Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chápal bych to kvůli barvě, ale ten bazmek na krytu závěru je úplně out. Dyť s tím ani nemůže fungovat sklopená pažba.

Odesláno (upraveno)

Já to teda nechápu vůbec. Celý to působí tak plastově a lacině. Jak od airsofťáka po vysvědčení ...

Ale třeba to jen nedokážu pochopit. Já mám na AR-15 jen jednu weaver lištu, na který je kolimátor a tím to hasne. Za zbytek jsem koupil střelivo ....

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Tomas_2002
Odesláno

Taky to tam může mít jenom proto, že se mu to tak líbí - každý přece máme jiné nároky na to jak má zbraň vypadat a fungovat, ne? 

Já jsem taky svoje G nechal v sérii, jenom jsem koupil botku zásobníku s oporou pro malíček protože se mi to s ní subjektivně lépe drží. Ale jestli někdo potřebuje na novou zbraň hned dávat zvětšený záchyt závěru, světlovodná mířidla, stojinu spouště, jiné pružiny a další nezbytné součásti tak ať si poslouží - je to jenom jeho věc....:-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Každý má právo na názor, v reálu to plastově nevypadá, možná k tomu svádí ta písková barva. Mně se to tak prostě líbí a za cenový rozdíl k AR-15 budu střílet zadarmo několik let.

Přídavné svislé lišty na nadpažbí půjdou dolů, byly v ceně, možná by se na ně dala dát třeba svítilna, ale standardne je tam mít nebudu. Na liště na podpažbí je rukojeť s dvojnožkou a lištu na nadpažbí asi nevyužiju, ale byla součástí setu. Koneckonců na fotce AR-15 co je výš, je také nějaká nevyužitá lišta, nebo blbě koukám?

Ten "bazmek", kryt závěru - sklápění pažby vůbec nebrání, je z duralové slitiny, velmi tuhý a tudíž z něj lze sundávat optiku bez nutnosti opětovného nástřelu. Takhle samotný je na zbrani k ničemu, ale budu kupovat optiku (pravděpodobně 3x zvětšující, krátký Vortex + kolimátor), která na to přijde. Optiku potřebuju na zadní montáž, nosím brýle a vyhovuje mi lépe než přední montáž. Zatím tam není, protože to mám pár dnů.

Odesláno

Až na rám, fakt až na rám... Jinak ten "bazmek" je jen krytem na původní kryt závěru a jeho sundání (bez nářadí) je otázkou 5-10 sekund, takže na některé střílení bude zbraň cca ve stavu jako AR-15 na fotce výš. 

Odesláno

Každý má právo na názor, v reálu to plastově nevypadá, možná k tomu svádí ta písková barva. Mně se to tak prostě líbí a za cenový rozdíl k AR-15 budu střílet zadarmo několik let.

Přídavné svislé lišty na nadpažbí půjdou dolů, byly v ceně, možná by se na ně dala dát třeba svítilna, ale standardne je tam mít nebudu. Na liště na podpažbí je rukojeť s dvojnožkou a lištu na nadpažbí asi nevyužiju, ale byla součástí setu. Koneckonců na fotce AR-15 co je výš, je také nějaká nevyužitá lišta, nebo blbě koukám?

Ten "bazmek", kryt závěru - sklápění pažby vůbec nebrání, je z duralové slitiny, velmi tuhý a tudíž z něj lze sundávat optiku bez nutnosti opětovného nástřelu. Takhle samotný je na zbrani k ničemu, ale budu kupovat optiku (pravděpodobně 3x zvětšující, krátký Vortex + kolimátor), která na to přijde. Optiku potřebuju na zadní montáž, nosím brýle a vyhovuje mi lépe než přední montáž. Zatím tam není, protože to mám pár dnů.

Podle mě je právě dural co se týče montáží dost bláto. Proto každý výrobce dává k puškohledům duralovou montáž co ho stojí pár korun a když chceš ocelovou, dáš za ní tisíce....

Odesláno

Ještě doplním - nevím, kolik stála Tomase_2002 AR-15, já jsem v téhle konfiguraci (i s pouzdrem) na 18000,-, finále s optikou bude kolem 25000,- a střelivo mám za opravdu symbolickou cenu. Na to moje střílení dobrý, na případnou obranu tuplem a cenově dolů CZ nepůjde, spíš naopak. A mám z holky radost a o to jde, ne?   

Odesláno

Jasně, já ti to neberu. To že mi to přijde jako blbost neznamená, že nechápu, že se to někomu líbit může.

Ale zvlášť když teď jde do prodeje Ruger AR-556 za nějakých 24.000,- Kč mi investice 18.000,- Kč do kosy přijde jako holý nesmysl...

Odesláno

Podle mě je právě dural co se týče montáží dost bláto. Proto každý výrobce dává k puškohledům duralovou montáž co ho stojí pár korun a když chceš ocelovou, dáš za ní tisíce....

Podle Tebe možná, já jsem tak trochu konstruoval letadla a vím, co se dá z kvalitního duralu udělat. A když koukneš na stránky renomovaného výrobce/dodavatele doplňků Gunexpert, jeho nejvyšší řada montáží s lištou (vč.předpažbí) je z duralové slitiny. V tomto ohledu nemám pochybnosti. Navíc jak jsem psal, můj kryt je nasazen na původní, ocelový kryt a podle mého názoru by mohl být pro sportovní střelbu i lehčí, konstruktér ale počítá i s méně šetrným, "ostrým" používáním, kdy VŽDY nejprve dojde k poškození nasazené optiky, ať je sebevíc odolná.   

Odesláno

Gunman - to je skvělá cena, našel jsem to u ProArms za 24000,-. Co je to za výrobce?

Tomas_2002 - kde mají Ruger AR-556 za 24 tisíc? Já ho našel jen v jednom obchodu za 34990,-.

Odesláno

Gunman - to je skvělá cena, našel jsem to u ProArms za 24000,-. Co je to za výrobce?

Tomas_2002 - kde mají Ruger AR-556 za 24 tisíc? Já ho našel jen v jednom obchodu za 34990,-.

Vydrž pár dnů a sleduj cenu :-)

Odesláno

Vydrž pár dnů a sleduj cenu :-)

Takže když jsi napsal "Ale zvlášť když teď jde do prodeje Ruger AR-556 za nějakých 24.000,- Kč...", což znělo jako fakt, tak to bylo myšleno jako odhad? Nebo máš nějaké utajené informace?

Teď jsem četl test na "AR-15" od Norinco, tuším za 16500,- nebo tak nějak. Trochu kritizovali povrchovou úpravu, slícování, kvalitu plastů, spoušťový mechanismus a nutnost nemalých investic, aby z toho něco udělali. Na druhou stranu, po rozborce, vyladění, výměně paždy, rukojeti, předpažbí atd. a po doplnění kvalitní optiky s tím stříleli slušně. Výsledkem bylo doporučení "Za ty peníze dobrá zbraň pro začátek a trénink, doporučujeme koupit, naučit se, ujasnit konfiguraci, včas ale prodat, doplňky, které se osvědčily, si nechat a dát na definitivní AR-15.".  

Na druhou stranu hned v úvodu psali, a já to nezpochybňuji, že kvalitní AR-15 skončí na závodech vždy před sebevíc vyladěnou CZ858 (myšleno v rukou podobných střelců). No, asi bych neměl nic proti tomu, kdyby mi ve skříni stály, řádně vymazlené, obě.

Odesláno

To BF by mne uplne stacilo kdyby to nebyla M4 karabina. Zatin nehodlam slevit minimalne z midlength plynu idealne rifle length plyn v 16" hlavni (dissipator). 

A to se nebavim o twistu 1:9 aby s toho chodily presne patrony s 55 grs strelou.

Hotovej dissipator  DPMS tac2 stoji 40k a to je investice kterou si pred sebou neobhajim.

Odesláno

A přesnost tam nějaká je ? 

Máme to fakt jenom na blbnutí, takže střílíme jen do na cca. 20-ti metrů a to desítku v terči prostě skoro vymažeš. Je to daný samozřejmě tím, že to máš pěkně v rameni, protože je to pořád jen takovej držák na pistoli, takže je hlaveń stejná. Je to samozřejmě takovej kočkopes, jak říkám na blbnutí.

Zkus si jí ale někde na krámě do ramene, kamarádovi nesedí vůbec a střílení s ní ho naopak nebaví.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...