruku, to by bola dilema rozlusknuta hned.  

Odesláno

Třicetdevítky Terrascopy jsem měl v létě na ruce (18,5) a seděly bezvadně, jen jsem měl pocit, že cifr je už na mou ruku moc malej. Na 17 cm ruku by mohly být ideální. Pouzdro mě vzalo za srdce, vlastně celé hodinky mi dlouho vrtaly hlavou. A taky jsou pohodlně nízké.

Odesláno

A jakou radu planujes, nebo jaka se Ti libi?

Za mne aquascope, nebo 1681.

Odesláno

@martar - vdaka za info, len skoda ze Ashford mava akciu skor na tie 44mm (ze by aj preto ma to tahalo k vacsim? :D)

@tano - neviem ci zrovna planujem, len mi vrtaju uz nejaky cas v hlave. Ci sa k nim naozaj odhodlam bude zalezat na akciovej ponuke. Kedze bude urcite casovo obmedzena, chcem byt uz vopred rozhodnuty a len vyuzit prilezitost. Mna to laka skor k Aquascope s hokusai cifernikom, ale zena ma odhovara kvoli lunete, ze Terrascope su ovela krajsie. Ak pojdem do 39mm, tak mi ostava jedine Terrascope (ak sa nemylim, Aqua su len 44mm).

Odesláno

@tano - neviem ci zrovna planujem, len mi vrtaju uz nejaky cas v hlave. Ci sa k nim naozaj odhodlam bude zalezat na akciovej ponuke. Kedze bude urcite casovo obmedzena, chcem byt uz vopred rozhodnuty a len vyuzit prilezitost. Mna to laka skor k Aquascope s hokusai cifernikom, ale zena ma odhovara kvoli lunete, ze Terrascope su ovela krajsie. Ak pojdem do 39mm, tak mi ostava jedine Terrascope (ak sa nemylim, Aqua su len 44mm).

Ano, ty Aquascope jsou jen 44 mm, to je na jednu stranu skoda, ale v te lunete nevim problem, je celokovova.

Tu velikost musis vyzkouset, ja bych do toho bez osobniho testu nesel. Ta 44 mm, bude u Tebe imho na hrane. Pokud by mi ale sedela, tak urco Aquascope, nemaji chybu. Ty bile s modro-ruckama myslim.

Odesláno

Samotnej velkosti sa asi az tak nebojim, ale ta sirka tahu 24/25mm mi nahana hrozu :D Teraz nosim vzdialene podobne Armida A7 (43mm/49mm lug to lug) a su tak na hrane, stale vsak bez problemov nositelne. Ale vysolit +-1300e za hodinky a hodit ich rovno do predajnej sekcie sa mi samozrejme nechce. 

Odesláno

Samotnej velkosti sa asi az tak nebojim, ale ta sirka tahu 24/25mm mi nahana hrozu :D Teraz nosim vzdialene podobne Armida A7 (43mm/49mm lug to lug) a su tak na hrane, stale vsak bez problemov nositelne. Ale vysolit +-1300e za hodinky a hodit ich rovno do predajnej sekcie sa mi samozrejme nechce.

Ta sirka tahu je imho dost, davam prednost 20 mm, max. 22 mm, tech 24 mm mi prijde jak vojenskej remen ze starych dob:).

Odesláno

Je pravda, ze 24mm som zatial nemal, ale vseobecne by sirka mala pasovat k velkosti hodiniek. Napr. 44mm hodinky a 20mm remen je zalostne malo (Fortis Marinemaster). 42mm a 20mm sa mi zda tiez trochu malo (Tag Heuer Aquaracer). Opticky a pohodlim mi najviac sedi 42mm + 22mm zuzujuci sa na 18mm (SKX399 na jubilee). Je ale mozne, ze 24mm (pre gumu sa uvadza 25mm, comu celkom nerozumiem) bude uz zase prilis. No tusim sa bez vyskusania fakt nikam nepohnem.

Odesláno

Je to "rezervni tym" Girard-Perregaux :-)

GP i JR spadaj pod Sowind Group. JR je posazenej asi trochu níž, využívá především ETA/Sellita strojky, ale má i pár inhousů, který dává do vyšších modelů. Celá jejich kolekce je docela svébytná, maj dohromady asi tak 4 typy hodinek v takovým pseudogentovským designu a u každýho typu dělaj tři p....e barevnejch kombinací :).

Mě berou tyhle. Nejklasičtější design s černým cifrem, na náramku a ve 39mm.

http://www.jeanrichard.com/collections/terrascope/black-dial-39-mm

Děkuji za objasnění,

já jsem tu značku zaregistroval jen letmo,

ale ty terrascope v 39 mm vypadají fakt skvěle.

Vypadá to jako povedená alternativa ke známějším (pro mě) značkám.

Odesláno

Velmi zajímavé hodinky, jednoduchý čistý design, jen provedení s náramkem, co jsem prohlédl několik podrobnějších obrázků, by nemuselo každému vyhovovat - není to ten klasický článkový volně ohebný tah, ale nebudu tu zbytečně žvanit, možná na ruce sedí bezvadně. Líbí se mi varianta 39 mm, možná líp jim sedí řemen. Ambasadorem značky je asi i kapitán airbusu Chesley "Sully" Sullenberger, který přistál v r.2009 na Hudsonu. A pár obrázků nakonec.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Za mne tyto. Vsimli jste si, ze pokud jsou rucky jen ciste kovove, tak imho pusobi plechove, malinko levne?

Podívejte se na video ?Jeanrichard Terrascope Watch Review? na YouTube

Upraveno uživatelem tano

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...