Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, rád bych poprosil o pomoc se svými SKX 007. Jsou to nové funglovky ze skywatches ( nosím je asi měsíc) ale neustále se zpoždují - cca 40 vteřindenně. Je v ČR nějaká šance na servis v záruce, nebo to mám řešit nějak se skywatches ( posílat je zpět se mi moc nechce  :frusty:

Odesláno

Napiš na Skywatches jaké navrhují řešení. Můžeš zkusit Altro, což je oficiální zástupce Seiko pro ČR a SR. Pokud neuspěješ, pak hodinář. Možná že Skywatches přispějí na opravu. Posílat tam, případně řešit s celníky, že posíláš na opravu, je opruz. 

Odesláno

....ja by som ich aspon mesiac nedal dole z ruky nech sa trocha zabehnu a potom skočil k hodinarovi,tieto zkladne strojky maju myslim toleranciu + - 20s.

ja ked som prišiel k hodinarovi že mi robia stabilne do plusu 20s tak sa zasmial a povedal že to je super a škoda otvarat,ked som naliehal tak otvoril a zoradil mi asi na -3 až -5s denne.Bolo tona atlasoch ale to je ten samy srojček.Vypytal si za to asi 7euro aj s tlakavou skuškou sice len do 100m a dal papierik s vibrografu ,taky len tie bodky s odchylkami pred a po nastaveni.

Odesláno

Nevim jak dlouho trva, nez se mechaniky zabehnou ci specialne kalibr v skx. Pokud by si nesedl ani po adekvatni dobe aktivniho noseni, pak kontakt prodejce a domluvit slevu. Slevu pak vyuzit na serizeni u overeneho hodinare. Podobne to vyresil tady kolega, kteremu se "zaparily" monstra.

Odesláno

Pokud je nosíš už měsíc a dělají pořád -40, dál bych nečekal. Hodinky si často "sednou", pokud odchylka např. "lítá", tzn. jeden den jdou něco do plusu, pak zase do mínusu. Pokud ale jdou o tolik do mínusu, tak bych určitě na to sednutí nečekal a řešil to.

Odesláno (upraveno)

Já si myslím, že max. odchylka u 7S26 má být +40s/-30s (nemužu teď najít, kde jsem to vyčet), ale -40 je taky podle mě moc.

A hlavně, co se tu člověk dočte, tak běžně tyhle strojky takovou odchylku nevykazujou.

Nebo dokonce jenom -20s.

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno

Děkuju všem za odpovědi. Dnes je seřídím a zkusím poctivě vysledovat denní odchylku ( 40 s denně je můj odhad). BTW: není na to nějaká app např. na iphone?

Pokud se  tato odchylka potvrdí tak to začnu řešit přes skywatches, případně zkusím altro...

• po 3 týdnech...
Odesláno

Vyuziji vlakna k dotazu. Jaka je vase zkusenost s blednutim oranzoveho napisu "Divers 200m" na SKX007/009/173...? Vybledlo to nekomu az k bílé?

• po měsících...
Odesláno
  V 15. 2. 2016 v 15:01, AKUC napsal:

ahoj ja mám XKX009 už asi mesiac z creationWatches , tie moje robia v priemere do +3s/den ...

+3s/den je sen i pro moje Nomosky, který dělají 2x tolik :)

Co se nových SXK013 týče, ty jednou konstantně do minusu sedmi sekund denně.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Mě se tedy spožďujou cca 7sec denně, ale kolega mi tady poradil je odkládat dýnkem nahoru a přes noc udělají zase cca +4sec. Jinak ty aplikace mě bavilo používat asi měsíc. Já si je vždy přesně seřídím podle http://time.is/ a pak třeba po týdnu zas kouknu o kolik jsem mimo.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...