Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Obvykle to nedělám, že poukazuji na běžící aukce, ale tady jde o dost. Tak aby bylo všem jasno.

A aby to bylo alespoň trochu veselé, tak je tu malý úkol - najděte 10 rozdílů. :) Kdo najde, vyhrává .... bludišťáka !!

http://aukro.cz/rare-omega-seamaster-300-military-sas-i6600072018.html

http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-OMEGA-SEAMASTER-300-AUTOMATIC-MOVEMENT-STAINLESS-STEEL-CASE-MEN-WATCH-/152318943516?hash=item2376eaa11c:g:okYAAOSwImRYKwwC

Odesláno (upraveno)

1. Jine vroubkovani lunety.

2. Jina vlozka lunety.

3. Jiny tvar pouzdra

4. Jine dynko, to na ebayi skrable nad "W"

5. Jina vnitrni strana dynka

6. Jiny strojek 550 (17 jewels) vs 552 (24 jewels)

7. Jina korunka

8. Remeny uz davam jen tak do poctu

Vic nevidim.

Ktere jsou teda prave? Nebo je to bastl oboje?

Edit: na tech ebayovskych jsou divne stezejky. Vypadaji, jak kdyby byly privarene, proto asi to nato :D

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odesláno (upraveno)

Já teda bez Andyho nápovědy rozpoznal jen 

1- lunetu
2- vteřinovku
3- korunku
4- číslo strojku

A krom dodatku do počtu a editu. jiné detaily spíš přikládám úhlu fotky nebo jinému světlu, bo kde vidíš třeba jiné vroubkování .. :unsure: 

Upraveno uživatelem Lobber
Odesláno

Ad to vroubkovani. Ty z ebaye mi prijdou, ze maji ty zuby na lunete hlubsi a vypada to tak hrubsi. Luneta z aukra mi prijde kapku hladsi. Dival jsem se na to na vic fotkach, takze si nemyslim, ze to je jen uhlem vyfoceni. Font na lunete je asi jasnej. Vterinovky jsem si nevsiml, ale mas pravdu.

Odesláno

nemůžu si pomoci, ale rozdíl tam nevidím  :flex: ... na ebay se mi zdají možná teď  o něco *hlubší* . Ale fakt bych za to  ruku do ohně nedal ... 

Odesláno

Rád se nechám poučit, originál nejsou asi ani jedny.

Odesláno (upraveno)

Na Aukru je to taková lidová tvořivost, někdo vzal Seamaster 300, dal tam fejkový cifr k tomu nové ručky a upravené zadní dýnko s klasickými čísly (na internetu najdete identická čísla na dalších hodinkách) a vydává to za SAS hodinky, nakopat do zadku....

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno (upraveno)

Na Aukru je to taková lidová tvořivost, někdo vzal Seamaster 300, dal tam fejkový cifr k tomu nové ručky a upravené zadní dýnko s klasickými čísly (na internetu najdete identická čísla na dalších hodinkách) a vydává to za SAS hodinky, nakopat do zadku....

Pravda, ty stejná čísla na dýnku mne taky zarazila ...  ( tedy, zda-li myslíme ty samé )

Tudíž asi blbá otázka, nebo spíš prosba o vysvětlení ... aukro : Dýnko je  z jiných hodinek, jak je tedy možné, že se na nich nachází z vnější strany stejné číslo...

W 10/ 6645************** jako u hodinek na Ebay...

Plus zkoumám je i dnes. A i když na aukru je špatně čitelné číslo (výroby) stroje, zdá se mi identické s číslem na ebay ... Tak že  otázka č. II. A to, jak to, že jsou rozdílné  kalibry ??? :eek: 

Děkuji za vysvětlení 

A prosím  :boxing:  mne 

Upraveno uživatelem Lobber
Odesláno

Pánové, omlouvám se za drobnou mystifikaci. :) To hledání rozdílů bylo myšleno v legraci. Ano, hodinky nejsou stejné, ale v podstatě jde o to, že to jsou bastly. V lepším případě. Velmi správně to shrnul Josef01.

Aukro: pouzdro je pravé Omega Seamaster 300 nejspíš ref. 166.024. Ciferník vysoce pravděpodobně fejk, protože normální třístovky tam nemají T v kroužku. A ciferník je evidentně nový, žádný dobový 50 let starý. (Na bajku s armádou nevěřím kvůli fejkovému dýnku).

Dýnko je jak správně píše Karel z Railmasterů (ref. 2914-2). Rytina odkazující na "SAS" je tedy dle mě fejková, protože pokud je někde správné, tak rozhodně ne na dýnku z Railmasterů. SAS opravdu měli Omegy, ale třístovky, nikoliv Railmastery. Viz info zde:

http://vintage-watch.blogspot.cz/2014/04/vintage-omega-300-seamaster-diver.html

K označení na dýnku - identické označení se objevuje na vícero hodinkách. Nevím, zda všechny hodinky odebrané SAS měli totožné rytí, nebo každé jiné (každý kousek by měl mít jednoznačnou identifikaci evidenčního čísla. Možná to je ten poslední řádek). Ale to jsou jen mé doměnky, víc jsem po tom nepátral.

Luneta s vložkou taky nejspíš nové, pravděpodobně ze zásob watchco.

Seriová čísla strojků obou kusů jsou jiná, tady problém není. Ale strojek na ebay má evidentně vyměněný můstek s označením kalibru a ser.číslem. Má jinou barvu, než zbytek stroje. To je také znak bastlení. Vezme se běžně dostupný cal. 552 a nahradí se můstek z kalibru 550.

Zajímavé také je, jak je ta ebay aukce popsaná, např. "custom Stainless Steel Case", nikde zmínka o tom, že je něco originální.

Podle mě je to stejný zdroj bastlu/fejku jako ty aukrácký, ale tady se jim podařilo alespoň najít správné dýnko, které pak gravírovali.

Takže kdo chce, ať si je koupí, pěkný jsou, to jo. Ale ne pravý.  ... za tu cenu ...

Odesláno

Pánové, omlouvám se za drobnou mystifikaci. :) To hledání rozdílů bylo myšleno v legraci. Ano, hodinky nejsou stejné, ale v podstatě jde o to, že to jsou bastly. V lepším případě. Velmi správně to shrnul Josef01.

Aukro: pouzdro je pravé Omega Seamaster 300 nejspíš ref. 166.024. Ciferník vysoce pravděpodobně fejk, protože normální třístovky tam nemají T v kroužku. A ciferník je evidentně nový, žádný dobový 50 let starý. (Na bajku s armádou nevěřím kvůli fejkovému dýnku).

Dýnko je jak správně píše Karel z Railmasterů (ref. 2914-2). Rytina odkazující na "SAS" je tedy dle mě fejková, protože pokud je někde správné, tak rozhodně ne na dýnku z Railmasterů. SAS opravdu měli Omegy, ale třístovky, nikoliv Railmastery. Viz info zde:

http://vintage-watch.blogspot.cz/2014/04/vintage-omega-300-seamaster-diver.html

K označení na dýnku - identické označení se objevuje na vícero hodinkách. Nevím, zda všechny hodinky odebrané SAS měli totožné rytí, nebo každé jiné (každý kousek by měl mít jednoznačnou identifikaci evidenčního čísla. Možná to je ten poslední řádek). Ale to jsou jen mé doměnky, víc jsem po tom nepátral.

Luneta s vložkou taky nejspíš nové, pravděpodobně ze zásob watchco.

Seriová čísla strojků obou kusů jsou jiná, tady problém není. Ale strojek na ebay má evidentně vyměněný můstek s označením kalibru a ser.číslem. Má jinou barvu, než zbytek stroje. To je také znak bastlení. Vezme se běžně dostupný cal. 552 a nahradí se můstek z kalibru 550.

Zajímavé také je, jak je ta ebay aukce popsaná, např. "custom Stainless Steel Case", nikde zmínka o tom, že je něco originální.

Podle mě je to stejný zdroj bastlu/fejku jako ty aukrácký, ale tady se jim podařilo alespoň najít správné dýnko, které pak gravírovali.

Takže kdo chce, ať si je koupí, pěkný jsou, to jo. Ale ne pravý. ... za tu cenu ...

Díky za osvětu
Odesláno

Diky za osvetu panove.

Za tri stovky z ebaye, proc ne. Pekne jsou. Ale ta cena asi pujde jeste dost nahoru. Za pade z aukra uz to smysl nedava.

Nevím, to fakt raději oželím a připlatím si za něco v kompletu ... Než pak žít s nějakou noční můrou  :lol2: 

Imho Jsou za 9k ... 3kila je to v Ečkách

Odesláno

Sorry, ja michal hrusky s jabkama, myslel jsem, ze to je jasne. Tema trema stovkama jsem myslel USD (cena v dobe kdy jsem to psal byla uz 365usd). Ceny na ebayi se mi automaticky zobrazuji v usd.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...