Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

a jeste jeden dotaz 

at to dopadne jak koli hledam jak ji eventuelne nosit zda nemate nejakou kapcicku ledvinku nechci 

popripade nejvhodnejsi vnitrni pouzdro hlavne na leto protoze SW ma vetsinu pani PPK uz nechci moc nosit ven mam ho komplet v peknem stavu z roku 73 strilen jen mnou prej 

tak jak je nosite Vy ? 

dekuji J.

Odesláno

Já mám P229, kolega G19 i G17. Rozdíl kromě váhy a úchopu (mně se glocky obecně blbě drží) jsme vypozorovali hlavně ten, že zatímco můj sig sežere naprosto jakékoli střelivo, tak jeho glocky mají často problém s přebíjenými náboji. Co se v glocku sekne (většinou se nevejde do komory), tak ze sigu bez problémů odejde. Kámoš u G19 už dvakrát měnil spoušťový mechanismus, protože mu nevyhovoval tovární u 4. generace, já jenom střílím a občas čistím. Po cca 5000 výstřelech žádný problém. Zpracování o level výše než glock, ale cena taky. Nevýhoda je, že na siga se všechno blbě shání, třeba zásobníky, na glocka je mají všude a jsou levnější.

Mně osobně nevadí tahat na opasku sig cca 1 kg, glock je lehčí. Mám rád zbraň s kohoutem DA/SA. Naprostou většinu času nosím venkovní kožené pouzdro, vnitřní mi moc nevyhovuje, zkoušel jsem Blackhawk, někde se válí ve skříni. Nakonec používám holster DeSantis Thumb Break, na skryté nošení super. 

Odesláno

Tak Sig bude vždycky lepší volba. Glock je taková pistolová "lopata". Nicméně, práci to udělá, spolehlivý to je, seženeš na to díly a příslušenství a pořizovací cena tě nezruinuje. 

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Tak mě vykopli jak psa. Testy OK ale při skládání zbraně jsem ve stavu silného rozrušení začal cpát vratnou pružinu do nábojové komory. :D Říkal chlap, že to eště neviděl. Oprava 7.1. 

Odesláno (upraveno)

Nechápu, jak tě za to může vyhodit. Pokud se neproviníš proti bezpečnosti, měl bys mít možnost se s tím týrat jak dlouho chceš. Spousta lidí naprosto netuší, jakou zbraň budou u zkoušek mít a jak se bude rozebírat.

Bych mu dal blbcovi rozebrat a složit mého Walthera CCP, aby mu trochu sklaplo.  

EDIT: Teď mě napadá, že tady zas vyhodili jednoho za to, že dal ránu jistoty, která se u jiných komisařů naopak vyžaduje....

Upraveno uživatelem Tomas_2002
Návštěvník Zmizík
Odesláno

Argumentoval tím, že sem moh poškodit zbraň, nijak sem se s ním o tom nehádal...

Odesláno

blam 

to je skoda bohuzel je to o cloveku podle me ti mohl dat pac doma pri cisteni to neudelas protoze to holt nepujde a budes mit casu dost a klid pokud jsi nastrilel testy taky ok tak je to pitomec :-(

Odesláno

Tak mě vykopli jak psa. Testy OK ale při skládání zbraně jsem ve stavu silného rozrušení začal cpát vratnou pružinu do nábojové komory. :D Říkal chlap, že to eště neviděl. Oprava 7.1. 

No nazdar,taková pí.čovina,začínám se bát.Testy ses učil,nebo si na to mrknul ráno a šel zvostra na to?:-))

Odesláno

to já se budu učit,ale Zmizík je podle mě střelec,kterej se moc neučil:-)

Jinak ty rozborky mě přijdou jako trošku k ničemu ne?tisíc různejch zbraní,jak to má člověk vědět,kde se to rozebírá?to je jak v autoškole údržba,taky hrozná chujovina.

Odesláno

Ono těch zbraní, které můžeš mít u zkoušky, tolik neni a bezpečná manipulace (taktéž bezpečná rozborka) je IMO základ. 

To, za co vykopli Milise, pitchovina je, ale umět sundat závěr a před tím provést kontrolu, zda je zbraň prázná, by fakt měl umět každej.

Určitě nechceš někoho zastřelit při pokusu o vyčištění zbraně nebo při odstraňování zaseklé nábojnice,...

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Do testů sem koukal a ještě včera sem byl dost vyfrustrovanej, že z deseti cvičnejch udělám na body tak jeden. Ale dneska sem dal 76 ze 79, takže OK. Zajímavý bylo, že z devíti lidí, co tam byli, neudělali teorii dva a všichni vostatní, kromě mě udělali na plnej počet.

Já vyletěl na sborce, prostě jak sem tam chodil na tu přípravu tak sem se jen koukal a tu pistoli sem teď rozebíral poprvé. :D Sem myslel, že to umím, sem technickej typ kurva, ne?  Taková kikotina.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Jo, dík, hele já asi pudu eště jednu sobotu na ten kurs nebo nevím, je to až 7.ledna tak času dost. Tam u nás to byla CZ-75.

Odesláno (upraveno)

Tak si skoč na tu střelnici a správce ti určitě za nějakou korunu dá školení co a jak :) CZ 75 tam asi nějakou mít bude.

Upraveno uživatelem Tittus
Odesláno

Jo, dík, hele já asi pudu eště jednu sobotu na ten kurs nebo nevím, je to až 7.ledna tak času dost. Tam u nás to byla CZ-75.

Aha, tak to bych asi vylít taky, já rozebíral taky 83, neuzamčenej závěr, klídek a kašička. Kdybych měl pětasedmu, pozval bych Tě na kafe... tak zlom vaz příště, a furt mířit do dopadiště, ať Tě nesejmou...TO DÁŠ !!!

Odesláno

Argumentoval tím, že sem moh poškodit zbraň, nijak sem se s ním o tom nehádal...

To byla prave chyba. Pokud jsi opravdu neporusil bezpecnost tak te nema pravo vyhodit. To ze zkouska odborne zpusobilosti neni ferova hra je bohuzel pravda.

Odesláno

Pravda je, že nemáš povinnost a ani nemůžeš znát všechny zbraně. Kolega, který cvičil jenom s Glockem, dostal rozborku CZ75, tak řekl komisaři, že ji nezná, a požádal ho, aby mu rozborku ukázal. Pak to po něm zopakoval. Nebyl problém... Je to holt na lidech.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...