Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Byl jsem dnes zkouset par zbrani pred svym prvnim nakupem.
CZ P10 - ani nedoslo na strelbu. Grip byl hroznej a ostrej.
Glock 17 - grip i spoust OK.
Walther PDP - grip i spoust OK.
H&K P30 - handling good, spoust nic moc. Nevim, jestli to bylo specifikum konkretni zbrane.

Balancuju mezi G17 a PDP. Hellcat a Echelon me borci vylozene odrazovali. Sig 365 mi nesedel.

Tak ted elaboruju, jestli jit safe cestou G17 a nebo zkusit PDP. Tam prej ta spolehlivost nic extra. Ale cert ver nekomu…

Odesláno
před 9 hodinami, KralJan napsal:

No jsem na to zvědavej 

Až budeš mít odzkoušeno, tak napiš jaká je. Docela mě to zajímá, s Turkama mám osobně jenom špatné zkušenosti. :( 

• Dát hlas 1
Odesláno

@AndyAaron nebyl jsi na Rajské 😄 to mi totiž přijde jako presne jejich popis, tam jakoukoliv zbraň mas v hlavě, tak si koupilo 10 lidi a za měsíc k nim přišli pro Glocky 😀

Každopádně, za mě jako levorukeho (a znovu raději upozorňuji, ze jsem totální střelec zacatecnik s jedinou zbraní a to je Echelon) bych si ten Echelon zkusil, ja jsem z něho porad nadšený. Jestli chces, tak po Praze s tebou klidne zajdu a půjčím, at si ho muzes osahat.

Z tvého zatím finálního vyberu bych bral PDP, jenom doporucuju si osahat verzi Pro. Na strelnicich ji nemivaji, tak asi jenom nasucho, ale ta pistole je za drobný příplatek oproti klasice ergonomicky uplne jinde. Kdybych nebral echelon, beru PDP pro ve 4" u glocku bych asi počkal na gen6 a dival se spis na 45, mi se z ni střílelo o dost líp, 17 mi přišlo, za jenž moc těžká na predku a lítalo mi to vselijak, 19 a 45 byly v tomto (pro mou zacatecnickou ruku) výrazně lepší. Jeste doplním, ze Hellcat (ani hellcat pro) neni obouruky, jinak bych ho uz měl.

Spolehlivost bude vsude dost podobná podle me uz dneska, kazdy bude mít pribeh nejake nespolehlivé zbraně. Na videu od Kairose si borec stezoval na Glocky, na rajske maji příběhy o vsech značkách kromě glocku (a uznávám ze z pohledu náhradních dílu bude glock urcite dostupnější). Abych jen nechvalil, tak echelon mi taky 2x, za cca 1500 co s tim mam, pri rychle střelbě nenatahl závěr u cca 6 nebo 7 naboje (nakrmil naboj do komory, ale neslo zmacknout spoušť). Ale jak rikam, i během zkoušení jsem mel nejakou závadu uplne na všem (glocka a walther nekolik zadzek) takze me to zatím netrápí, pokud dostatečně mažu, tak se to neděje.

Jinak mrkni jeste na Grand Power, mi osobne se z toho nestřílí uplne nejlíp (uz mam nasahany ten echelon, coz to taky ovlivňuje), ale majitele na to pějí chválu

• Like 1
Odesláno (upraveno)
před 10 hodinami, AndyAaron napsal:

Jo, jeste dulezita vec, hledam neco levorukofriendly…

Jako magor, co musel zkusit a mít skoro úplně každý typ kvéru, abych se nakonec vždy pokorně vrátil ke Glocku, ti mohu s klidem říct, že neuděláš chybu 🙂 Mají velikosti dle vkusu každého soudruha, nuance doladíš výměnnými gripy a ačkoliv bych řekl, že pocitově se mi lépe zacházelo s kousky typu HK SFP9 a Walthery...Glock je dostatečně dobrý pro jakoukoliv situaci, aftermarket je bezedný, vydrží to nesmysl a když ne, tak náhradní díly koupíš u Vietnamce ve večerce za 50 Kč plus mínus.

Samozřejmě, pokud chceš střelecký požitek, existují určitě jiné a lepší kousky...pokud pracovní nástroj, který tě podrží ve všech ohledech, asi netřeba vymýšlet cokoliv s lepším poměrem cena / výkon ;)

A k tomu detailu - téměř každý ovládací prvek se dá přehodit i na druhou stranu, případně dát oboustranný, čili levák-friendly

Upraveno uživatelem Bukoowsky
  • Like 2
Odesláno

Rok sem řešil to same a zkusil kde co. Výsledek= pokud mas normalni/velkou ruku tak glock 45 nebo Sig P365X macro a jestli mas malou ruku tak Glock 19.

Fullsize plastak si nekupuj je to zbytecne. Ty centaky delsi hlavne delaji strasne moc na pohodlnosti noseni.

• Dát hlas 1
Odesláno

A doporučuju si tu pistoli pujčit na střelnici než koupíš. Ja sem takhle přišel na to že ten walter PDP kope nejvíc, a to se mi na sucho držel nejlíp.

Odesláno

Vcera jsem se uz odpovedi nedostal, tak to vezmu postupne.

@Maro - odhadl jsi to presne, byl jsem na Rajske zahrade ve Streleckem servisu (tohle je zaroven odpoved i pro @Dez123 - ruzne zbrane se daji vyzkouset vetsinou na strelnicich samotnych. Dost z nich ti jsou schopni pak zbrane i prodat. Jeste jsem chtel zajit treba do Lero).

Echelon me laka, na youtube je spousta oslavnych videi. Hur se to uz nekde shani k vyzkouseni. Asi bych moznosti vyzkouset si ho nepohrdl. 

Ruku mam mensi az stredni, Glock 19 mi byla pazba kratka, tak nakonec jsme strileli jen ze 17 a 45. Ta 45 je prijemna, to je pravda. 

Nemam v planu nosit zbran skryte. Necitim se v nebezpeci a doufam, ze ji nikdy nebudu muset pouzit. Moje ambice je potrenovat, zaplatit si nejaky kurz at to clovek dostane do ruky, vic se vzdela a zjisti, co mu vlastne vyhovuje. Pak muzu resit treba nejake jine zbrane. Z toho co jsem uvedl mi "lopata" v podobe Glocku do zacatku prisla vlastne fajn. Strili tim kde kdo, spousta aftermarket dilu, spolehlivost, jednoducha obsluha. Az bych to nejak dostal do ruky a zjistil, v cem mi treba Glock vadi nebo co mi nenabizi, tak pak bych bud prikoupil neco zajimavejsiho, nebo ho uplne vymenil. Ale, cervicek samozrejme hloda v tom, ze Glock je takova safe cesta a jestli by to nechtelo neco zajimavejsiho rovnou. 

Jelikoz jsem opravdu uplnej zacatecnik a nemam to vubec v ruce, tak jsem byl schopnej jenom ohodnotit grip, tj. jak se mi ta zbran drzi, potom jak jde spoust (v jake poloze dojde k vystrelu). Co se tyka kopani, tak mi tam zas tak zasadni rozdily neprisly. Ale to je proto, ze asi nemam uplne spravny uchop a realni mi to stejne litalo vsude mozne :) 

Co se tyka k tomu levorukemu ovladani, tak ja jsem takovej zprznenej levak. Spoustu veci jsem se ve svete pravaku musel naucit pravou rukou. Proto preferuju veci, ktere jsou sice friendly pro levaky, ale nechci svuj svet adaptovat na levou ruku. Kdyz by doslo na nejakou krizi a ja bych byl nucen pouzit cizi zbran, tak nechci byt zmateny tim, ze ma jine ovladani, nez jsem zvykly. Chci proste custom zbran a v podstate potrebuju jenom zachyt zaveru pod levym palcem. Vyhazovat zasobnik jsem se naucil prostrednikem, tam neni problem. Snad to chapete. Treba dam jiny priklad - mys u pocitace jsem zvykly ovladat pravou rukou, levackou je to jak po obrne. Nechtel jsem si schvalne na to zvykat levackou, protoze pak prijdu k jinemu pocitaci, ktery to ma normalne a nebyl bych schopny ho ovladat ;) 

@Micey - to uz jsi druhy co znam, co ma PPQ a chtel by ho porovnat s PDP. Asi budu muset toho Walthera fakt vzit :D 

Odesláno

@AndyAaron tak kdyz budeš mít chuť, klidne napis sz a muzeme se domluvit, rajskou mam v podstatě za barákem tak muzeme zajít a vyzkoušíš. Z toho, co píšeš, mi přijde, ze to mas v hlavě vlastně uplne stejně jako já a i z pohledu te strelecke cesty jsme na podobném místě (max jsem o pul kroku dal), tak ti třeba bude užitečné, jak jsem přemýšlel o těch zbraních co jsem zkusil a jak jsem se za ten první rok posunul.

• Like 1
Odesláno

Já jsem prdlajs střelec, tak to Andy ber s rezervou... jako první pistoli jsem si kdysi pořídil PPQ 5" a ergonomie je skvělá. Nosit se to logicky nedá, proto později přibyl SIG 365, a ten ve srovnání s PPQ kope,  ale je to relativní a logické. Nicméně jsem s touto kombinací spokojený.

TLDR: vyzkoušej si někde PPQ 

Odesláno
V 13. 12. 2025 v 6:24, KurtCz napsal:

Až budeš mít odzkoušeno, tak napiš jaká je. Docela mě to zajímá, s Turkama mám osobně jenom špatné zkušenosti. :( 

Zpracování zatím vypadá bezchybně, až vyzkouším dám vědět.

• Like 1
Odesláno

Pro zdejší střeleckou komunitu upozorňuji, že CRZ nebude dostupný 24. 12 . - 31. 12. Pokud tedy něco plánujete vyřídit, tak buď před tím nebo pak až po novém roce.

Odesláno z mého SM-S931B pomocí Tapatalk

• Like 2
Návštěvník STRKKT
Odesláno (upraveno)
před 21 hodinami, AndyAaron napsal:

Echelon me laka, na youtube je spousta oslavnych videi. Hur se to uz nekde shani k vyzkouseni. Asi bych moznosti vyzkouset si ho nepohrdl. 

Ruku mam mensi az stredni, Glock 19 mi byla pazba kratka, tak nakonec jsme strileli jen ze 17 a 45. Ta 45 je prijemna, to je pravda. 

Echelon je moje poslední zbraň a musím potvrdit, že ergonomie je velmi příjemná. Mám full size pětipalec bez kompenzátoru. Hodně mi to připomíná CZ75. Mám na něm kolimátor a světlo s laserem, což - zejména to světlo - upravuje chování při střelbě. Výhodou jsou nekonečné zásobníky a jejich cena. Jeden známý zbrojíř mi nicméně tvrdil, že kontejner u Echelonu má svoje limity a může zde dojít k selhání. Ruku mám spíš menší, Glock 19 je na hraně a pro pohodlí používám prodloužené zásobníky +2.

Zbraní jsem vystřídal více, na nošení kombinuji Glock 19 a Glock 43. Někdy, když je chuť, tak si vezmu P-01 nebo Glock 32, ale preferuji ty první dvě. Kdysi jsem měl i PDP a záhy jsem ho prodal, protože mi nevyhovoval. Byl to kompakt, který se držel hůř než fullsize, osa hlavně je hodně vysoko, takže to subjektivně více klopilo a zpracování nebylo nic moc, a to jak ve srovnání s Glockem, tak třeba i tím Echelonem.

Hodně jsem zvažoval dostupnost ND a vyhrál to, logicky, Glock. U CZ se dají některé díly taky koupit (bohužel, pouze některé; onehdy jsme na střelnici něco řešili a díl, který kolega potřeboval, sice na rozpadu byl, ale bez objednacího čísla...), ale může se stát, že nebude sedět a bude se muset dopasovat. Mám hodně známých z kurzů, kteří přesně tyhle problémy řeší.

Kdyby spadlo hovno do větráku, moje primární volba bude Glock 19, podkošilová balistika a G-Shock. 

Upraveno uživatelem STRKKT
Odesláno

Spis nez nad 19 premyslim na 45.
Jak jsem psal, nehodlam to ted nikde skryte nosit, takze si myslim, ze mi full size ted neva. A pokud bych to nosit chtel, tak eventuelne poridim do komba nejakej kompakt.
S tim PDP jsi mi trosku rozkopal hracky. Mam dnes v planu skocit zase neco omrknout a vyzkouset.

Návštěvník STRKKT
Odesláno

100 lidí, 100 chutí. Mě PDP úplně nesedlo, ale udělal jsem chybu, že jsem vzal kompakt, který se držel jinak, než FS. Měl jsem první generaci, hned jak přišla na trh. Za mě to mělo (a si i má) hodně agresivní drážky na závěru, konstrukčně to má hlaveň výš. Na druhou stranu má spoušť úplně jinde, než je klasická spoušť u Glocka. Tam se zase dá vyměnit za Glock Performance Trigger, která to posune blíže ke standardu částečně předepjatého úderníku. To někteří pokládají za nebezpečné, ale v podstatě Walther, HK a další to mají a na bezpečnost si, kromě Siga, nikdo nestěžuje. Tam jde o to, že u standardní spouště musíš po stisku spouště natáhnout bicí pružinu na úderníku, co u GPT nemusíš, protože se natáhne tím, že přebiješ. Standardní spoušti lze pomoct výměnou stojiny, to ale zase změní charakter (jestli se nepletu, tak menší odpor = delší dráha). A samozřejmě přeleštěním stojiny a třeba i čepu blokace úderníku.

Nejmladší synek má PPQ, velmi příjemná zbraň do ruky, přirozeně sedne a dobrá spoušť v základu. Původně chtěl Glock, pak jsme zašli do obchodu a odešel s tímto.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...