Mr. Igelit Odesláno 13. února 2017 Nahlásit Odesláno 13. února 2017 Schválně by mě zajímalo, kolik lidí na fóru si vybralo ty správné první hodinky :-))
AKUC Odesláno 13. února 2017 Nahlásit Odesláno 13. února 2017 ja, SKX 009 prvé a navždy zostanú .... čo neznamená že ďalšie nebudú
Mr. Igelit Odesláno 13. února 2017 Nahlásit Odesláno 13. února 2017 ja, SKX 009 prvé a navždy zostanú .... čo neznamená že ďalšie nebudú Tak to gratuluju! S SKX se nedá šlápnout vedle.. Sent from mTalk
Návštěvník olekstarster Odesláno 15. února 2017 Nahlásit Odesláno 15. února 2017 Zdar, kluci svoje první hodinky koupil jsem ve škole, jenom proto, že byli oni populární mezí spolužáky - nějaké digitální hodinky, něco stejne jako ted Casio. Když už šel na vysokou školu, tak řešil koupit hodinky v eshopu a hledal nějaké slevy tady http://promocodius.com/cz/. Slevu jsem našel, ale hodinky ne Nic mí nelíbilo přes monitor... Tak šel jsem se svou přitelkou do OC a tam už vybíral jsem hodinky. Všil jsem si Casio EF-316D-2A, protože vyhovovali k mému výhledu Tak poradím jít do kamenných obchodů a tam vybírat a přemyslet na to jak a kde budete té hodinky používat.
biknik Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 (upraveno) Ahoj zdravím všechny známé i neznámé. Tak poté, co jsem se po pár dnech posunul od úplně neznalého po lehce sečtělého (děkuji tomuto foru), jsem zjistil, že největším zádrhelem při výběru po dlouhé době prvních hodinek, je mé slabé zápěstí. Necelých 17 cm na obvod což mě teda při výběru dost omezuje, protože většina těch hodinek, které se mi zamlouvají jsou většinou průměru 42 mm i větší. To jsem pochopil, že už je docela za hranou i když jak pro koho a záleží i na konceptu hodinek. Cítím, skrz klady i zápory, že bych chtěl hodinky mechanické. Zprvu, ač jsem spíše počítal s menší investicí (cca 4000,-) na start a možná i na stálo (což člověk nikdy neví) mě zaujaly stroje řady "Ocean" od Steinhart-a, ovšem poté, co jsem o nich početl ještě víc a pochopil, že nejde moc jen o inspiraci, ale spíš se jedná o celkově kopírované designy, mě už lehce přešly.. Navíc jsou právě na mě asi i už velké. Jako i třeba typ Steinhart Military, který se mi na oko dost zamlouvá. Propracovával jsem se postupně k hodinkám od Seiko, které mě momentálně oslovují nejvíce. Nakonec jsem už byl rozhodnutý pořídit některé z edice - SNZG Sport pětky. Možná z této edice a barev (zamlouvají se mi všechny krom světlých) ty zelené (SNZG09) a spíše vyrobené v Japonsku (J), které jsem i našel v této barvě jen o trošku draží než (K). Na ně šedý NATO pásek nebo kůži, jak jsem tu viděl.. není to zlé a pro mě myslím, že by to šlo. Ale červík hlodá.. a i když tyto typy jsou v této kategorii slušně hodnocené a jsem rád, po delším čtení, že už nemám pocit, že "tu každý má kukačky za sto litrů" tak si nějak říkám jestli přecijen nepřitlačit, nejít výš a nemrkat ještě po něčem takovém jako jsem mnoho projel. Zamlouvají se mi (krom těch na které nedosáhnu ) i některé další řady od Seiko, konkrétně některé modely "SKX" možná některé "SRP-y" i nové i když už pro mě docela dražší SRPA75 dál SNZH53 a mnoho dalších podobných. Což si samozřejmě nepamatuji z hlavy ty typy a stále se mi ty písmenka motají i když vím, co jsem měl na mysli.. )Takhle nějak se pohybuji. Stále kolem toho Seika, mého útlejšího zápěstí a obav, chutí na mechaniku, už vybraných "SNZG" a hlodání..... co dál... No nevím. Luneta se mi líbí spíš v jedné barvě i když "Pepsi" bych také snad skousl. Původní záměr byl kolem těch čtyř tisíc, ale kdyby mě některé hodně chytly a byl i pádný důvod tak do těch deseti by to taky asi šlo. )Preferuji nákup v ČR, dá se dobře najít a i dost koukám zde po bazaru. Omlouvám se za případnou neznalost a chybné termíny a předem děkuji za nějaký ten tip, pokud bude. Upraveno 11. března 2017 uživatelem biknik
AKUC Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 biknik : SKX013 sice K ale ber pokiaľ sa dajú ešte kúpiť, nebudeš lutovať http://www.creationwatches.com/products/seiko-divers-60/seiko-automatic-scuba-divers-21-jewels-skx013k2-mens-watch-785.html + DPH ale overený e-shop
AndyAaron Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 @biknik Ten Steinhart kopirka je a neni. Ale fakt je, ze uz jsou dost velke. Prumer je jedna vec, ale jeste se s malym zapestim zamer na tzv "Lug to Lug" tzn. delku hodinek. To je kolikrat dulezitejsi parametr nez samotny prumer. Se zapestim lehce pod 17cm bych neprekracoval hodnotu 50mm.Mrkni na Orient Mako/Ray. Ty jsou sice 42mm, ale na ruce diky rozumnemu L2L sedi velice dobre. To stejne klasicke SKX007/009. Zpracovanim mi prijde Orient vys v teto kategorii, SKX je ale legenda.
biknik Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 Děkuji za všechny tipy a nakopnutí myslím správným směrem. Vypadá to vážně na Mako II (FAA02001B). Chápu, že hodnota "Lugs" 22 mm udává rozteč pro šíři pásku, který bych také doobjednal. Je tak? Děkuji.
AndyAaron Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 Tak jest.Lug width - sirka mezi nozkama = sirka pripadneho pasku.Lug to Lug (L2L) je delka hodinek od vrchni casti horni nozky az po spodni cast dolni nozky. Nekdy se L2L udava i jako delka mezi vrtanim v nozkach pro stezejky. Pri trose hledani tu k tomu urcite najdes i obrazky
biknik Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 (upraveno) Ok. Tak definitivně jdu do té první verze Mako.Z důvodu nalezení ohlasů majitelů o tom, že první verze je oproti druhé kvalitněji provedena. Pak se mi i zamlouvá ten vrchní "ťufl", který dává těm hodinkám něco takového svého a jsou i jako starší verze o padesát EUR lacinější.Děkuju. Upraveno 11. března 2017 uživatelem biknik
JanNovakJan Odesláno 12. března 2017 Nahlásit Odesláno 12. března 2017 http://www.creationwatches.com/products/seiko-automatic-watches-69/seiko-5-sports-automatic-24-jewels-japan-made-srp739-srp739j1-srp739j-mens-watch-9278.html
biknik Odesláno 12. března 2017 Nahlásit Odesláno 12. března 2017 (upraveno) Na ty zrovna jsem už taky koukal, ale díkec. Každopádně jsem ráno ještě pokračoval ve čtení, koukal jak tady na fóru tak v zahraničí a poté objednal tyto ( http://www.orientuhren.de/product_info.php/automatic-deep-diver-watch-em65001b-p-158?osCsid=aba1hg3h8b6e9ob9jbnc1vrkr0 ), které by mi bez myslím dobrého tipu od AndyAaron-a určitě unikly. K tomu u nás Zulu Strap v zelené a už se jen těším. Pak vokážu v příslušném vlákně a ještě jednou díky. Upraveno 12. března 2017 uživatelem biknik
AndyAaron Odesláno 12. března 2017 Nahlásit Odesláno 12. března 2017 No tak parada. Mam radost, ze se tu objevi dalsi orienty. Trosku to tu umiralo. Porad same Seiko. Urcite nebudes zklamany. Navic v cerne variante se pekne vyradis s remeny.
JanNovakJan Odesláno 12. března 2017 Nahlásit Odesláno 12. března 2017 (upraveno) Akorát mně přistála v poště nabídka Orientů Ray II a Mako II http://www.longislandwatch.com/search_results_a/258.html?search=Orient+II#/ Upraveno 12. března 2017 uživatelem JanNovakJan
methlo Odesláno 25. března 2017 Nahlásit Odesláno 25. března 2017 Vyborne napisene, ocenujem a davam palec hore..
Peterek82 Odesláno 10. června 2017 Nahlásit Odesláno 10. června 2017 Dobry den, ahoj. Dovolil jsem si na tomto foru rovnez zavest registraci. Pred shruba rokem, kdy jsem byl ve fazi vyberu novych beznych obyc bateriovych hodinek, me kolega zasvecoval do taju a "undergroundu" hodinarskeho sveta. Kolega je uz leta fanda a velky nadsenec automatickych hodinek a tak jsem dostal par tipu a rad, ktere me mely zasvetit. Prvnotni info o vsem moznem jsem vstrebaval nejak kycovite, ale kdyz jsem po par tydnech zacal chapat o co jde, uplne me to pohltilo. A toto forum bylo jednim z mych nejdulezitejsich info kanalu. Abych to nenatahoval... vsechny v te dobe nasbirane informace vedli k tomu, za jsem se na zacatku unora stal hrdym majitelem svych prvnich automatickych hodinek. Jako velky fanousek filmu a milovnik scifi jsem prozil srdecni zastavu pote, kdy jsem poprve spatril hodinky Hamilton Khaki Pilot Day Date Auto, ktere si "zahrali" hlavni roli v mem oblibenem filmu Interstellar. Asi tri tydenni cekani stalo za to. Byla to laska na prvni pohled a hodinky nosim kudy chodim. No a v techto dnech a tydnech zase spekuluju nad dalsima a prozivam pri nasavani informaci opet, ale stonasobne vetsi, orgie, navaly adrenalinu a nadseni. Ale dotazy si necham pro prislusne debatni vlakno zde, na foru. Chtel jsem hlavne podekovat vam vsem, kteri zde tvorite dohromady stejne precizni mechanismus, jako chrono strojky, ktere vas svedly dobromady, za to, ze sdilite vase rady a postrehy a nadseni pro hodinky, ktere me privedli k me prvni srdcove zalezitosti na me leve zapesti. Peter
AndyAaron Odesláno 10. června 2017 Nahlásit Odesláno 10. června 2017 To je aspon peknej post do zacatku. Tak vitej a nahazej chlubici fotky do prislusnych vlaken
p3k Odesláno 11. června 2017 Nahlásit Odesláno 11. června 2017 jj, dobrý nástup, snad jedna chybička... tady je dovoleno se i chlubit fotkama
Peterek82 Odesláno 12. června 2017 Nahlásit Odesláno 12. června 2017 (upraveno) Dik! Tak zde jedno intro. Zbytek nakrmim v Hamilton foru :-) EDIT: nějak mi to tu nechce sežrat fotku. Dodám, jakmile to rozlousknu. Upraveno 12. června 2017 uživatelem Peterek82
Peterek82 Odesláno 12. června 2017 Nahlásit Odesláno 12. června 2017 Ježiš to jsem netušil, že je dnes s resizingem tolik práce Tak snad se teď povede.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se