Přejít na obsah

vybírám káru

Doporučené příspěvky

V 11. 2. 2025 v 18:37, Fester napsal:

Na dálnici, při rychlostech kolem 140-150 km/h si to vezme kolem osmičky, pokud jedeš po dálnici dlouhou štreku. Jakmile ale sjedeš z dálnice, jde spotřeba zase celkem rychle dolů. Fakt jsem z toho auta nadšenej, to se jim opravdu povedlo. A za ty dva a půl roku, co to mám, s tím žádný zásadní problém nebyl, pár prkotin. A velikost je jak u RAV4, nebo CR-V. Jen kufr by byl potřeba trochu větší, obsadila nám ho s klecí naše vlčanda, tak jsem musel dokoupit batoh 😂

Vďaka, 8 litrov pri 150 nie je veľa, mam sluzobny dvojliter diesel (Hyundai) a pri týchto rýchlostiach sa hýbe okolo 7,5 a + liter dva, podľa nervozity pedálu.
Musím ho vymeniť a hľadám alternatívu, u mňa sú to hlavne dlhé trasy (D1), a neviem sa rozhodnúť. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na rovinu, nevím, jak to bude žrát při dlouhých štrekách po dálnici, ale myslim, že to nebude tak hrozné. Jel jsem s tím z Brna na Humpolec, spotřeba byla do osmi litrů, u Humpolce jsem sjel z dálnice a jel na Jindřichův Hradec a tam jsem dojel s celkovou spotřebou asi 6 l. Ale fakt netuším, jaká bude spotřeba při dlouhodobých dálničních přeletech. Jo a je to atmosféra, tak nečekej ve vyšších rychlostech nějaké brutální zrychlení, ale jede to dobře a podvozek se čtyřkolkou má skvělé jízdní vlastnosti.

A velikostně jako Hyundai Tucson

Upraveno uživatelem Fester
Doplnění
Odkaz ke komentáři

Pánové, obracím se na vás s dotazem. Pár měsíců vybírám auto pro druhou polovičku na cesty kolem komína. Výběr nakonec směřoval na klasiku… Octávku, ale VW mi do toho hodil vidle s Passatem v základní výbavě Limited. Má někdo osobní zkušenost? Rizika a poruchovost motoru 1,5 eTSI 110kW ? Případně se podělit o informaci, zda tu někdo pracuje u dealera VW. Děkuji 

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Já pořídil Passata ženě taky do práce a kolem komína. Hlavně jsem chtěl velké auto z důvodu bezpočnosti. 

Jestli chceš nakupovat, tak jako každé auto dost ztrácí na ceně první rok a než za 900 limited tak o kilo dráž:

https://www.sauto.cz/osobni/detail/volkswagen/passat/205056318

Akorát to TDI chce občas protáhnout, jestli jezdí hodně po městě, tak to nebude to pravé. 

Za mě je to skvělé auto, jsme s nim fakt spokojeni. Žena hodně využívá webasto - takřka každý den - auto je pak na provozní teplotě ještě než naladí rádio 🙂

My jsme vzali R-line ve výbavě za 10 něco na OL. Když vidím ten pád ceny, tak jsem za to hodně rád. 

Odkaz ke komentáři

V 11. 2. 2025 v 18:37, Fester napsal:

Na dálnici, při rychlostech kolem 140-150 km/h si to vezme kolem osmičky, pokud jedeš po dálnici dlouhou štreku. Jakmile ale sjedeš z dálnice, jde spotřeba zase celkem rychle dolů. Fakt jsem z toho auta nadšenej, to se jim opravdu povedlo. A za ty dva a půl roku, co to mám, s tím žádný zásadní problém nebyl, pár prkotin. A velikost je jak u RAV4, nebo CR-V. Jen kufr by byl potřeba trochu větší, obsadila nám ho s klecí naše vlčanda, tak jsem musel dokoupit batoh 😂

IMG_1850.jpeg.13f5c7bc56923b529e02f7e63229bd97.jpeg

Jestli můžu skromný dotaz, podle vzhledu předpokládám ST line. Jaký je podvozek, není to moc tvrdé? Taky jsou stížnosti na sedadla, prý nic moc boční vedení. Jak ti vyhovujou? Díkes.

Odkaz ke komentáři

Jj, je to ST line. Podvozek je trochu tvrdší, než jiné verze, ale není to nic strašného, pořád je dost komfortní. A jízdní vlastnosti super. Přední sedadla sice nejsou, co se týče bočního vedení moc sportovní, ale v zatáčkách z nich nevypadávám🤣 Ale jsou pohodlná i na delší cesty.

Rozhodně nebudu tvrdit, že to je nejlepší auto na světě, ale pro moje potřeby je ideální. Je tam pár věcí, které mi přišly zezačátku trochu zvláštní, ale když jsem si zvykl, je to moc fajn. A jen teď řeším dilema, jestli jít do faceliftu, nebo si ji ještě chvíli nechat.

Upraveno uživatelem Fester
Doplnění
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...