Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

H. MOSER & CIE. ? ENDEAVOUR Small Seconds Bryan Ferry Gold Limited Edition

TECHNICAL FEATURES

Model ? ENDEAVOUR Small Seconds Bryan Ferry

Reference: 1321-0116, model in rose gold, white lacquered dial, leather hand-finished bracelet in brown calfskin, limited edition of 100 pieces.

Case:

? 18-carat rose gold, three-part

? Diameter: 38.8 mm, Height: 9.3 mm

? Sapphire crystal

? See-through sapphire crystal case-back

? Crown adorned with an ?M?

? Engraved on movement side of case with ?LIMITED 100 PCS?

Dial:

? White matte lacquered dial

? Hands with a traditional blued finish and shape

Movement:

? Mechanical hand-wound in-house HMC 321 calibre

? Diameter: 32.0 mm or 14 ? lignes

? Height: 4.8 mm

? Frequency: 18,000 Vib/h

? 27 jewels

? Power reserve: minimum 3 days

? Hacking seconds

Moser teeth for all wheels and pinions

? Original Straumann Hairspring? with a stabilised Breguet overcoil Interchangeable Moser escapement

Functions:

? Hours and minutes

? Small second

? Power reserve indicator on movement side

Strap:

? Hand-stitched, hand-finished brown calfskin leather

? Solid rose gold pin buckle engraved with the Moser logo

H. MOSER & CIE. ? ENDEAVOUR Small Seconds Bryan Ferry Gold Limited Edition NEW

23332386195_9ac2a6b3ef_h.jpg

H. MOSER & CIE. ANNOUNCES A VERY RARE LIMITED EDITION DESIGNED WITH ONE OF THE WORLD?S LEADING STYLE ICONS, BRYANS FERRY

Neuhausen am Rheinfall, November 26th, 2015

Elegance and refinement are cornerstones for H. Moser & Cie. watch, and the company imbues these terms today with a touch of provocation, freshness and even irreverence. In an innovative design partnership, the iconic singer and musician Bryan Ferry and the Manufacture H. Moser & Cie. created a signature limited edition watch of 100 pieces, the Endeavour Small Seconds Bryan Ferry. This watch will be available from January 2016. The engaging dialogue between the Neuhausen watch Manufacture and this eternal gentleman, whose stylish dandy chic has an elegance of his own making, was immediate and mutual.

23249822601_c0c028dc3f_h.jpg

Widely regarded as the embodiment of the glamorous and romantic worlds evoked by his songs, Ferry is also lauded as an icon of sartorial and personal cool and as an accomplished designer in his own right. Having studied Fine Art under Richard Hamilton at Newcastle, Ferry is renowned for creating the legendary Roxy Music album covers and now a new legend: the H. Moser & Cie. limited edition Endeavour Small Seconds Bryan Ferry. He discovered the creations of H. Moser & Cie. thanks to a mutual friend, and expressed his desire to collaborate in the creation of a special series bearing his name.

23306259566_df1c2ec29b_h.jpg

This was the beginning of a partnership of rich exchanges, whose fruit is the Endeavour Small Seconds Bryan Ferry model. Edouard Meylan, CEO of H. Moser & Cie., recalls: "I experienced Bryan Ferry when I was very young, through my parents, and I admire this artist and his impressive career. Since his debut as a leader of Roxy Music, he has pursued many of his own adventures, having just released his 15th solo album. When we met, I was touched by the passionate character of Bryan Ferry: by his enthusiasm and interest in everything. Watchmaking obviously fascinates him and it was a pleasure to work with him to develop the Bryan Ferry Limited Edition."

23036609590_0c9a35cf1d_h.jpg

For this exceptional watch, Bryan Ferry and H. Moser & Cie. designed it with a decidedly vintage aesthetic. Drawing on inspiration from the historic models from H. Moser & Cie., the Limited Edition references the dial details from specific H. Moser pocket watches: the dial is in a lacquered white with a matte finish and with figures whose aesthetic clearly evoke the past, combining black and touches of red. This retro look is enhanced by the minute track which emphasizes the edge of the dial, as well as the traditional form of the blued hands.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

This classic, timeless creation has an ultimate elegance coupled with a sobriety and it displays, every so discreetly, the name of Bryan Ferry in red at 6 o?clock, instead of the usual "Swiss Made". Combined with a rose gold case with sculpted shapes with alternating polished and brushed surfaces, the buffed brown calfskin strap completes the Endeavour Small Seconds Bryan Ferry model.

23332376275_e5b1ebdab6_h.jpg

Available from January 2016 at H. Moser & Cie. retailer partners, for some very fortunate fans this will also be the opportunity to meet Bryan Ferry, in an exclusive, very rare, personal watch presentation.

23224070292_28aec8ef9f_h.jpg

zdroj - http://watchesseven.blogspot.cz/2015/11/h-moser-cie-endeavour-small-seconds.html

Odesláno

Pro ty, kteří neznají Bryana Ferryho a jeho skupinu Roxy Music. Vzhledem k věkovému složení fóra předpokládám, že to bude 99%. Jen málo pamětníků jako například já zná skupinu Roxy Music, když hrála standardně v rádiu. Jo, kde jsou ty 70 léta. Možná, že někdo zná z rádia například tyhle tři písničky, které se hrají dodnes.

https://www.youtube.com/watch?v=bpA_5a0miWk

https://www.youtube.com/watch?v=kOnde5c7OG8

https://www.youtube.com/watch?v=hRzGzRqNj58

Odesláno (upraveno)

No, s tim Roxy Music bych to nevidel tak cerne. Je tu par paprdu, co nemaji uplne debilni hudebni vkus. Navic ja jsem mladsi, nez ty a prave mi do sluchatek hraje Earth, Wind & Fire, vek neni urcujici. A hodinky vyborne. Mozna mohl cifr byt keramika, ale i tak je to paradni kousek. Jen na me holt maly. Nahrada pro socky s velkou rukou by pri udrzeni stylu mohly byt IW510203 nebo IW510204. Tam bych sahnul ja.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno (upraveno)

To si zrovna vybral písně z let osmdesátých. Znám je jako tu skupinu, ve který začínal Brian Eno, a kdybych si měl vybrat jednu skladbu, byla by to Virginia Plain. (Mimochodem, jsem ročník '88.)

Jinak hodinky nádherný, ale když už bych šel do M&C, tak bych chtěl i jejich trademarkovej ciferník.

Upraveno uživatelem Kluk jako buk
Návštěvník Zmizík
Odesláno

Tydle hodinky si nedokážu představit na nikom mladším, než 90. 

Odesláno

To si zrovna vybral písně z let osmdesátých. 

:lol2:  :lol2:  To jsi nemusel říkat zrovna mně. Co jsem asi měl vybrat, aby to někomu něco řeklo ?

Nicméně, příspěvek se skladbami mě mrzí, protože se nakonec diskuse začne točit o tom, co kdo zná z Roxy Music plus Briana Ferryho a komu je kolik. Hodinky jsou až na druhém místě. To se na to můžeme rovnou vys.rat, povídat si o hudbě 60. a 70. let a občas do toho prdnout obrázek nějakých hodinek. Všichni budeme šťastní a spokojení  :unsure: .

Návštěvník Zmizík
Odesláno

...měl bys občas vyjít z domova důchodců někam ven.

Byla by mne zima a mel bych strach.

Odesláno (upraveno)

AKURÁTNÍ hodinky. Uznávám, že někomu můžou přijít pro již vybouřené avangardisty, něco na tom totiž bude:

- pouzdro zlaté a nenápadné, má do úplného kola dotaženou obruč lunety bez fázky - parádní vylepšení, geometrie vskutku palladiánská

- matný ciferník, aby odlesky nerušily, z boku vypadá dokonce kropenatý - velmi oceňuji, stačí odlesky na sklíčku a na brýlích, že .....

- všechna čísla, všechna dost tlustě, dost kontrastní a dost veliká,  aby šly číst i bez brýlí a ček si nemusel nic domýšlet a dopočítávat ...

- všechny indexy, všechny dost tlustě, dost kontrastní a dost dlouhé, aby šly číst i bez brýlí a ček si nemusel nic domýšlet a dopočítávat ...

- červená jen tam, kde je to funkční

- modrý ručky, aby si je nešlo s ničím splést

- žádný blázinec, ze kterého přechází zrak, za to ELEGANCE

- nejmenším písmem je Brian Ferry, navíc alias swiss made - subtilní vtípek, je vidět, že něco tam ještě je .......... přesně to, o co je shledávám přitažlivější, než dlouhý a synové z roku 1815.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)

... Jaká tak bude cena?

16,200 Euro

Jsem celkově dost nekritický k výtvorům této značky a ani ... a právě ... tyhle nejsou výjimkou. Z pohledu číselníku vybočují z řadové produkce a pohledem na dokonalý strojek do ní zase zapadají. Pro mne jsou na 1 s hvězdičkou, tvary, barvy, přehlednost i nostalgický hudební odkaz tu pro mne vytváří jeden kompletní celek.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Tak je začínám žrát, jak Hasňa. :cheers:  Jak mi jinak ty nový Mosery vesměs přijdou takový metrosexuální, fotbalistický, bez duševní razance, prostě k nim mám generační odstup, tak tohle přesně naopak - asi už taky spěju do výslužby....... ALE proti tomu slůvku nostalgický hudební odkaz se rozhodně musím ohradit, Daemone,  to tedy nemá brian zapotřebí, takový nesmysl tu zaznít nemusel ........ :)

Odesláno

... ALE proti tomu slůvku nostalgický hudební odkaz se rozhodně musím ohradit, Daemone,  to tedy nemá brian zapotřebí, takový nesmysl tu zaznít nemusel ........ :)

Cigi, píši ,,pro mne", tak mi ten kousíček vzpomínek nech, díky ... a je mi opravdu jedno, jestli to má, nebo nemá zapotřebí, čas nezastaví.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...