kubson Odesláno 18. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2015 (upraveno) oblíbenou není právě kvůli používání strojků Sellita by se nedej bože přidal SINN. To by byl konec !!!Přechod na Sellitu u většiny modelů Sinn probíhá poslední 2 roky. Konec světa už nastal! Upraveno 18. listopadu 2015 uživatelem kubson
Hasňa Odesláno 19. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2015 Pro mě Eta a Sellita končí tak na 50k. Vyšší cenu za výrobu čistě hodinového pouzdra mám problém u sebe sama obhájit. Drahé hodinky spojuji spíše s hodinářem, než sousoustružníkem. Je to pocitová, iracionální záležitost. Tak to mám nastavené já. Jiným třeba zase nevadí Eta v IWC za 150k. Kolem kila už je to u mě zcela nepřijatelné. Při existenci nabídky firem jako treba Nomos, bych z pouzdra za kilo s konfekčním, jinde koupeným strojkem proste neměl radost. Avšak s pěknýma hodinkama s Etou/Sellitou za třicet bych klidně fungoval a byl bych spokojenej jako blecha. Sinn U1, 240 St, nebo Oris Big Crown ProPilot Date bych mohl mít, jako only watch.
kubson Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Za kilo žádný skutečný in.house stejně není, ve smyslu 100% navrhl a vyrobil.
jacob Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Co Oris 111? Desetidenní inhouse, snad i vlastní nápad. Cena +/- 100 odpovídá.
kubson Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Co Oris 111? Desetidenní inhouse, snad i vlastní nápad. Cena +/- 100 odpovídá.Pochopitelně neznám všechno, ale co zatím přistálo v dílně byly deriváty něčeho jiného, strojky vzniklé přestavbou, nebo ve spolupráci více výrobců.
Exiztence Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Nomos je určitě do kila 100% inhouse ne?
kubson Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Nomos je určitě do kila 100% inhouse ne?ty jsem rozšroubované neviděl, ale myslím že taky ne
Exiztence Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Alpha je určitě na bázi Pessaux 7001 a jestli ne jejich automatický kalibr tak určitě nový DUW3001 je komplet inhouse navržen a vyráběn.
kubson Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Alpha je určitě na bázi Pessaux 7001 a jestli ne jejich automatický kalibr tak určitě nový DUW3001 je komplet inhouse navržen a vyráběn.Bylo by to pěkné, dokud to nevidím rozšroubované u nás ve sklepě, tak pochybuju. Abych se vrátil k původnímu tématu - co se týká velikosti U212. Limitky U212 si u nás koupil profesionální potapěč, hodinkář. Velikost byla při nákupu klíčový parametr. Ony proporce hodinek pod vodou fungují asi trochu jinak, než na suchu
Micey Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 "..co nevidim rozšroubovaný ve sklepě, tomu nevěřim!" Čoveče, zas to nepřeháněj ne.. nebo máš nějaký jiný info, než kdekoli jinde na netu? Jakože to neni "pravej" inhouse?
kubson Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 "pravej" inhouse?To je to, o čem mluvím. Definice neexistuje. Nic neříkající slovo, kterého se chytl marketing. Každý výrobce si to vykládá jinak.
bandicoot Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Souhlas s Kubsonem, můj bývalý Breguet měl v sobe Lemanii a taky to vydávali za svůj stroj, protože to zaprvé používali výhradně jen oni a navíc to je koncern. Od těch dob mi nevadí customizovaná Eta v IWC...
Ohm-Aztec Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Za kilo žádný skutečný in.house stejně není, ve smyslu 100% navrhl a vyrobil.A co např. DK10?
Návštěvník YPO Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 A co např. DK10?to už se tu přeci někde probíralo .... nápověda je 28800 bítú a nátah na jednu stranu
Exiztence Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 (upraveno) Souhlas s Kubsonem, můj bývalý Breguet měl v sobe Lemanii a taky to vydávali za svůj stroj, protože to zaprvé používali výhradně jen oni a navíc to je koncern. Od těch dob mi nevadí customizovaná Eta v IWC...No jo ale todle se "běžně" ví a hned se na to přijde viz aféra Bremont, Heuer 1887, JLC Master Chrono... Upraveno 23. listopadu 2015 uživatelem Exiztence
Sacíbagr Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 to už se tu přeci někde probíralo .... nápověda je 28800 bítú a nátah na jednu stranu...souhlas. Původní výkresy s oboustranným nátahem ze stránek Damaska zmizely a nynější kalibry (pravděpodobně) vychází až na krokové ústrojí, ložisko rotoru a silokonové "kozy" z Valgranges, jen jsou skoro komplet vyráběny Konrád family...lepší informace nejsou k mání, berte mě s rezervou nátahu tak 3 dny.
OndraPod Odesláno 24. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2015 to už se tu přeci někde probíralo .... nápověda je 28800 bítú a nátah na jednu stranuTakze je to ETA Valgranges vylepseny o kremikove prvky a vyrabeny kompletne inhaus Damaskem?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se