mysiak Odesláno 5. března 2016 Nahlásit Odesláno 5. března 2016 Alebo to iste spravis doma sam Hlavne u hodiniek co nejdu do vody problem nevidim. Odsledujes si presne odchylku na tvoj sposob nosenia, otvoris, jemne potocis/tuknes do packy spravnym smerom, zavries, za 24 hodin zistis presnost a opakujes do uspokojenia Je to trosicku zdlhavejsie, ale viac zabavy. Hodinar ich moze vyladit na 0s, ale pri realnom noseni to moze byt hoci aj +20s.
JaRooN Odesláno 5. března 2016 Nahlásit Odesláno 5. března 2016 Jelikož většina z nás tady toho má plnou kabelku, tak přesnost (pokud není extrémně špatná) nemá velký smysl řešit. Jeden den jedny, druhý den jiné, kdo to má natahovat, aby sledoval přesnost Já přesnost už teď sleduji jen u nových kousků, které v euforii nosím pár týdnů téměř denně - jako zrovna teď SPB029
Melly Odesláno 5. března 2016 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2016 Souhlas s Jardou, u hodinek co vemu na ruku 1x za týden dva to moc neřeším. Ale třeba zrovna Sarby, které nosím tak 4-5 dní v týdnu si časem seřídit nechám :-)
minimus80 Odesláno 5. března 2016 Nahlásit Odesláno 5. března 2016 Diky za osvetu ... keďže je to za par eur ...tak skusim toho hodinara u nas v meste.
Liqid Odesláno 5. března 2016 Nahlásit Odesláno 5. března 2016 Jen si dej pozor, aby to byl opravdu hodinář. Dneska je to všude samej měnič baterek, kterej ti akorát tak poškrábe dýnko!
minimus80 Odesláno 6. března 2016 Nahlásit Odesláno 6. března 2016 Jo diky! Pôjdem do takého starého kramku ...doteraz som tam chodil meniť baterky a tesnenie do polar-a, 2x skrátiť tah ...a ujo celkom budil doveru...tak uvidím...skusim aj nadviazať konverzáciu
venc Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Já se trochu vrátím k původnímu tématu o 6R15. Mám seiko SCVS, předchůdce SARB, z roku 2009. Nosím je docela intenzívně ale nehuntuju je třeba při štípání dříví a podobných aktivitách, kde hrozí silné rázy nebo těžké sedření. Nové mi dělaly cca -5 s/den, po asi 2 letech jsem někde prošel "něčím" a došlo ke zmagnetizování. Okamžitě se to projevilo na chodu, najednou odchylka v desítkách sekund. Vzal jsem je k hodináři, ten je odmagnetizoval, ale odmítl je seřídit do + odchylky, což mám raději u svých hodinek. Tak jsem to zkusil sám a výsledek je +4 s/den. Od té doby si tenhle standard drží. Považuju za jeden z ukazatelů dobře udělaného strojku právě tu stabilitu, že i po odložení, znovu natažení a nařízení jdou přesně tak, jako když jsem je odložil. Abych byl i trochu kritický - trochu mě štve, že k využití 50 hodinové rezervy chodu potřebují opravdu aktivní pohyb, což jsem si ověřil mnohokrát. Takže kancelářský provoz do toho moc nezapadá. Mám teď trochu dilema se servisem. Letos jim bude 7 let a zvažuju, jestli je svěřit k vyčištění a promazání nebo ještě ne. Že by to potřebovaly, to je jasná věc. Ale pořád mám před očima poučku od Jeroma - Klapky - Jeroma: "Dobré hodinky jsou potud dobrými hodinkami, dokud je nedáš do ruky hodináři". Závěr pro mě jako uživatele kalibru 6R15 je takový, že byť má své slabiny, jde o dobrý a spolehlivý standard. A doufám, že za dalších 10 let to tady spokojení uživatelé potvrdí. Jak praví klasická moudrost, kvalita materiálu se projeví při zatížení. A na úplný závěr - zkušenosti hodinářů jsou určitě cenné, ale víme taky něco o majitelích, kteří jim hodinky dali k opravě? Ne všichni jsou fandové, znám i případ, kdy s Orienty hráli fotbal na dlaždičkách ve škole. Kromě rozbitého sklíčka jim nebylo nic. To je materiál
stosi Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Jsem rád, že nejsem paranoidní s tou rezervou. Mám tu samou zkušenost - abych se dostal na 50 hodin, tak to musí být opravdu aktivnější den. I rozběhnutí strojku je náročnější - 7750 mi jde skoro hned, 7s26 hned - ochota se dostat na maximální natažení mi u obou kalibrů přijde mnohem lepší.
venc Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 To je fakt, rozběh jim trochu trvá. S tím natahováním naplno - mám trochu dojem, že rotor je asi lehčí než u jiných kalibrů. Jestli je to v souvislosti s novým materiálem péra a jeho menší tloušťkou to nevím. Ale jak znám Japonce, určitě je to promyšlený detail, možná u nich obecně lidi víc kmitají a tak nemají problém hodinky natáhnout naplno
Melly Odesláno 9. března 2016 Autor Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Tak že japončíci víc kmitají je nad slunce jasné :-)
ggrand Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Odesláno 10. března 2016 V 9. 3. 2016 v 14:57, venc napsal: Ne všichni jsou fandové, znám i případ, kdy s Orienty hráli fotbal na dlaždičkách ve škole. Kromě rozbitého sklíčka jim nebylo nic. To je materiál To máš těžko. Pak tu najdeš někoho, komu se urval rotor na Makách při jízdě v teréňáku. A pak si vyber.
venc Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Odesláno 10. března 2016 Je to těžký, s tím souhlasím. Ale původní dotaz zněl tak, jak zdejší osazenstvo vnímá kvalitu 6R15, k tomu jsem se vyjádřil ze své zkušenosti s tímto kalibrem. Ten závěr už byl spíš trochu vypuštěný balónek v tom smyslu, že jednak kvalita může být spatřována v různých vlastnostech - odolnost, přesnost, opravitelnost a podobně a jednak majitelé hodinek je používají a tedy zatěžují různým způsobem. A může se stát, že se potká majitel, který požaduje robustnost a odolnost s přesným, ale trochu choulostivým kalibrem a celkem logicky v jeho očích nezíská dobrou pověst. Další kombinace určitě nemusím popisovat. No a jízda teréňákem, to mě nepřekvapuje. Zažil jsem mnohokrát v drsném terénu a žádná krása to není. Pokud k tomu ještě dostaly Maka ránu o nějakou součást interiéru, tak si to s kopancem na dlažbě nezadá. Nevidím v tom zásadní rozdíl, možná jen povrch hodinek nebyl tak zdevastovaný.
odjinud Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Odesláno 10. března 2016 Mě rezerva náhodou příjemně překvpila. Sundal jsem je v Pá cca v 17h a šly do Po 02h v noci, takže 57h. A to jsem seděl v kanclu a ješrě byly 1,5h ve skříňce, když jsem byl plavat.
Melly Odesláno 10. března 2016 Autor Nahlásit Odesláno 10. března 2016 V 10. 3. 2016 v 11:57, odjinud napsal: Mě rezerva náhodou příjemně překvpila. Sundal jsem je v Pá cca v 17h a šly do Po 02h v noci, takže 57h. A to jsem seděl v kanclu a ješrě byly 1,5h ve skříňce, když jsem byl plavat.Berete někdo automaty do páry v bazénu? Dají ty teplotní výkyvy?
Waya03 Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Odesláno 10. března 2016 V 10. 3. 2016 v 13:12, Melly napsal: Berete někdo automaty do páry v bazénu? Dají ty teplotní výkyvy?Já myslím že pořádný potápky to dají. Já vzal letos opakovaně do páry SKX007 a zlého se jim nepřihodilo. Akorát do finský sauny jsem si s hodinkama ještě netroufnul :-)
Melly Odesláno 10. března 2016 Autor Nahlásit Odesláno 10. března 2016 Tak ona pára v bazénu může mít reálně tak 45-50 stuňů, to by podle mě dát měly. Otázka, jestli se nazapaří, když člověk skočí do té ledové vody (mozek se mi vždycky zapaří určitě ).
Waya03 Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Odesláno 10. března 2016 No ochlazovací bazenek v tomhle welnesu nebyl, jen kyblík s ledovou vodou a ledová sprcha a pak teplá výřivka ... no a to se nezapařily ...
Melly Odesláno 10. března 2016 Autor Nahlásit Odesláno 10. března 2016 V 10. 3. 2016 v 13:56, Waya03 napsal: No ochlazovací bazenek v tomhle welnesu nebyl, jen kyblík s ledovou vodou a ledová sprcha a pak teplá výřivka ... no a to se nezapařily ...A model?
Waya03 Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Odesláno 10. března 2016 SKX007 na Natu. Budiž jim dobře u nového majitele ... od pondělka.
Fade Odesláno 10. března 2016 Nahlásit Odesláno 10. března 2016 Já jsem úplně v pohodě s SKX009 dával brutální vířivku a k tomu finskou s ochlazovacím během kolem chaty při 0 °C a naprostá pohoda. Ale to jsme asi trošku mimo téma 6R15 I ty trysky ve vířivce na plný kotel to zvládlo
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se