straspol Odesláno 27. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2016 V 26. 1. 2016 v 23:56, daur napsal: S Eltonem děkuji nemám zájem. Možná bude rozumné, když se rozhodne zda to budou hodiny na stůl, nebo na ruku. Každopádně já sám za sebe mám rozhodnuto.S Karlem nebo bez Karla, budou na stole To je dobrý názor, hele, když tady vyhrajou numismatici, dáme si spolu to turbo v budíku sami, jo?
mAra_ Odesláno 27. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2016 V 27. 1. 2016 v 16:36, straspol napsal: To je dobrý názor, hele, když tady vyhrajou numismatici, dáme si spolu to turbo v budíku sami, jo?Klidně i se mnou :-) Hlásím se na pěkné hodiny na stůl Karel neKarel. Už jsem i koukal na odkaz co tu byl na předchozí stránce na nějaké německé hodiny...
financ Odesláno 27. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2016 tak sluneční hodiny škrtnem. Zkusíme trochu víc rozpracovat témata náramkových hodinek a něčeho na stůl. V této fázi si ujasníme 2 základní otázky:1. Jak by to mělo vypadat?2. předpokládaný rozpočet? počet vyrobených kusů, případného výrobce (jestli s Eltonem, nebo ne), způsob číslování a podobný přiblblý dotazy řešit teď nebudu
daur Odesláno 27. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2016 V 27. 1. 2016 v 16:36, straspol napsal: To je dobrý názor, hele, když tady vyhrajou numismatici, dáme si spolu to turbo v budíku sami, jo?OK budu rád. Omlouvám se, že zatím neodpovídám na otázky od Finance, ale jsem na poradě a stupeň alkoholu brání psát rozumně Děkuji za pochopení.....
financ Odesláno 27. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2016 V 27. 1. 2016 v 22:58, daur napsal: OK budu rád. Omlouvám se, že zatím neodpovídám na otázky od Finance, ale jsem na poradě a stupeň alkoholu brání psát rozumně Děkuji za pochopení.....kolem půlnoci jsou porady nejlepší, užij si to :-)
cigi Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Tak jen historický motiv. Karel IV založil Nové Město Pražské, zjevně největší a nejzáslužnější čin jeho života. Na symbolu Nového Města Pražského, Novoměstské radnici na dnešním Karlové náměstí ( bývalý Dobytčí trh - největší náměstí světa své doby) byl tzv. Novoměstský ORLOJ. Ano, Praha mívala orloje dva.... metropole halt. Dál už to nechám na vás.
eloga Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 to vypadá jako dobrá stopa, http://www.orloj.eu/cs/novo_orloj.htmBingo? Proč ne....**
cigi Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 (upraveno) Ještě bych se zmínil, že orloj v Padově byl údajně první orloj (1364 ?) a tedy asi jediný, který mohl Jeho Výsost spatřit, takže jestli byl ten novoměstský stejného typu ....... (a už je tu slovo "novoměstský" ) Ale dáleko jednodušší by bylo udělat ty hodiny z radniční věže, co jsou na rytině nad orlojem - vycházím-li z těch padovských ( kde je orloj i hodiny v jednom ciferníku), tak jsou to 24h jednoručky s půlnocí otočenou oproti dnešním zvyklostem o 90°, tedy na dnešní 3. Jestli se dobře koukám, tak ty novoměstské měly oproti padovským arabská čísla. Upraveno 28. ledna 2016 uživatelem cigi
cigi Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 (upraveno) Ale dáleko jednodušší by bylo udělat ty hodiny z radniční věže, co jsou na rytině nad orlojem - vycházím-li z těch padovských ( kde je orloj i hodiny v jednom ciferníku), tak jsou to 24h jednoručky s půlnocí otočenou oproti dnešním zvyklostem o 90°, tedy na dnešní 3. Jestli se dobře koukám, tak ty novoměstské měly oproti padovským arabská čísla a asi i minutovou ručku, nebo co to tam je :D, ale půlnoc byla na 3. Dost dobrý fígl, ne ? Možná dokonce ta druhá ručka nebyly minuty, ale druhá časová zóna , takže spojit KIV se světoběžníky H+Z bych si dovedl v klídku představit :D Podmaloval bych to nějakým světským motivem od Theodorika a popsal německy, když jako že unser Kaiser Karl. Žlutý hvězdičky už asi ne, co ....... Upraveno 28. ledna 2016 uživatelem cigi
eloga Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 (upraveno) ok, tomu bych rozuměl, teď jde už jen o detaily. Když to nebude stát majlant, tak bych se i hlásil. Stolní hodiny mi nikdy moc nevoněly, mám k nim celoživotní odpor potom, co u tety dávno tomu na prázdninách její stolní bicí po čtvrthodinách oznamovaly čas i v noci a k ránu. Bicí hodiny na prázdninách, to je snad nejhorší věc v létě i pro pány kluky... . Stolní mi nesměly do baráku , jedině digitální... Ale teď v tomto případě, jak popisuje cigi, bych to snad zase překonal. **Jsem pro. Upraveno 28. ledna 2016 uživatelem eloga
JaRooN Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Tento směr mi také začíná celkem vonět
p3k Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 V 28. 1. 2016 v 10:59, cigi napsal: Tak jen historický motiv. Karel IV založil Nové Město Pražské, zjevně největší a nejzáslužnější čin jeho života. Na symbolu Nového Města Pražského, Novoměstské radnici na dnešním Karlové náměstí ( bývalý Dobytčí trh - největší náměstí světa své doby) byl tzv. Novoměstský ORLOJ. Ano, Praha mívala orloje dva.... metropole halt. Dál už to nechám na vás. cigi! s mě normálně přinutil těmi Tvým příspěvky konečně si nastudovat všechny komplikce pražského orloje
straspol Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 V 28. 1. 2016 v 18:10, p3k napsal: cigi! s mě normálně přinutil těmi Tvým příspěvky konečně si nastudovat všechny komplikce pražského orloje pražský orloj.jpgDávno říkám, že je prostě DOBREJ !!!
p3k Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 (upraveno) Teď ještě jak zpomalit minutovku pro měsíc.Hodinovku zpomalit jednou tolik na ni to slunko a měli bychom hodinky pro nevystresovaného pohodáře. A místo datumovky bychom nakreslili ty apoštoly, ni? Upraveno 28. ledna 2016 uživatelem p3k
daur Odesláno 29. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2016 V 28. 1. 2016 v 12:50, eloga napsal: to vypadá jako dobrá stopa, http://www.orloj.eu/cs/novo_orloj.htmBingo? Proč ne....**Jsem nadšený, konečně se to tady někam posunuje. Cigi a Elogu děkuji za informace a za rozšíření vědomostí. Cesta v tomto projektu bude asi dlouhá, ale výsledek určitě bude jedinečný. Jen mám obavu nad finanční reálností. Já jsem ochotný jít na 15-20 000 Kč, nedokážu posoudit zda je něco takového možné sestrojit za tak drobný peníz.
tommas4 Odesláno 29. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2016 Docela si dovedu představit kombinaci tohoto: V 28. 1. 2016 v 18:10, p3k napsal: pražský orloj.jpg s tímto: a pod ručně dělaným sklem od mistra sklářenatahovací na klíček, 8 dní rezerva choduTy italský Volanus hodiny na obrázku se prodávají okolo 30, ovšem jsou to cenově přestřelený baterkový designovky, takžemechanický stroj z německa + na zakázku poladěný "cifr" + serepetičky okolo + sklo = tak 20 tipuju?
mAra_ Odesláno 29. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2016 Tak já se priznam, že takovou nějakou hranici za budík mám okolo desíti max... Idealne sedm, osm... Dvacet už mě trocha vystrasilo... MNO, uvidíme jak se to vyvine.
financ Odesláno 29. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2016 Lehce přes 20 se už dají sehnat pěkný jety atmosy. Pro me je strop 15.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se