H-B Odesláno 8. března 2008 Nahlásit Odesláno 8. března 2008 (upraveno) Neco by me zajimalo. Co treba zde celkem popularni Alpha? Je to fake? Nebo lepe receno, jsou vsechny jeji produkty fake? Nektere napodobuji, to je jasny, ale co treba ty letecky - strojek vypada jako unitas, ne? Tzn., berou se automaticky jako fake? Nebo treba mnou nedavno postovany S.U.G., maji model take se strojkem a la unitas (ackoliv jinak mi nic nepripominaj, ale ja zase nic neznam, takze to neni smerodatny), je to fake? Upraveno 8. března 2008 uživatelem JanBeles
B.F.G. Odesláno 8. března 2008 Nahlásit Odesláno 8. března 2008 Neco by me zajimalo. Co treba zde celkem popularni Alpha? Je to fake? Nebo lepe receno, jsou vsechny jeji produkty fake? Nektere napodobuji, to je jasny, ale co treba ty letecky - strojek vypada jako unitas, ne? Tzn., berou se automaticky jako fake? Nebo treba mnou nedavno postovany S.U.G., maji model take se strojkem a la unitas (ackoliv jinak mi nic nepripominaj, ale ja zase nic neznam, takze to neni smerodatny), je to fake? Ja to jako fake nevidím. Nikde tam nevidím falešné nápisy.
safi Odesláno 8. března 2008 Nahlásit Odesláno 8. března 2008 Myslím, že průmyslová ochrana některých strojků už vypršela. Takže pokud někdo udělaá 100% kopii takového strojku, pak to není fake. Pokud by tam ale napsal Eta, pak už by to fake mohl být.
H-B Odesláno 8. března 2008 Nahlásit Odesláno 8. března 2008 Dobrá... Jak mám ale takové firmy vnímat? Alphu ještě chápu, vzhledem k trhu, ze kterýho pochází. Ale co třeba ten S.U.G., je to podobná "módní" značka jako jsou různé Guess, Esprit apod.? Přebírá asi celkem kvalitní quartz strojky (Citizen, Seiko), má i automaty a manuály.. Ale zase hraje takovou ru podivnou hru, že hodinky jsou za 70 až 200 (cca) babek, přitom je vždy efektně dopsána retail price v řádu tisíců... to mi přijde hrozně laciný a v mých očích si právě tímhle ta firma hraje na něco, co není..
H-B Odesláno 8. března 2008 Nahlásit Odesláno 8. března 2008 Tak jsem si precetl tohle a uz asi vím, kam si S.U.G. a podobné zařadit.. no, Alpha si na nic nehraje, tak se jí to asi netýká..
gandalf Odesláno 8. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2008 (upraveno) Fake IWC Cousteau Divers Tlačítka chronografu jsou zcela nefunkční /nejde o chronograf jako u originálu/. Horním tlačítkem se posunuje ručka sčítače na 12 /jinou funkci to nemá/, spodní tlačítko s korunkou neslouží k otáčení vnitřní lunety /zde je pevná/ a nulování chronografu jako u originálu, ale posunuje ručku sčítače na 9. Sčítače na 12 a na 9 nejsou nijak spojeny s hodinovým strojem. Ukazatel dne a data /zatím/ funguje. Sčítač na 6 je spojen s hodinovým strojem. Pouzdro hodinek je masivní, ale kovový tah je zřejmě z nějaké lehké slitiny. Hodinky jsem neotvíral, protože jsem je měl zapůjčené. Hodinky byly zakoupeny v SRN. Originál Upraveno 8. dubna 2008 uživatelem gandalf
gandalf Odesláno 15. října 2008 Nahlásit Odesláno 15. října 2008 Nedávno mi jeden z bývalých kolegů poslal hodinky spolu se silným příběhem o rodinném klenotu, který zdědil po svém otci. Pod dojmem dnešního příspěvku Milise se s vámi o tento "rodinný klenot" podělím. Už první pohled na ciferník prozrazuje, že s jeho potiskem není něco v pořádku. Stupeň koroze pouzdra hodinek svědčí o tom, že se nejedná o ocel, ale jde o chromovanou mosaz. Pochopitelně chybí výrobní čísla. Po otevření hodinek je jasno, jaký strojek se uvnitř nachází. Pochopitelně na nich nijak nelpím, tak kdyby chtěl někdo bádat .....
Baker Odesláno 15. října 2008 Nahlásit Odesláno 15. října 2008 On uz ten napis Co-Axial prozrazuje, ze nebudou po tatovi
koblih69 Odesláno 15. října 2008 Nahlásit Odesláno 15. října 2008 Nedávno mi jeden z bývalých kolegů poslal hodinky spolu se silným příběhem o rodinném klenotu, který zdědil po svém otci. Pod dojmem dnešního příspěvku Milise se s vámi o tento "rodinný klenot" podělím. Už první pohled na ciferník prozrazuje, že s jeho potiskem není něco v pořádku. Stupeň koroze pouzdra hodinek svědčí o tom, že se nejedná o ocel, ale jde o chromovanou mosaz. Pochopitelně chybí výrobní čísla. Po otevření hodinek je jasno, jaký strojek se uvnitř nachází. Pochopitelně na nich nijak nelpím, tak kdyby chtěl někdo bádat ..... Chlape velmi by se mi hodil ten ciferník, přesně takové indexy hledám na jeden bastl. Kdybys ho chtěl třeba za něco vyměnit tak by mi to docela pomohlo...
gandalf Odesláno 15. října 2008 Nahlásit Odesláno 15. října 2008 Adresu ještě snad někde mám, tak ti ten zázrak pošlu komplet.
911 Odesláno 15. října 2008 Nahlásit Odesláno 15. října 2008 to gandalf co si presne mel na mysli s tim cifernikem? jako novacek nevim co myslis. btw. je nejaka publikace nebo lepe web kde se "da naucit" jak poznat fejky? nektere jsem poznal podla skla, materialu i ciselniku, ale videl jsem tak dob repliky ze sem myslel ze je to origos. (je fakt, ze tomu ale nerozumim). je to jenom tim, ze zatim doma nemam original rolex, omegy a dalsi nebo neznam do detailu jak original vypada? treba kdyz mi nekdo poda ruku, tak "vy - tahle komunita" jste schopni poznat hned fake, ja sem rad, ze poznam ze to jsou rolexy. to si fakt pamatujete veskery detaily? hodinky si stejne budu kupovat v kamenym kramu, ale starsi hodinky pujdou pres aukce webove nebo aukcni sine a tak bych se rad vzdelal. asi to chce cas, ale rad bych zacal. kde se odpichnout. diky
spiderer Odesláno 15. října 2008 Nahlásit Odesláno 15. října 2008 911 - treba tady: http://www.replicawatchreport.com/ Treba Breitling Steelfish je tam popsan do detailu, v posledni dobe jsem to moc nesledoval, ale informace tam jsou
afrikab Odesláno 15. října 2008 Nahlásit Odesláno 15. října 2008 to gandalf co si presne mel na mysli s tim cifernikem? jako novacek nevim co myslis. btw. je nejaka publikace nebo lepe web kde se "da naucit" jak poznat fejky? nektere jsem poznal podla skla, materialu i ciselniku, ale videl jsem tak dob repliky ze sem myslel ze je to origos. (je fakt, ze tomu ale nerozumim). je to jenom tim, ze zatim doma nemam original rolex, omegy a dalsi nebo neznam do detailu jak original vypada? treba kdyz mi nekdo poda ruku, tak "vy - tahle komunita" jste schopni poznat hned fake, ja sem rad, ze poznam ze to jsou rolexy. to si fakt pamatujete veskery detaily? hodinky si stejne budu kupovat v kamenym kramu, ale starsi hodinky pujdou pres aukce webove nebo aukcni sine a tak bych se rad vzdelal. asi to chce cas, ale rad bych zacal. kde se odpichnout. diky Rekl jsi to presne, kdyz vis, jak vypada original. Poznas i jeho kopii. Kazdou chvilku je nejaky novy model a to same delaji i vyrobci kopii. I kdyz ti jdou primarne pro nejproflaklejsich znackach a modelech.
boo-beek Odesláno 15. října 2008 Nahlásit Odesláno 15. října 2008 to gandalf co si presne mel na mysli s tim cifernikem? jako novacek nevim co myslis. btw. je nejaka publikace nebo lepe web kde se "da naucit" jak poznat fejky? nektere jsem poznal podla skla, materialu i ciselniku, ale videl jsem tak dob repliky ze sem myslel ze je to origos. (je fakt, ze tomu ale nerozumim). je to jenom tim, ze zatim doma nemam original rolex, omegy a dalsi nebo neznam do detailu jak original vypada? treba kdyz mi nekdo poda ruku, tak "vy - tahle komunita" jste schopni poznat hned fake, ja sem rad, ze poznam ze to jsou rolexy. to si fakt pamatujete veskery detaily? hodinky si stejne budu kupovat v kamenym kramu, ale starsi hodinky pujdou pres aukce webove nebo aukcni sine a tak bych se rad vzdelal. asi to chce cas, ale rad bych zacal. kde se odpichnout. diky Mno, uplne nejdriv zapojit logicke uvazovani. Samozrejme castokrat nepomuze, ale je par detailu, ktery fejk casto prozradi: 1. Logicky nesmysl (to je ta logika) - hodinky po tatovi proste nemuzou mit CoAxial, protoze to je pomerne kratce pozivana ficura 2. Nesmysl - Ciselnik Seamaster a dynko DeVille, coz jsou naprosto rozdilne rady, to taky smrdi 3. Nesmysl - funkce / strojek / cokoliv neodpovida pravde. Chce to jiste znalosti o dane produktove rade. Napr. kamarad nedavno naletel na luxusne vypadajici fejk Omega DeVille s GMT, problem byl ten, ze strojek byl znacenej a vypadal jako ten novej, kterej se dava do Hour Vision (na oznaceni kalibru si nevzpomenu), ale model tomu neodpovidal 3. Materialy a zpracovani - nemusi to byt nutne chromovana mosaz, ale pokud jsi mel nekdy v ruce pravou Omegu, klidne i vintage, tak poznas pripadny rozdil v kvalite zpracovani. Typicky nedostatek fejku je chybejici antireflex ci spatne frezovani na dynku 4. Doplnky - konkretne tah, remen a spona - pokud jsou hodinky na remenu, kterej ma dole vyrazeno "Omega" a zaroven od pohledu poznas, ze to ani neni kuze, tak je to divny. Pokud jsou cely hodinky dokonaly, maji signovanou sponu, ale to signovani je jen mizerne vygravirovany, tak je to taky divny, to same plati i o tahu. Dalsi je treba hologram na Rolexu, kterej je v realu hodne precizni, na fejkach (pokud vubec je) castokrat byva dost nedokonaly. 5. Detaily strojku (pokud je pruhled) - hodinky kategorie Breitling, Omega, ... maji vzdy precizne vyvedene strojky, jakekoliv "nelicovani" (napr. na rotoru), naznak "plechovosti" je znamkou fejku. Stejne tak ulozeni rotoru hodne napovi - drtiva vetsina hodinek teto kategorie (resp. hodinek osazenych ETA kalibry a jejich pripadnymi modifikacemi) maji hodne "oloziskovane" ulozeni rotoru, ktere se tak jevi dost masivne. 6. Chod vterinovky - castokrat byvaji strojky Myiota, Citizen pripadne jejich cinske klony, ktere maji behem cele jedne minuty nepravidelny a trhavy chod, to jde poznat na vterinovce. 7. Chybejici papiry - samozrejme je plno originalu bez dokladu, nicmene doklady davaji trochu vice jistoty 8. Srdceryvny a/nebo absurdni pribeh - "Zdedil jsem je a nemam na opravu..." "Nasel jsem je..." "Dostal jsem je ale jsou na me moc masivni/male/zdobene/drahe/..." Rolexy, Omegy, Breitlingy ani nic podobneho clovek na WC na letisti nenajde, nezdedi bez patricnych informaci, nedostane jen tak... to se proste nestava, je to skoda, ale je to tak. To jsou samozrejme vsechno veci, ktere zkuseny podvodnik a vyrobce zvladne vychytat, takze to neznamena, ze kdyz hodinky projdou ve vsech bodech, jsou to automaticky originaly, ale muze to pomoct, protoze jsou to caste nesvary. Nicmene pokud je ta moznost, tak vzdycky overit otevrenim u autorizovaneho servisu, kde fejk poznaji... A kupovat na co nejmene rizikovych mistech, autorizovana kamenna prodejna je jasna, ale i na e-Bay je par stoprocentnich prodejcu - muzou mit sice negativni feedback treba za S&H, dlouhy dorucovani, spatnou komunikaci, apod, ale fejky nevedou. Mam overeneho prodejce Discount Swiss Time (jmeno obchodu, prodejce je ClearingHouseSales), ktery prodava starsi modely vyssich "exotictejsich" znacek (Daniel JeanRichard, Dunhill, Corum), beznejsich (Rado, Oris, TagHeuer) o vysokou hodinarinu (JLC, G-P, Hublot) - od nej jsem nakoupil cca. 6 kusu hodinek celkem pres 250K a vzdycky bez problemu...
sibirnaya Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2008 (upraveno) tak dnes jsem asi prisel uz o vsechny iluze.. uz zadne hodinky z ebay, ten risk fakt nema smysl.. kouknete na ty hodinky, jestli jsou to opravdu faky na tech fotkach, tak sou dost povedeny.. pokud nepocitam iwc a zenith treba, ty se moc nepovedly Upraveno 3. prosince 2008 uživatelem sibirnaya
boo-beek Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2008 tak dnes jsem asi prisel uz o vsechny iluze uz zadne hodinky z ebay, ten risk fakt nema smysl.. kouknete na ty hodinky, jestli jsou to opravdu faky na tech fotkach, tak sou dost povedeny.. pokud nepocitam iwc a zenith treba, ty se moc nepovedly Smaz pls. odkazy (Uz se to tu nekde resilo - odkazy zvysuji strankam pagerank ve vyhledavacich )
budo Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2008 tak dnes jsem asi prisel uz o vsechny iluze.. uz zadne hodinky z ebay, ten risk fakt nema smysl.. kouknete na ty hodinky, jestli jsou to opravdu faky na tech fotkach, tak sou dost povedeny.. pokud nepocitam iwc a zenith treba, ty se moc nepovedly ... tak to je drsný ... viděl jsem prezentaci padělku IWC Big Pilot's Watch a pro laika (jako já) je to origoš jako Brno .... to bude po světě běhat hodně napálenejch se zaručeným originálem z eBaye...
sibirnaya Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2008 Smaz pls. odkazy (Uz se to tu nekde resilo - odkazy zvysuji strankam pagerank ve vyhledavacich ) to ja covece neumim, to bych musel vymazat uplne adresu..
lolohh Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2008 to ja covece neumim, to bych musel vymazat uplne adresu.. Však to je právě žádoucí, abys vymazal celou adresu (neboli odkaz).
N4M Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2008 Bych blil, eště že takový drahý hodinky nekupuju, jinak bych při mým "štěstí" určitě narazil na fake
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se