Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hlavní rozdíl je ve způsobu připojení.Podlahové trubky zalité v betonu a při vrácení do kotle mají teplotu cca 40st. C . /záleží na teplotním spádu/,pokud Ti to něco říká.Při podlahových radiátorech je teplota na výstupu cca 60st.C  /výstup z kotle/. Ano říká se podlahové vytápění,ale teplá podlaha je pouze temperace a u starých baráků bys tím nevytopil nic. /bez připojení radiátorů do systému/.Jasné ?

• Odpovědi 254
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

A to nieje podlahove kurenie (topeni?) preto ze to ma na vratnej vetve menej ako 40°? Cize kopec domov nema kurenie ale len temperovanie? Ja som teda schopny aj s podlahovym temperovanim slusne vykurit dom, aj pri velkych mrazoch.

Ze tym nevykuris nezatepleny barak s tym nesuvisi, je to urcene pre urcity typ domu.

Odesláno

Řekl jsem to jen jako upozornění,někdo řekne dám trubky do podlahy a vytopím celý barák.U starších nezateplených baráků je to utopie.Je to jen doplňkové vytápění proto jsem psal o temperaci.Je potřeba mít v systému i radiátory,třeba v podlaze,ale radiátory.Toť vše.

Odesláno

Neporovnávajme novostavbu s nadpriemernými izoláciami so starým domom bez izolácii a netesnými oknami.

Pri malých tepelných stratách bude podlaha max. 0.5-1 st. teplejšia ako teplota vzduchu, a to rozhodne nie je niečo čo sa dá vnímať ako "nepríjemne teplá" podlaha, skôr ako normálne studená podlaha,napr. pri dlažbe až nepríjemne studená.

Robiť vodnú podlahovku v starom dome to je už veľká rekonštrukcia, takže predpokladám, že sa budú "rekonštruovať" aj obvodové steny, strop,... dom sa zateplí a straty sa výrazne znížia.

Odesláno

Řekl jsem to jen jako upozornění,někdo řekne dám trubky do podlahy a vytopím celý barák.U starších nezateplených baráků je to utopie.Je to jen doplňkové vytápění proto jsem psal o temperaci.Je potřeba mít v systému i radiátory,třeba v podlaze,ale radiátory.Toť vše.

Tady je celej topic o novostavbě !!! nedělej ze mě prosím vola  ;) vím co je teplotní spád a vím proč jsem chtěl podlahové vytápění a nechtěl jet v radiatorech 60-70 ale 30-35 , taky vím kdy je kondenzační kotel nejefektivnější a proto máme podlahové vytápění, nikoliv podlahovou temperaci. Peace prosím....celej topic je zde o vytápění novostavby, proto ho asi nebude zajímat, že starej barák podlahovkou nevytopí.

Odesláno

Ja ti stale nerozumiem, fakt. Co myslis pod podlahovym radiatorom?

Ja si pod podlahovym kurenim naozaj predstavujem "len" trubky v podlahe, a urcite to nieje doplnkove riesenie, dokazem s tym vytopit cely barak v akejkolvek teplote. Rovnako ako cca 90% novych domov.

Odesláno

Tady je celej topic o novostavbě !!! nedělej ze mě prosím vola  ;) vím co je teplotní spád a vím proč jsem chtěl podlahové vytápění a nechtěl jet v radiatorech 60-70 ale 30-35 , taky vím kdy je kondenzační kotel nejefektivnější a proto máme podlahové vytápění, nikoliv podlahovou temperaci. Peace prosím....celej topic je zde o vytápění novostavby, proto ho asi nebude zajímat, že starej barák podlahovkou nevytopí.

.Tak se nečerti,je to trochu širší problematika nejenom o zateplení,také o výběru místa /samostatně stojící barák např. na kopci vs.v řadové zástavbě/ a vytápění je někde jinde.Zkrátka chce spočítat tepelné ztráty a pak se rozhodnout co a jak.

Odesláno

Ja si pod podlahovym kurenim naozaj predstavujem "len" trubky v podlahe, a urcite to nieje doplnkove riesenie, dokazem s tym vytopit cely barak v akejkolvek teplote. Rovnako ako cca 90% novych domov.

asi tohle

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Např. něco takového http://archiv.licon.cz/konvektory-do-podlahy-s-ventilatorem-a-optimalizovanou-konvekci.html

Odesláno

Hodnotit někomu druh vytápění a říkat,že něco se používá málo jen tak od stolu,bez místních znalostí je úsměvné.Znám pár takových co si znásobí metry krychlové watty a pak velmi přibližně stanoví hodnoty pro výkon kotle.A člověk pak buď mrzne a nebo zaplatí hromadu peněz za naddimenzovaný kotel.Jak jsem řekl,chce to vidět a spočítat tepelné ztráty.

Odesláno

Tak napsal jsem to jen proto, že v mém okolí neznám nikoho co by tento druh vytápění použil v dnešních novostavbách. Nikomu jsem nehodnotil jeho druh vytápění, jen jsem uvedl náš druh vytápění. Taky si nemyslím, že je právě ten nejlepší a jediný správný na světe  ;)

Odesláno

Jak jsem řekl,co u jednoho stačí,u druhého ne.Je potřeba více aspektů.Začal bych spočítáním tepelných ztrát,pak je tam nějaký koeficient výměny vzduchu,ochlazování budovy apod.Nejde to říct od stolu,je potřeba to spočítat,pak se dá říct co bude stačit a co nikoliv.

Odesláno

Osobne by som išiel do elektrickej podlahovky na báze odporových káblov, alebo rohoží (fólií) podľa chuti... samostatná regulácia pre každú miestnosť, podlahové čidlo... Bez plynu...

Výhoda je možnosť plne elektrickej domácnosti a výhodnej tarify (u nás DD5, 20 hodín NT a 4 hodiny VT, stykač automaticky odpojí veľké odbery (vykurovanie a príprava TÚV) pri vysokej tarife

Samozrejme rekuperácia, ideálne centrálna so zemným registrom v lete využiteľná ako klimatizácia...

Ešte by som predimenzoval elektrický domový rozvádzač (myslím priestor v ňom pre prípadnú technológiu fotovoltiky) s možnosťou zdroja pre samotné vykurovanie fotovoltikou.

Podľa mňa ideálne riešenie s dôrazom na nízke zriaďovacie náklady, pri plánovanej nízkej tepelnej strate domu.

V budúci rok riešim svoj RD 160 m2 ÚP drevostavba týmto spôsobom...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...