financ Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 Ahoj všichni, v letošním roce mame krásné téma pro limitku. Spachame něco? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CEGY Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 Zajímavé téma. Nějaká myšlenka, jak by to mělo vypadat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 Když to vezmu "odzadu", tak tohle by bylo super dýnko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
People Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 od akej znacky? Prim nechcu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 Nechtěl bych někomu kazit radost, ale co měl Karel IV. společného s hodinkami? Mně současná móda pojmenovávat hodinky po nějaké osobě přijde divná a nedává mi smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klasik51 Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 Téma super, a co se zrodilo pod kloboukem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 (upraveno) V 18. 1. 2016 v 16:17, Liqid napsal: Když to vezmu "odzadu", tak tohle by bylo super dýnko. to je moc rozdrobený, mně yb se líbílo něco od Karla Zemana. Ale to je cenově jako dva fungl nový ciferníky, takže mimo edit.: aha, blbě jsem tě pochopil, jako intars skvělej nápad! a cenově příznivé, takže škrtám. Upraveno 18. ledna 2016 uživatelem nividic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 Něco jako Lví Traktory by bylo fajn - třeba takové "Karlí Diplomaty" bych bral Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LovecK Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 Karel je pro... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 Naše doba si Karla IV. příliš zidealizovala. Ano, zasloužil se o vybudování pevné říše a její další rozvoj, ale to samozřejmě vůbec nebylo ani po dobrém, ani zadarmo, takovéhle věci, stejně jako získání majetku po dobrém udělat nejdou. Co všechno kvůli moci a majetku musel udělat se můžeme jen domýšlet, o tom se nikde raději nepíše, protože by to dost šeredně narušilo idealizovanou postavu Otce vlasti. Byl to typický středověký válečník a tvrdý vládce, což bylo tehdy pro takovouto funkci bezbytnou podmínkou. Byla prostě taková doba. Dnes bychom takového člověka nazývali diktátor, jeho praktiky při udržování moci jistě byly podobné těm dnešním severokorejským, ale spíš byly ještě mnohem krutější. Tedy z našeho pohledu. Tehdy normální.Navíc ani nevypadal tak, jak je dnes vyobrazován. Po několika úrazech z jeho oblíbených soubojů byl shrbený, měl hlavu trvale ke straně a velkou jizvu přes nos a půl obličeje.http://www.trendart.cz/products/neznama-tvar-karla-iv-dil-3-3/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kryton Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 Karlosi člověče, že von Ti v mládí provedl něco ošklivýho? Já jsem pro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 Chtěli jsme to řešit v rámci restitucí, ale že prý je to už promlčené Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jörg8X Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 Já jsem pro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 18. ledna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 Pojďme dát do placu nápady jak by to mohlo vypadat. Pár nápadů mam, rad bych si vyslechnul Vaše návrhy a něco z toho vybereme. Jediny cemu bych se rad vyhnul jsou igeny na milionty způsob. Vlastně ani nemusíme vybírat z produkce Eltonu, ony to ani nemusí byt hodinky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 18. ledna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 V 18. 1. 2016 v 17:35, Karlos napsal: Chtěli jsme to řešit v rámci restitucí, ale že prý je to už promlčené Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 V 18. 1. 2016 v 16:07, financ napsal: Ahoj všichni, v letošním roce mame krásné téma pro limitku. Spachame něco?Jakym smerem by to melo smerovat, oblekovky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 Karel IV., je císař Římské říše, to především. proto také to pojmenování Carolus Quartus, je tedy dobré si uvědomit, zda chceme limitku s českou nebo říšskou historií. V historickém kontextu to je spíše téma pro pamětní medaili a ne pro hodinky, to by musel Viroza z Hradu rozdávat jako prezidentský dar, v týhle úrovni jako společnsky-historická limitka je to o ničem.Sorry, ale osvědčilo se ale vojenské téma, hlavně kvůli tomu, že cca od WWI už byly hodinky počínaje kapesními téměř běžně mezi vojskem. Nabízí se tedy výročí formování a ustavení České brigády v roce 1916 v Rusku za cara, pokračování České družiny a předchůdce Legií bojujících v bolševiky v Rusku. Spíše bych zkusil limitku 100 let Legií a bojů s bolševiky - nic pro slabé povahy. **http://www.valecnehroby.army.cz/htm/3_0_1.htmlhttp://pamatnik.valka.cz/index.php/texty/lanky/11-texty/lanky/30-bitva-u-zborova-1917https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceskoslovensk%C3%A9_legie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 A co takhle stolní hodiny? S nějakým pěkným strojkem, pod sklem aby to bylo všechno vidět. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 vzhledem ke stáří karla bych to viděl na projekt slunečních hodin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 18. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2016 Ani slunecni hodiny nejsou blby nápad. Nedávno jsem zahlednul super projekt založený na 3D tisku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se