Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Protože to tu už bylo několikrát a nikdy to nedošlo v rámci limitek do finále kvůli malému zájmu - rozešlo se to v detailech konkrétního provedení hodinek spíš než na koncepci pouzdra s novou lunetou, chtělo by to zjistit, jestli tu obecně vůbec je dost zájemců na něco takového. Aktuálně se tu (ne)řeší jedna limitka, která vypadala nadějně, ale zatím je ve stejně patovém stavu - malý zájem za kterého se samotné pouzdro vůbec nezrealizuje.

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/89847-letecké-prim-sport-ii-s-kovovou-lunetou/

Standardní renovační pouzdro je tuším 3600,- (pouzdro, sklíčko, plné dýnko, krček, vložka, luneta), s nerez lunetou na limitku Elton napočítal na 9370,- při tuším minimálním odběru 30ks (za mě moc)

Proto bych tu rád zjistil zájem o pouzdro samotné, maximální možnou cenu budeme řešit pak a nejspíš mimo veřejné vlákno (ze zištných důvodů). Když se nás tu sejde dost, věřím, že se to podaří a bude konečně základ na kterém se nějaká limitka podaří postavit. Když ne, tak aspoň bude jasné, že to dlouhodobě nemá cenu zkoušet vůbec ani s limitkama...

1. Lamiczka - 1-2ks

• Odpovědi 48
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Jen by možná nebylo špatné přidat do prvního příspěvku aspoň ilustrační foto poudra s kovovou lunetou.

Za rozumnou cenu je to jasná volba...

1. Lamiczka - 1-2ks

2. Prischera

3. Miloshu

4. MiloG

Upraveno uživatelem Milog
Návštěvník Jagman
Odesláno

1. Lamiczka - 1-2ks

2. Prischera

3. Miloshu

4. MiloG

5. Jagman 1-2ks

Odesláno

Hoši, konzultoval to někdo se Sedlinem? Lamicko? Néé, že bych chtěl nějak rýpat nebo tak něco, ale tohle počínání mě přijde celkem Chucpe..... Defakto to zařízne limitku, kterou řeší Martin a vzhledem k tomu, že to celý vymyslel, technicky vyřešil a s Eltonem domluvil, tak mě to teda připadá dost blbý.... Tohle je přesně důvod proč jsem začal rozprodavat svou sbírku primek, neni to tim, ze by ty hodinky byly hnusny, i kdyz ruku na srdce...., ale hlavne kvuli chování primkaru na tomhle fóru..... Popřemýšlejte o tom.... Osobně me do toho nic neni, pokud se limitka realizovat bude, vezmu si je, pokud ne tak pouzdro rozhodně samotný ne.... Byt na Martinove miste, jsem asi lehce nasranej.....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Mno, ta limitka vypadá hluboce hibernovaná a dostatek zájemců o samotné pouzdro by ji mohl možná i probudit, třeba v menším, ale zas o to exkluzivnějším počtu, ne? Navíc předpokládám, že v případě realizace limitky by pak Elton pouzdra s kovovou lunetou běžně nabízel v rámci renovací, takže by si ho stejně mohl každý koupit...

Ale jinak netřeba z toho dělat kovbojku či dívčí román, když pouzdra budou, budu rád, když ne, nevadí, aspoň ušetřím  :goof: .

Odesláno

Vysvětlili jsme si to po telefonu. Ta aktivita jde přesně opačným směrem - jednou provždy umožnit realizaci limitek na základě PSII s kovovou lunetou. Prototyp v Eltonu už existuje cca 2 roky a nikdy se nedotáhl do konce. Když už to jednou bude a Elton na to bude mít technologickou přípravu, tak by menší serie nemuseli být problém.

xjr to pochopil dobře.

Odesláno (upraveno)

Já bych potřeboval jen tu kovovou lunetu, nerez pouzdro už mám a nosím často. Je šance?

Ne na 99% bude usazení lunety na pouzdro vypadat kontrukčně jinak - kovová luneta nejspíš nepůjde nasadit na klasické renovační pouzdro, takže leda celé

1. Lamiczka - 1-2ks

2. Prischera

3. Miloshu

4. MiloG

5. Jagman 1-2ks

6. xjr1 1-2ks

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odesláno

Jenže ta limitka neni limitovaná jen pouzdrem, ale i ciselnikem.... (Taky je potreba určitý počet lidi). Pokud by byla nejdříve limitka a pak samostatný pouzdra tak OK, pokud to bude naopak, tak to limitce nijak nepomůže, spis ji to zazdi, protože lidi co si ve ou pouzdro si uz urcite nevemou limitku....

Ano, hybernovana je, ted tam je varianta s mijitou, tak se uvidí.... Každopádně ten zakladni kamen úrazu tu nemuzu popsat, Bo bych dostal ban.....

Mno, ta limitka vypadá hluboce hibernovaná a dostatek zájemců o samotné pouzdro by ji mohl možná i probudit, třeba v menším, ale zas o to exkluzivnějším počtu, ne? Navíc předpokládám, že v případě realizace limitky by pak Elton pouzdra s kovovou lunetou běžně nabízel v rámci renovací, takže by si ho stejně mohl každý koupit...

Ale jinak netřeba z toho dělat kovbojku či dívčí román, když pouzdra budou, budu rád, když ne, nevadí, aspoň ušetřím :goof: .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

No já se teda vložím.

lamičkovi rozumím, prostě jen, šáhnu-li si po termínu z ekonomie, maximalizuje svůj zisk. Vždyť přeci musí bejt každýmu jasný, že nejvhodnější je slíznout smetanu, obzvláště, když na výrobu smetany nemáte schopnosti ani vůli.

Nicméně ocelová luneta nebyla do doby realizace návrhu leteckých PRIM nikdy dokončena. Prototyp v Eltonu žádný neexistuje.

nejdřív si to, prosim Tě, alespoň zjisti, než sem budeš něco psát.

Fotky, které se objevily v rámci návrhu ve vlákně mohou být zavádějící z pochopitelných důvodů. Podobnost s PSII je značná. Nicméně jde o pouzdro s jiného modelu a o lunetu také z jiného modelu. Už v rámci přípravy projektu bronzových PSII jsem tuhle informaci měli.

Jak správně uvedl Dan realizace leteckých není vázána jen na počet lidí, co vezmou pouzdro, ale i číselník. Faktem ale je, že teď můžeme jen hádat, jestli je to pro limitku nebo proti. Celkem logicky zastánci tohoto řešení budou tvrdit, že je to pro limitku. A zastánci a hlavně teda autoři a realizátoři návrhu budou trvdit, že to jde proti.

Nevím, jak to dopadne, ale mám obavu, že jsem se s limitkou "vyšíval" zbytečně. :-( Ale holt ne z každýho semínka na naklíčení vzejde Calico nebo Sibiř.

Hádám ale, že je tu větší poptávka jen po pouzdru, které se dá osadit jakýmkoli cifrem a ručkama z běžné produkce, než po limitce jako celku. :crybaby:

Eltonu je jedno komu to udělá a když to jeden vymyslí a druhej "vyčóruje", Eltonu je to šumák, bo taky maximalizuje svůj zisk. A obdobná situace už tady jednou taky byla.

Jeden si doma na soustruhu zkoušel to, co Elton považoval za nevyrobitelné, neprozřetelně se pochlubil svému tehdy asi ještě dobrému známému a ten v Eltonu prezentoval "how to do"  a v rámci limitky mimo veřejné vlákno se to upeklo. Nebo jsem na něco zapomněl?

Odesláno

To je zas bordel, bral jsem to jako podporu limitky, u které nemám zájem o cifr, protože třetí PSII nechci. Za těchto okolností ctím Sedlinovo duševní vlastnictví a pouzdro si od Eltonu neobjednám. 

1. Lamiczka - 1-2ks

2. Miloshu
3. MiloG
4. Jagman 1-2ks

5. xjr1 1-2ks

Návštěvník Jagman
Odesláno

CHápu názor pro i proti mě je to více méně jedno jak to bude chci limitku a chci jedny PSII s kovovolou lunetou navíc samo ale prvotně bych dokončil limitku

Odesláno

Hele chlapi vy si tady honite trika a nebo léčíte bolístky?

Jaké duševní vlastnictví ?

Je to jako pohádka "císařovi nové šaty" tedy takové co ještě svět neviděl.

Co zkusit vzájemně komunikovat a dohodnout se tak,aby to bylo ku prospěchu všem a vysrat se na jinotaje a skryté osočování?

Jak by to pouzdro s tou lunetou vlastně vypadalo ? Jak by byla řešena aretace lunety a systém přeskakování? Jaká by byla přesná specifikace materiálu na pouzdro i na lunetu ? Jakms indexy na lunetě ? Jaká by byla přesná cena ? Žádné dohady ale reLita.

Jde vůbec pouzdro pohladit sólo a nebo neni vůle ?

Pojďme se zkusit dohodnout a vyříkat si vědci na rovinu.

Odesláno

Nechtěl jsem tu zbytečně výřit vody. Sedlinovi i Danovi jsem volal, ale budiž:

1) O kovové lunetě na PSII jsme se poprvé vzájemně bavili v době, kdy vznikla limitka Liberty a pak se tu řešily i bronzový PSII což byl původně můj nápad (za kterého vykristalizovaly právě bronzovky po svém) a rozhodně jsem s ním na chonomagu stejně jako s kovovou lunetou nebyl první - nevidím důvod aby si na tu to kdokoliv činil nároky

2) Sedlinovo duševní vlastnictví začíná a končí na vizualizaci limitky, kterou tu vykopl Kristian Nov a zbytek patří Eltonu, to že on je dokopal to nacenit nidko nidky nezpochybňoval, nerozporoval a nechtěl nikomu ukrást

3) Snahou bylo konečně v Eltonu zrealizovat PSII pouzdro s kovou lunetou aby to otevřelo cestu limitkám

Sedlinovo řešení neznám (kromě vizuální stránky) a popravdě mě ani nezajímalo - nacenění už tu bylo několik v minulosti. Vlákno má záměrně podtitul "zájem" aby se vědělo, jestli je v obecné rovině vůbec možné toto realizovat. Elton do toho pod určitou finanční hranici nepůjde a pokud se tu těch pouzder udá 30-50ks dá se o tom mluvit.

Minimalistická představa je systém ala PS Igen - luneta bez aretace, kterou drží drátek, maximalistická by byla s aretací, ale tu si Elton nechá krvavě zaplatit

Osobně bych raději jak do laseru šel do vložky lunety, přápadně frézovaných čísel - prosím nechme detaily až na chvíli, kdy tu dost lidí bude, bral jsem to ale jako remake původního designu lunety

takže ještě jednou - cílem vlákna je zjistit, jestli je vůbec dostatečný zájem o tuto konstrukci a dát tomu reálnou cenu a případnou realizací umožnit vznik limitkám jako je právě ta Kristiana a Sedlina

Už ve vlákně se objevovalo hodně oblasů na to, vzít jen pouzdro, ale imho to neohrožuje limitku jako takovou, právě naopak - aneb kolik lidí tu má renovační Igeny a k tomu hned několik limitek na nich postavených!

Víc se tu nehodlám hádat a už vůbec prát špinavé prádlo ala slízávání cizí smetany, potápění limitek atd.

Odesláno

Priatelia, ELTON Vam Sport II s kovovou lunetou nemoze nikdy vyrobit aspon ja by som ich teda byt nimi nevyrobil. Boli by sami proti sebe. Aby mala kovova luneta kde drzat, musi sa modifikovat puzdro a modifikovane puzdro su de fakto nove hodinky, hodinky o nic menej zlozite na vyrobu nez akekolvek ine moderne ELTON hodinky. S novym strojom by tie hodinky z principu museli stat hodne nad 50 litrov inak by si ELTON dost rukolapne nas*al do ust pokial ide o ceny ostatnych modelov.

Odesláno

Priatelia, ELTON Vam Sport II s kovovou lunetou nemoze nikdy vyrobit aspon ja by som ich teda byt nimi nevyrobil. Boli by sami proti sebe. Aby mala kovova luneta kde drzat, musi sa modifikovat puzdro a modifikovane puzdro su de fakto nove hodinky, hodinky o nic menej zlozite na vyrobu nez akekolvek ine moderne ELTON hodinky. S novym strojom by tie hodinky z principu museli stat hodne nad 50 litrov inak by si ELTON dost rukolapne nas*al do ust pokial ide o ceny ostatnych modelov.

tohle je vyreseny

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...