Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

saboter: Tohle fakt nechápu! Buď jsou američtí redaktoři debilové a nebo si to myslí o svých čtenářích. Pravděpodobné je, že vše se harmonicky snoubí :-) Ta fotka MiG-29 UB je už dost profláklá, ale to nijak nezmenšuje superaroganci a diletantství CNN. Už bych pochopil všechno, ale na údajném muslimském stroji ponechat kokardu s křížem je vrchol zhovadilosti. Aspoň se z toho dá odvodit objektivita jejich zpravodajství ;-) Myslím, že za úspěch můžeme považovat, že nám na mapě ČR ponechali Sudety.

Odesláno

Mě by zajímalo, jak by se amíci bouřili, kdyby si český novinář spletl Nevadu s Nebraskou. Já osobně si o CNN nemyslím, že by to byl kvalitní informační kanál. To s tím Švýcarskem na území ČR není jejich zdaleka jediný zeměpisný omyl, když se válčilo v Jugoslávii, tak na těch televizních mapách měli věčně zpřeházené země. Někdy mám pocit, že jejich zeměpisné znalosti končí výsostnými vodami USA a hranicemi s Mexikem a Kanadou.

Odesláno

Dobře, ale paní domácí může mít rezervy ve vzdělání, protože neplete obyvatelstvo prostřednictvím sdělovacích prostředků. Konec konců, i u nás si kolikrát říkám, co se na fakultě žurnalistiky ti novináři pět let učí, když vezmete jakékoliv noviny, tak v nich jsou nejen věcné, ale i pravopisné chyby, shoda přísudku s podmětem se učí na základce.

Odesláno
Dobře, ale paní domácí může mít rezervy ve vzdělání, protože neplete obyvatelstvo prostřednictvím sdělovacích prostředků. Konec konců, i u nás si kolikrát říkám, co se na fakultě žurnalistiky ti novináři pět let učí, když vezmete jakékoliv noviny, tak v nich jsou nejen věcné, ale i pravopisné chyby, shoda přísudku s podmětem se učí na základce.

Dokonalá stylistika a syntax je ti naprosto k hov**, pakliže tebou podávané informace jsou mylné. Nechci mentorovat, ale faktem je, že spousta novinářů si málokdy ověří fakta. To že někdo vydává ČR za Jugoslávii, či jakýkoliv jiný stát si splete s jiným, je neomluvitelné! Zde se jedná o faktickou chybu, která nepramení z neznalosti, ale z laksnosti a nezájmu.

Jak mám věřit obsahu zpráv, když si ani nejsou schopni ověřit, tak snadno zjistitený údaj, jakým je název státu? Jak se někdo opovažuje mluvit o detailech nějakého konfliktu, když si splete název země ve kterém se má odehrávat?

Tohle mě fakt dokáže vytočit...

HOWGH

Odesláno

Nevolám po dokonalé stylistice, novinařina hlavně musí být věcná, není to beletrie nebo poezie. Naši novináři sice nedělají až takové chyby, co novináři američtí, alespoň si nepletou státy, ale když čtu občas články z oborů, kterým rozumím (například časopis 21. století, kde nejčastější chybou je vyloženě špatný překlad něčeho z angličtiny), tak z toho mám také špatný pocit. Anebo když moderátorka na ČT Dr. Grygara nazvala předním českým astrologem místo astronomem, vždyť si ani před pořadem tím pádem neověřila, s kým má vlastně tu čest. Už jen čekám, kdy si nějaký novinář splete hodináře a hokynáře.

Odesláno

K tomu MIGu: Zde se jedná pouze o ilustrační foto. Lze tak usoudit již z lišty dole, která dává najevo, že se jedná o sekci, ve které se zabývají technikou použitou v průběhu konfliktu. Pravdou je, že vyobrazený letoun má špatné výsostné znaky. Fotek MIGu 29 s Iráckými znaky možná není mnoho a nemají-li nějakou v databázi )o čemž pochybuji), měli klogicky použít fotku MIGu s ruskými výsostnými znaky. Avšak tato chybička je opravdu zanedbatelná. Nebyla by, kdyby v textu vedle fota bylo napsáno: "THIS IRAQI MIG 29"

Odesláno

To Benelli:V tak choulostivé situaci jakou válka v iráku je to považuji za dos velký prohřešek.

Nicméně naše "Šfícarsko" se mi docela líbí. Hned se mi zdá naše měna tvrdší!!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...