Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Myslíš? Mechac tu řešil dsg u golfa r do 50 tis. km a myslím, že se to vyřešilo... Pak je tu jeden člen se shořelou Panamerou a ten se s automobilkou soudí...

Nedělám si iluze, že kulance funguje jinak u fabie a u mb ska, ale že by to u premiovek proplaceli bez mrknutí oka tomu moc nevěřím

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno
  V 28. 3. 2018 v 9:41, Gustaf napsal:

toho vychcanka myslíš mě? Nevidím důvod, proč by mě neznali záruku na něco jen díky tomu, že dám k dispozici svůj vlastní originál vw olej,který je přímo z regálu AD, když mi to bylo od ad nabídnuto

Ale já se vůbec nebavím o vozech v záruce. Bavím se o pozáručních opravách, které jsou nad rámec záruky. Běžně se takto proplácí převodovky, spojky, turba, motorové bloky, atd.  Jinak pokud bych rozvedl tvoje téma - chápu, že se ti cena oleje zdá drahá. Ale je to tak, že do ceny olejů se rozpouští největší nákladové položky celého servisu. Například rovnací rám střechy na model EOS - má ho každý dealer, ale použijí ho tak 3 dealeři v republice a i ti tak 2x za pět let. Ale mít ho musíš, pokud chceš mít autorizaci. A takových "přípravků" je spousta. Někam to prostě rozpustit musíš.

Samozřejmě, bylo by asi přehlednější tyto náklady rozpočítat do ceny práce a ne do ceny oleje, ale to by ta cena práce stála 4.000,- Kč.

Jinak pokud ti AD sám nabídne, že si můžeš přinést vlastní olej, tak je to debil :-) Je to asi jako kdyby ti v restairaci řekli, že by bylo lepší aby jsi si přinesl vlastní sodovku, protože doma ze sifónovače jí máš za korunu a u nich je zbytečně drahá.

Odesláno
  V 28. 3. 2018 v 8:03, DavidLC napsal:

A jak tedy dlouho platí to co píšeš (kulance) ? Rok,dva ?

Standardně do 5 let stáří vozu. Tedy až 3 roky po skončení zákonné záruční lhůty. Pokud jsou dodržené servisní intervaly.

Odesláno
  V 28. 3. 2018 v 9:49, shaggy napsal:

A to, ze mi niekto da zadarmo prevodovku po skonceni zaruky nemam nikde garantovane a zalezi to len od dobrej duse u AD.

Napriklad vo Forde na SK by sa take stat nemohlo. A castokrat ani ked je auto este v zaruke...

Máš pravdu, garantovat to nelze. Každý jednotlivý případ podléhá posouzení ze strany dealera a importéra. Obecně lze ale říci, že dealer nemá žádný důvod takové žádosti nevyhovět a ani importér to neplatí ze svého, takže se také snaží zákazníkům vyjít vstříc pokud je to možné.

Ale opět se vrátím k meritu věci - je to především prostředek pro dealera, jak si udržet zákazníka. Pokud s touto žádostí přije někdo, kdo vůz servisuje u Bódi v MonteCarlu nebo si nosí vlastní olej v igelitce, tak dealer asi nebude mít příliš velký zájem takovou věc řešit. 

Odesláno
  V 28. 3. 2018 v 21:09, Tomas_2002 napsal:

Standardně do 5 let stáří vozu. Tedy až 3 roky po skončení zákonné záruční lhůty. Pokud jsou dodržené servisní intervaly.

5 let/ 120 000 km ne?

Odesláno

Auto s 2-rocnou zarukou by som nekupoval. Su take este vobec?

Potom 5 rocna kulancia je na 2 veci, ked je dnes bezna zaruka 4-5 rokov alebo moznost predlzenia.

Sent via IPoAC

Odesláno
  V 28. 3. 2018 v 21:09, Tomas_2002 napsal:

Díky za info :)

Odesláno (upraveno)

At nedelam zbytecne nove vlakno, tak vyuziju tohle. Prisla mi nabidka na BMW 335i Cabrio. Rok 2009, automat a plus minus plna vybava s M packetem za rozumne penize, tak premyslim, ze bych vymenil jednoho veterana za jineho veterana.

Jeste edit. Ma to najeto kolem 70t km.

Neco na co bych si pripadne mel dat pozor u tohoto motoru/modelu?

Dik!

Upraveno uživatelem Maxmillian
Odesláno

Vstřiky, turba, benzínové čerpadlo, mechanismus střechy, aktivní řízení pokud ho má.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Ad 335i - dříve tam zlobily wastegaty a palivovy cerpadla..kus z roku 09 už by to měl mit vychytane, navíc po takové době od produkce..klasicky bych zkontroloval turba a automat, event. pokud je, tak i xDrive..známému jsem své 335i prodal, dnes má najeto cca. 340tkm a všechny zásadní díly jsou původní..

Odesláno
  V 2. 4. 2018 v 1:30, Vladar91 napsal:

Mrkni jestli byly menene vstriky

V 2. 4. 2018 v 7:18, matous napsal:

Vstřiky, turba, benzínové čerpadlo, mechanismus střechy, aktivní řízení pokud ho má.

Sent from my iPhone using Tapatalk

V 2. 4. 2018 v 7:18, jonas1 napsal:

Ad 335i - dříve tam zlobily wastegaty a palivovy cerpadla..kus z roku 09 už by to měl mit vychytane, navíc po takové době od produkce..klasicky bych zkontroloval turba a automat, event. pokud je, tak i xDrive..známému jsem své 335i prodal, dnes má najeto cca. 340tkm a všechny zásadní díly jsou původní..

Kluci diky moc. Zeptam se a pripadne to necham zkontrolovat. Jeste o tom dost premyslim, protoze se mi bude blbe loucit se stavajicim autem, ale uz bych to nemel kam parkovat :-)

Odesláno

Ahoj, muze me nekdo z oboru vysvetlit, proc kdyz chci Skodu Octavia s panoramatickou strechou, je k dodani za 2 mesice a kdyz s vyhrivanym celnim oknem, tak pul roku?
Cekal bych to mozna obracene... co je za problem dat vyhrivany celni sklo, to ma dneska kazdy druhy auto ne? To jim neco kleklo v supply chainu?

Odesláno (upraveno)

Právě proto, že to má každý druhý autp a v ceníku je to za pár korún... Pak myslím ty sportovní sedačky to je taky palba...

Máma chtěla karoq a prý 3/4 roku... Nakonec se zas tak moc nevymyšlelo na vybave a barvě a za měsíc to bude doma... Style 2.0 tdi 110 kw, automat, ctyrkola... Od zakladu vyhrivane sklo, paket comfort (ridici, virtual pedal), parkovaci asistent a este cosi... Barva základ bílá... 750 s dph

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno

Chapal bych to u Karoq, ale u dlouho vyrabene Octavie?

Vyhrivany okno neni raketova veda, odporovej drat, pojiska, rele a dva draty. Me to prijde u tak velky firmy neuveritelny lapsus.

Karoq nechcu, to je nakupni kabela pro matku do mesta, je to maly.

Odesláno (upraveno)

No přesedlal jsem do Karoqa z Octávie a zatím dojmy jasně positivní jen si zvykám že zatímco TDi táhlo od 1000-1200 otáček tak tenhle litřík od 1500 zato pak parádně  chce to častěji řadit, jinak prima jde jen o zvyk,stejně jako přestat hledat po paměti rukou ruční brzdu

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
  V 28. 3. 2018 v 21:26, shaggy napsal:

Auto s 2-rocnou zarukou by som nekupoval. Su take este vobec?

Potom 5 rocna kulancia je na 2 veci, ked je dnes bezna zaruka 4-5 rokov alebo moznost predlzenia.

Sent via IPoAC

Názor od odborníka je vždy radost číst.

Zřejmě jsi se ztratil.

Přečti si co tady píše profík, kterým je bezesporu Tomáš a pak si prosím tě přečti co jsi vypotil ty.

Za prvé si zjisti běžné záruční podmínky po dobu 24 měsíců a hlavně co pokrývají pro motorová vozidla

Za druhé si zjistí něco o prodloužených záručních podmínkách,kdy na ně máš nárok a hlavně co pokrývají a jaké je tam omezení  a třeba také omezení na počet najetých km

Za třetí prosím více čti a méně piš

Kulance je dobrá věc, ale málokdo na nic bez aktivní pomoci někoho od dealera dosáhne

Odesláno

Tak asi to bere tak, že jsou značky které dávají víc a dva roky se mu zdá málo. Když budu mít standartních 5, pak se nemusím klepat, jestli mě u VW uznají po 3 letech něco na kulanci. Tak jsem to pochopil já.Každý má jiný klíč k výběru auta.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...