Přejít na obsah

SIHH 2016

Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

Cigi, to nemyslíš vážně, vážně ti přijde nekompromisně funkční 24 hodinová gmt indexace přerušená horním subdialem? S chybějícími pěti indexy / hodinami?

Jo, jasně, když se to tam nevejde, tak se to tam prostě bohužel nevejde, není to pro žádný ozdobičky nebo básničky, ale dali navrch chrono stupnice, které by se opravdu hůř domýšlely, tedy podle mne nekompromisní rozhodnutí ve prospěch funkčnosti. Je pravda, že třeba tahle 24h stupnice mohla být červená, když je červená ta ručka, asi by to prospělo přehlednosti kolem průběžné vteřinovky, ale to je přehlednost - funkční je ciferník podle mne bez viditelných kompromisů, nebo ty nějaký vidíš ? Hierarchie není kompromis, tím myslím.

Ježíž ty montblanc jsou otřesný, brrrr - jen svěží neonová fialková a den od sedmi do devatenácti je drží nad vodou :D :D Taky nevím, proč mají dvě minutovky, myslel bych že potřebují dvě hodinovky. 

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, jasně, když se to tam nevejde, tak se to tam prostě bohužel nevejde, není to pro žádný ozdobičky nebo básničky, ale dali navrch chrono stupnice, které by se opravdu hůř domýšlely, tedy podle mne nekompromisní rozhodnutí ve prospěch funkčnosti. Je pravda, že třeba tahle 24h stupnice mohla být červená, když je červená ta ručka, asi by to prospělo přehlednosti kolem průběžné vteřinovky, ale to je přehlednost - funkční je ciferník podle mne bez viditelných kompromisů, nebo ty nějaký vidíš ? Hierarchie není kompromis, tím myslím. 

Já ti nevím, asi mám jinou představu nekompromisní funkčnosti - raději méně úplných komplikací než hromada komplikací, u kterých musíš "domýšlet" stupnice či indexy a řešit jejich hierarchii. Ale chápu tvůj pohled na věc, prostě jsme pod jedním pojmem každý mysleli něco jiného.

Odkaz ke komentáři

Já ti nevím, asi mám jinou představu nekompromisní funkčnosti - raději méně úplných komplikací než hromada komplikací, u kterých musíš "domýšlet" stupnice či indexy a řešit jejich hierarchii. Ale chápu tvůj pohled na věc, prostě jsme pod jedním pojmem každý mysleli něco jiného.

Souhlas. Na původních pilotkách jsi také nic nemusel domýšlet

Odkaz ke komentáři

O niečo podarenejšie kúsky by som povedal ;) Big Pilot?s Watch ref. IW500912  ?k 80-ému výročiu "pilotiek"

??Za mňa jednoznačne v prevedí full-gold, ten ciferník ma berie a navyše v jednoduchosti je krása...

post-38180-0-27417800-1453817078_thumb.jpg

post-38180-0-96435900-1453817088_thumb.jpg

post-38180-0-77198800-1453817105_thumb.jpg

post-38180-0-63554400-1453817174_thumb.jpg

Upraveno uživatelem petik16
Odkaz ke komentáři

On i ten "obyč" doppelchronograph stál odjakživa dvojnásobek klasického chrona.

To je prece smysl doppelchrona, ze stoji dvakrat tolik co singlechrono :)

Driv se ty streva hodne lisily. Normal chrono byla 7750 a ten doppel byl manual s nastavbou od Habringa nebo koho, nadhernej stroj. Proto byl vzdycky o dost drazsi. Nevim co do toho cpou ted, ale jelikoz je to automat, bude to urco jinej stroj nez byval driv.

Odkaz ke komentáři

To je prece smysl doppelchrona, ze stoji dvakrat tolik co singlechrono :)

Nojó... Doppelchrono = Doppelzahlung.

Driv se ty streva hodne lisily. Normal chrono byla 7750 a ten doppel byl manual s nastavbou od Habringa nebo koho, nadhernej stroj. Proto byl vzdycky o dost drazsi. Nevim co do toho cpou ted, ale jelikoz je to automat, bude to urco jinej stroj nez byval driv.

Předpokládám, že stále Habring, pro ně to vyvinul, když pro ně dělal. Akorát už na to nemají výhradní licenci, ta po 20 letech skončila, takže Habring může doppelchrono dělat pod svým jménem, dělá to výborně a výrazně levněji.
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Cigi, to nemyslíš vážně, vážně ti přijde nekompromisně funkční 24 hodinová gmt indexace přerušená horním subdialem? S chybějícími pěti indexy / hodinami?

Vzhledem k tomu, že je to jen indikace 24h v přímém vztahu s hodinovou ručkou, nikoliv GMT, tak je pár chybějících indexů fuk, ne?

Kdyz člověk pochopí, co to umí a jak to ukazuje, funkčně je to pecka jak blázen.

Odkaz ke komentáři

Vzhledem k tomu, že je to jen indikace 24h v přímém vztahu s hodinovou ručkou, nikoliv GMT, tak je pár chybějících indexů fuk, ne?

Kdyz člověk pochopí, co to umí a jak to ukazuje, funkčně je to pecka jak blázen.

Bandi, jestli to správně chápu, není tahle indikace 24 hodin jen pro okrasu, ale stupnice se používá spolu s worldtimer lunetou k okamžitému zjištění času kdekoliv na světě. Stiskneš lunetu, otočíš ji tak, aby 24hodinová ručka ukazovala na tvé časové pásmo a vzájemná poloha všech časových pásem na lunet? a všech 24 hodinových indexů se pro ten okamžik kryje a zobrazuje aktuální čas na celém světě. To je princip nepravých (nepohyblivých) manuálních worldtimerů, který je geniálně jednoduchý a který v podstatě nepotřebuje ani tu 24 hodinovou ručičku. Podmínkou dobré čitelnosti téhle funkce je přehlednost lunety a úplná 24 hodinová indexace, v ideálním případě oba prvky blízko sebe (tj. 24 stupnice hned u lunety na okraji ciferníku. U Timezonerů si prostě musím hodně domýšlet.

Jen doufám, že funkci hodinek chápu správně a nedělám tady ze sebe kašpara.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...