Přejít na obsah

Povolit/nepovolit komentáře v prodejích?

Návštěvník

Prodejní sekce  

162 hlasů

1. 1. Povolili byste komentáře v prodejních vláknech?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 25. 3. 2016 v 13:09, sibirnaya napsal:

a co se muze komentovat? 

'pred trema mesicama si je koupil za 8500 a ted prodavas za 8900?'

'krasny hodinky, ty bych si koupil, kdybys je prodaval o tri mesice pozdeji.'

'dam tricet tisic a prijedu dnes vecer, musis se rozhodnout hned!'

'srry za OT, ale bejt tebou, necham si je.'

ja furt nechapu, co chcete komentovat. ale pokud se to odsouhlasi, tak se podvolim, nemam s tim problem. a dovolim si nesouhlasit, vetsina lidi, co ma prehled a pozna, ze je neco v neporadku vi, ze komenty - příspěvky oprávněně upozorňující na podvodné jednání prodávajícího, na špatný popis zboží nebo na spekulativní prodeje a samozřejmě upozorňující na prodej kopií a napodobenin - nemazeme

tenhle typ komentářů v prodejním vlákně číst nechci

• Odpovědi 402
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Já myslím, že stávající režim je OK. Souhlasím s tím, co napsal Sibiř. Obávám se, že se pak do vláken budou vkládat nesmysly, které tu už někdo typově uvedl přede mnou. Stávajcí pravdila jsou podle mne jasná a fungují. Pokud se tu někdo někoho snaží ojebat, tak vždy někdo zasáhl. Navíc, pokud jse např. o poslední případ (který tuto diskuzi zřejmě zažehnul), kdy se tu někdo snažil prodat Seika dráž - pak je to opět jen diskuze o ceně - a to je podle mne vždy jen na prodávajícím. Prostě když ji nastaví vysoko, tak to neprodá. Většina členů (naprostá většina, řekl bych) má veliký přehled o cenách a prostě a jednoduše ten člen hodinky neprodá. Vymýšlení nějakých dalších omezení a regulací je podle mne jen práce pro práci (ač mi to může být jedno, řešit to budou modi, ne já).

Takže za mne: kecání do vláken nechat tak, jak je a nezavádět další omezení (povolení členové apod. - podle mne je to blbost). A k názor zrušit prodejní sekci se vyjadřuji také negativně. Prodejní sekci ponechat - např. právě díky ní jsem se na fórum dostal (když jsem hledal hodinky), a stejně tak věřím, že i další členové.

Odesláno
  V 25. 3. 2016 v 13:57, tmoris napsal:

pro srovnani: na TZUK je jediny admin a to je majitel fora. Nemoderuje nic a prodejni sekce presto prekvapive neni m.dnik. Pokud se vyjimecne objevi nejake smecko, clenove na to okamzite reaguji ve vlakne a pokud to OP nedokaze vhodne vysvetlit, tak tim typicky to vlakno i zhasne a nic neproda, protoze ho roznesou v zubech. Kdyz se objevi nejaka zavaznejsi situace, tak o tom clenove v SZ informuji majitele fora a ten zakroci razneji. Temer to ale neni treba, protoze clenove jsou aktivnim preventivnim organem. Samozrejme to sebou nese fakt, ze takove vlakno visi nahore klidne tyden, tim jak se porad refreshuje a poctivy prodejce tak muze rychle zapadnout na Xtou stranku. Na druhou stranu neni zadne pravidlo na upovani, takze se muze zase dostat rychle nahoru, aniz by musel cekat X dnu. Pokud nekdo UPuje prilis, tak se pak clenove zacnou ozyvat primo do vlakna, jestli misto upovani nechce radsi snizit cenu, umoznit vymeny anebo s tim prestat otravovat.. rekl bych, ze to docela funguje.

tak nepřehlednou prodejní sekci jak má TZ-UK jsem dlouho neviděl

Odesláno
  V 25. 3. 2016 v 14:00, financ napsal:

tak nepřehlednou prodejní sekci jak má TZ-UK jsem dlouho neviděl

to je vec nazoru. ja treba neshledavam mistni prodejni sekci nicim prehlednejsi nez na tzuk.

Odesláno

tez nejsem fanda prodejni sekce na TZUK, motorky, hodinky a fotaky v jednom vlakne, to je bašta.. pravidlo UP po peti dnech jsem prosazoval ja, libilo se mi na uhrforum.de, tam je dokonce UP po 14 dnech a podminen min 3% slevou z puvodni prodejni ceny - inu, Ordnung muss sein :D

Odesláno

to neni v jednom vlakne ale v jedny sekci. souhlas, fotaky a bundy bych do sekce prodeje hodinek taky nedaval, ale jinak v tom problem neshledavam. nicmene ani stavajici system mi nevadi, vyzaduje vsak vetsi pozornost nakupujicich (zejmena mene zkusenych)

Odesláno

Jak by fungovalo, kdyby se musel prodavajici certifikovat? Tj. Poslat scan osobnich dokladu adminum a zaplatit treba 1000 Kc. Tim by se vyresili fake prodejci. Upovani by bylo treba za 50Kc SMS, aby prodavajici rozmyslel cenu rovnou a neupoval jen tak neprodejnou vec.

Diskuze jsou OK jen pokud jsou to prime dotazy k prodavane veci.

Odesláno

Přijde mi to, jako "hysterie" kolem kruhových objezdů. Proč rušit něco, co funguje velmi dobře, respektive vložit komentář do vlákna v oddůvodněném případě lze i dnes.

Mám pocit, že to funguje perfektně:

• UP po pěti dnech, jak by se toto řešilo?
  • striktní omezení diskuze na nedostaky v balení i původu hodinek a podobně, tak jak je tomu vlastně dosud
  • nepovolený UP = výmaz nebo šešunutí zpátky.

Ztotožňuji se s názorem Sibiře, navíc proč kvůli jednotkám nějakých "handlířů" zásadněji měnit pravidla (ani nevím, co se stalo)?

Odesláno

Ja bych to nechal tak jak to je, vylozene smecka uz se komentovat muzou. Uz vidim nerelevantni/nepravdive/subjektivni komentare tech ktery si mysli ze vi vsechno a nemaji nic jine na praci nez delat policajty a prudit.

Tyhle komentare pak muzou odradit neznale potencionalni kupce kteri si reknou "hmm, na tom neco muze byt", samozrejme ze mod vse nestihne smazat nez si to xxx lidi precte, pripadne inzerat ani neotevre protoze mu notifikace v mailu bude stacit k tomu aby se o koupi nezajimal.

Odesláno

Já bych se přimlouval, aby to zůstalo tak jak to je dosud. Myslím, že pokud se povolí comenty do prodejních vláken, tak moderace navíc zabere určitě dost času (zbytečně). Zbytek viz Blackhead nade mnou... 

Citovat

Například u KAŽDÉHO Wizardova prodejního vlákna mám neutuchající nutkání napsat "Už?! A tak levně?!" :-))) 

Woe  :lol2:  každej má nějakého koníčka. V opilosti jsem s Tombedem hodil dvacku do forbesu, abych jako zkusil jaké to je být ten gambler, ale on ten systém je nějaký složitý, takže jsem se potupně vrátil k proyebávání peněz na hodinkách...

Odesláno

Hodnocení prodejců už tady dávno je. Orientace v téhle sekci mi dělá trochu problém.

Pokud v diskusi prodávající není schopen odpovědět na otázky, tj.má co skrývat, je jen dobře když je to vidět. Prodejní sekce se tím vyčistí sama.

Odesláno
  V 25. 3. 2016 v 14:33, blackhead napsal:

Tak to vetsinou resi BAN nebo hodnoceni prodejce a pokud si smejd zalozi novy nick tak to black list neporesi.

Aha, já neznám IT prostředí a tudíž nevím, jak funguje trvalý BAN a případně, jak jej lze obejít či neobejít.

V mezičase jsem dohledal pravděpodobný problém proč vzniklo toto vlákno, mělo to být na neuskutečněný obchod SnakeXMartin22? Pokud ano, tak si oba rozdali reference a od toho tu to vláno je, ale Black List funguje tak, že se tam objeví konkrétní nick, kde člověk nemusí složitě hledat, protože na první pohled to v hodnocení prodejců není vidět, dokud se člověk neprokliká až do poslední reference.

Mě osobně je to jedno, proto jsem se i zdržel hlasování, ale nedovedu si představit dosud perfektně fungující systém UPování, pořádek a relativní klid v prodejní sekci, který by mohl být výrazně narušen na úkor členů, kteří nepoužívají například ani termín "rezervace" nebo "SZ", aby nezvedali prodejní inzerát. 

Odesláno

Tady nejde o skryvani, pisu o tom kdyz Ti tam nekdo novy/nezdaly/prudic napise treba:

- tak tohle je urcite fejk

- to je urcite skladacka

- jezis ty jsou drahy, vcera jsem videl u strejdy v zastavarne podobny za polovic

- ty jsou obrovsky to je tak je nosit na noze

Ty nez zareagujes ze to neni pravda at neplaca blbosti atd. tak uz to ovlivni spousty lidi a ver tomu ze se taci najdou ....

BTW: Hodnoceni prodejcu je v pohode, co s nim mas za problem?

V 25. 3. 2016 v 14:34, straspol napsal:

Hodnocení prodejců už tady dávno je. Orientace v téhle sekci mi dělá trochu problém.

Pokud v diskusi prodávající není schopen odpovědět na otázky, tj.má co skrývat, je jen dobře když je to vidět. Prodejní sekce se tím vyčistí sama.

Odesláno

Zachoval bych aktuální pravidla.

Ponechávat samozřejmě upozornění na možnou vadu/levotu, ale číst komentáře "ty jsou pěkné, proč je prodáváš, jak sedí na ruce" atd. je otravné. Velmi jsem uvítal, když došlo ke změne pravidel ve smyslu, že se do prodejních vláken zbytečně nekecá.

Odesláno

Já myslím, že nastaveno je to dobře.

Jediné vylepšení je vyřešit to UPování, aby se automaticky neprovádělo s každým ´rezervace, cena níž, sz´ atd. Neexistuje možnost vypnout UP ve spojení s novým příspěvkem a dát mu jen nějaké kouzelné tlačítko, které by jen upovalo. Někde jsem to tak již viděl.

Pro mě tedy pokud bych měl o něco zájem a neseděla mi prozatím cena třeba, tak mi nepřijde nic lehčího než dát u vlákna ´sledovat toto vlákno´ a není problém.

Ale uznávám, že jsem tu zatím prodal a koupil dvoje hodinky, takže do toho nemůžu moc mluvit asi :-)

Odesláno

Jo a několikrát jsem přemýšlel nad profi členstvím a širším prodejem hodinek, ale připadá mi, že to profi vlákno skoro nikdo nečte. Kdyby bylo profi členství v normální kategorii Prodám např. barevně odlišené, fungovalo by to podle mě lépe.

Odesláno
  V 25. 3. 2016 v 14:54, blackhead napsal:

Tady nejde o skryvani, pisu o tom kdyz Ti tam nekdo novy/nezdaly/prudic napise treba:

- tak tohle je urcite fejk

- to je urcite skladacka

- jezis ty jsou drahy, vcera jsem videl u strejdy v zastavarne podobny za polovic

- ty jsou obrovsky to je tak je nosit na noze

Ty nez zareagujes ze to neni pravda at neplaca blbosti atd. tak uz to ovlivni spousty lidi a ver tomu ze se taci najdou ....

BTW: Hodnoceni prodejcu je v pohode, co s nim mas za problem?

No- a proč tedy nemůže prodávající zareagovat, doložit pravost, cenu, napsat velikost  atd? Lidé, kterí se o ty hodinky zajímají, právě na takových vláknech visí a hledají jak oddělit fejky a nenapálit se. Budou na odpovědi čekat víc než kdokoliv jiný, protože se jim ty hodinky líbí a čekají jak diskuse dopadne.Naopak, člověk, který  napíše několik nepravdivých či unáhlených komentářů, se na fóru trvale zdiskredituje  a bude k smíchu každému. Opět jen argument pro otevřenou diskusi.

Nějak nevím jak najít prodejce v té sekci hodnocení- například dát komentář, a už jsem jich chtěl udělit mraky. 

Návštěvník Mitak
Odesláno

Co takhle místo zavádení zbytečné diskuze radši zavést pravidlo o maximální délce inzerátu třeba na čtvrt roku a pak by byl automaticky uzavřen a tyto neprodejné hodinky by se nemohly opětovně inzerovat např. dalšího půl roku ? Přijde mi zbytečné, aby to tu někteří zasírali hodinkama, které se jim nedaří prodat skoro rok, upování po pár dnech dělají se železnou pravidelností a během toho roku slevní o pár stovek max. Např Gio, který inzeruje svoje Gruppo Gamma od července 2015 a během té doby slevnil z 350 eur na 318. Nebo Festiny, Royal London a podobné neprodejné mrdky.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...