Přejít na obsah

Kytary a kytaristé

Fade

Doporučené příspěvky

To Hasňa: Zajímavé lidé okolo tebe, paráda :-) A prosím tě, ty opravdu nemáš ani jediný kousek nahrávky co by jsi sem mohl postnout? Mám tady sousedy, co se hudbě a kytarám zdaleka nevěnují jako ty a nahrávky létají horem dolem. Nedělej se chlapiku a něco pošli, pro malé potěšení chronobláznů....:-)

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já doufám, že tady ses na to zeptal asi na tom nejpovolanějším místě. Jinak asi dost záleží na tom, jestli se chce učit hrát bluegrass, nebo kvílet v Benátkách u pizzerie. Trojka je si myslím dost v pohodě., na začátek.

Jasně, tam jsem dotaz psal, jen to tam není moc frekventované, tak nevím, zda někdo poradí. Co chce hrát nevím, asi spíš bluegrass. Měl bys nějakou radu na jaké značky se zaměřit a čemu se radši vyhnout? :)

Odkaz ke komentáři

Jasně, tam jsem dotaz psal, jen to tam není moc frekventované, tak nevím, zda někdo poradí. Co chce hrát nevím, asi spíš bluegrass. Měl bys nějakou radu na jaké značky se zaměřit a čemu se radši vyhnout? :)

Dnes jsem byl v hudebninách a viděl jsem tam tohle čínský pometlo. Zpracování pěkný, zvuk dle mýho taky dobrý a cena kolem tvýho limitu. A je i docela pěkná. Tohle je předváděcí kousek a už tam někomu i spadl. Za ty prachy teda určitě něco docela pěknýho na bluegrass seženeš. 

Upraveno uživatelem Cyril
Odkaz ke komentáři

To Cyril: Že Tě huba (teda spíš prsty na klávesnici) nebrní!

Ukulele, že nejni nástroj? Koukni na: (A kua, neumím vložit odkaz). No, zadej na JůTůb řetězec "The Ukulele Orchestra of Great Britain". Poslechni si třeba "The Good, The Bad and The Ugly" nebo cokoli jinýho a pak se tiše styď :-))

Náhodou ukulele není blbej nápad. Na vyzkoušení ideální, šel bych do toho!

Odkaz ke komentáři

Já mám doma ukulele a je to fajn věc. Koupíš to za 1500-3000 a je s tím fakt sranda. Akordy jsou na to jednoduchý až na E. Tam je nutný polámat prst do tvaru písmene Z :D

Akorát hodně songů na to nevyzní

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři

1.Nechtěl jsem se dotknout nikoho z ukulelího klubu. Jen si vzpomínám na večer, kdy tam na to někdo hrál. Fakt to uměl, ale je to tak antiakusticky ukřápanej nástroj, že jsem byl štastnej, když se na to konečně vykašlal. Chtěl jsem říct, že jako instrument na kila u zpívání či pro nějaký delší poslouchání jednoho člověka, kterej na to hraje, to prostě pro lidi, kteří mají citlivější sluch moc není. Hraje to vysoko, pokud tam jsou nylonky, tak to moc nehraje a když do toho práskneš aby to bylo trochu slyšet, tak to neladí. Možná to je roztomilý, ale dlouho se to poslouchat nedá. Zkusil jsem to několikrát a nešlo mi to. V kapele ok. Jako koření. Podobně jako altovej nebo soprán saxík..Chvilku jo, ale po chvíli mě to už to sere jak to tahá za uši.

2. Ondro.

Za tyhle prachy koupíš už i kytaru v hudebninách. Špatným nástrojem můžeš jinak nadějnou kariéru definitivně odpálit. Když budeš mít někoho, kdo je schopnej zkontrolovat v tom Lidlu jestli to bude ladit, může to být dobrej kup i tam. Vezmi si provázek nebo metr a změř si vzdálenost od nultýho pražce (ořechu) ke 12. přažci. Pokud bude stajná, jako od kobylkového pražce k 12 pražci, mohlo by to ladit. Samozřejmě v závislosti na výšce strun plus faktory - prohnutí krku, výška ořechu a kobylkového pražce.

Upraveno uživatelem Cyril
Odkaz ke komentáři

Ondro já začínal na tomto:

https://kytary.cz/blond-djo-610s-n-bb/HN166354/

Má už masivní desku a je to hodně znát - fakt zněla hodně dobře a zpracování za tu cenu taky supr Navíc jsem ji nedávno prodával na bazaru za 2200,- tak se mrkni na hudebnibazar.cz.

Kytary z lídlu bych se fakt bál

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po 2 týdnech...

Dlho som ho chcel a dnes som ho dovliekol :). Engl E660. Starý, zaprášeny, omlátený, ale kurňa, zvuk má nenormálny. Krásny clean, široký rozsah crunchu, hromada zvukových možností. A neskutočná metalová cirkulárka. Som neopatrne nechal vedľa boxu stoličku a zozrezalo ju to na kusy :)

post-957-0-18463300-1486843134_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...