jebiga Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Už jsem to tady psal. Mám G42 již od jeho uvedení na trh. Když jsem chtěl kvůli 9mm Luger přejít na 43, že bych ženě pustil moji 42, zůstali jsme po vyzkoušení oba u 42. I ten nepatrnej rozdíl ve velikosti je při denním nošení dost znát, plus chování při střelbě je u 42 ve srovnání s 43 velmi komfortní. Na střelnici máme G19, 858, pumpu brokovnici a Winchester .44magnum, takže tady u toho jde fakt jen o pistoli na nošení. Kde chci těžkou spoušť, malý rozměry a váhu. Ps. Co vím, tak moje žena kabelku moc nenosí. Spíš nějakou takovou velkou tašku, kde by nenašla ani Panzerfaust...takže jedině pouzdro na kaťata. mi povidej s kabelkou uplne nejvetsi mrdnik kterej muzes najit je v damske kabelce ale nesmi se o tom mluvit a to at mi nekdo vymluvi :-))dekuji za odpoved jen jsem se ptal protoze premyslim o 43
Cyril Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 (upraveno) mi povidej s kabelkou uplne nejvetsi m.dnik kterej muzes najit je v damske kabelce ale nesmi se o tom mluvit a to at mi nekdo vymluvi :-))dekuji za odpoved jen jsem se ptal protoze premyslim o 43 Jestli chceš mít jen jednu bouchačku a nejseš moc velkej špekáček, kterýho ta zbraň bude nějak dřít a tlačit jako mě, tak je G43 super pistol. Cena a účinnost střeliva v nejlepší rovnováze. Pokud ale uvažuješ o více zbraních, tak na střelnici a do války klidně G17 nebo nějaký 1911 a podobně. Já začínal s G19, kterou si nechám, ale bez G42 se dnes nehnu. Teď ještě čekám na Ruger v 9mm, ale to je spíš abych si udělal radost a měl něco, kde nemusím mít pořád našťouchnuto a přesto to uvedu do činnosti jednou rukou. Upraveno 12. ledna 2016 uživatelem Cyril
jebiga Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Jestli chceš mít jen jednu bouchačku a nejseš moc velkej špekáček, kterýho ta zbraň bude nějak dřít a tlačit jako mě, tak je G43 super pistol. Cena a účinnost střeliva v nejlepší rovnováze. Pokud ale uvažuješ o více zbraních, tak na střelnici a do války klidně G17 nebo nějaký 1911 a podobně. Já začínal s G19, kterou si nechám, ale bez G42 se dnes nehnu. Teď ještě čekám na Ruger v 9mm, ale to je spíš abych si udělal radost a měl něco, kde nemusím mít pořád našťouchnuto a přesto to uvedu do činnosti jednou rukou. uvažuji o vice mam SW 38s ale to mi vzala pani protze se nechce starat a vi ze je v komore ja mam obednanou SS320c ale mam jeste jedno nakupni povoleni a chci si udelat radost na leto :-) uvazoval jsem o lcp ale nechci dalsi razi a taky nechci rasovat PPK ktereho jsem sehnal a podle vsech papiru vyrobeneho v roce i mesici meho narozeni :-) jsem trochu konzerva a co si poridim nerad prodavam chleba to nechce tak co
blam Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Pokud budes brat novou zbran tak urcite G42 nebo G43. Ja na navou ted nemel a poridil ojete LCP a jsem nad miru spokojeny. Male, lehounke, skladne atd ale 12 tis. bych za to nedal. To uz bych si radeji priplatil za 42/43 nebo Ruger LC9 Pro.
gathis Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 ahoj,jen dotaz proc ne 43? Mám CZ P-07 Duty a chtěl jsem něco menšího na nošení. Na prezentaci v Leiku jsem zkoušel G42 i G43. Pro G43 mluví výkon náboje a stejný náboj jako má Duty. Proti větší velikost a hmotnost (při porovnání naživo je to fakt znát).Bál jsem se, že koupím pistoli, která bude opět moc velká na nošení. Navíc střelba s ní není nijak moc příjemná. G42 je menší a každý mm a gram opravdu hraje roli, je s ní i velmi příjemná střelba.Nevýhodou je samo slabší náboj, navíc dražší a jiný než mám v Duty. Ale pohodlnější nošení a chování při střelbě pro mě mělo větší váhu. Zkoušel jsem i Kevina (vůbec mi nesednul a nelíbil), stejně tak LCP a LC9 (nepohodlné, nelíbí a v případě prodeje Duty o kterém uvažuji si je na rozdíl od G42 nedokážu představit jako jedinou zbraň v domě), u S&W MP bodyguard se bojím servisu, PPS je velký a těžký, revolvery nějak ne-e...
jebiga Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Mám CZ P-07 Duty a chtěl jsem něco menšího na nošení. Na prezentaci v Leiku jsem zkoušel G42 i G43. Pro G43 mluví výkon náboje a stejný náboj jako má Duty. Proti větší velikost a hmotnost (při porovnání naživo je to fakt znát).Bál jsem se, že koupím pistoli, která bude opět moc velká na nošení. Navíc střelba s ní není nijak moc příjemná. G42 je menší a každý mm a gram opravdu hraje roli, je s ní i velmi příjemná střelba.Nevýhodou je samo slabší náboj, navíc dražší a jiný než mám v Duty. Ale pohodlnější nošení a chování při střelbě pro mě mělo větší váhu. Zkoušel jsem i Kevina (vůbec mi nesednul a nelíbil), stejně tak LCP a LC9 (nepohodlné, nelíbí a v případě prodeje Duty o kterém uvažuji si je na rozdíl od G42 nedokážu představit jako jedinou zbraň v domě), u S&W MP bodyguard se bojím servisu, PPS je velký a těžký, revolvery nějak ne-e... to jsi mi dal :-) ted budu zas mit brouka a zkouset jen musim najit strelnici kde budou mit obe :-) pro me 43 ma jen stejnou ráži už teď mam 22. 7,65 .38s 9, a jeste jedna se mi moc nechce ale vaha je taky dulezita :-)
gathis Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 to jsi mi dal :-) ted budu zas mit brouka a zkouset jen musim najit strelnici kde budou mit obe :-) pro me 43 ma jen stejnou ráži už teď mam 22. 7,65 .38s 9, a jeste jedna se mi moc nechce ale vaha je taky dulezita :-)Např. zde http://www.streleckyservis.eu nebo Leiko v Plzni ale nevím zda mají pořád. Tam jsem zkoušel v rámci prezentace zaloznich zbraní, bude zase někdy v červnu. Popř. G42 můžeš zkusit moji...
A_J Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Tak po dnešní úspěšně složené zkoušce můžu začít taky vybírat - jak zbraň, tak quartzky Na nošení mám (alespoň zatím) celkem jasno - G43, ale něco, z čeho je radost střílet, by bylo taky fajn...
Duke650 Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 (upraveno) Panove a damo mate tip na sikovny trezurek na max dve pistole plus 2-4 zasobniky plus neco malo streliva? Vyplati se treba GunVault? Upraveno 12. ledna 2016 uživatelem Duke650
matous Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Duke650: na 2 zbrane uz potrebujes tusim schranku s certifikovanym zamkem. Takze do gunvaultu jen 1. Sent from my iPhone using Tapatalk
gandalf Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 (upraveno) Počet zbraníPodmínky zabezpečenído 2 kusůdržitel zbraní je povinen zbraně vhodně zabezpečit proti zneužití, ztrátě a odcizenído 10 kusůuložení v uzamykatelné ocelové schránce nebo uzamykatelné ocelové skříni nebo zvláštním uzamčeném zařízení, pokud tato schránka, skříň nebo toto zařízení splňují technické požadavky (1)do 20 kusůuložení v uzamykatelném skříňovém trezoru nebo uzamčené místnosti nebo samostatném objektu, pokud splňují technické požadavky (2)více než 20 kusůuložení v uzamčené místnosti, samostatném objektu nebo komorovém trezoru, pokud jsou chráněny elektronickým zabezpečovacím zařízením a pokud splňují technické požadavky (3) Podmínky zabezpečení střeliva podle zákonaPočet střelivaPodmínky zabezpečenído 500 kusůdržitel střeliva je povinen střelivo vhodně zabezpečit proti zneužití, ztrátě a odcizenído 10 000 kusůuložení v uzamykatelné ocelové schránce nebo uzamykatelné ocelové skříni nebo zvláštním uzamčeném zařízení, pokud tato schránka, skříň nebo toto zařízení splňují technické požadavky (1)více než 10 000 kusůuložení v uzamykatelném skříňovém trezoru nebo uzamčené místnosti nebo samostatném objektu, pokud splňují technické požadavky (2)více než 20 000 kusůuložení v uzamčené místnosti, samostatném objektu nebo komorovém trezoru, pokud jsou chráněny elektronickým zabezpečovacím zařízením a pokud splňují technické požadavky (3) Doplním - u kategorie A je povinnost provádět kotroly. Upraveno 12. ledna 2016 uživatelem gandalf
matous Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 (upraveno) A, tak je to od 2 kusu pardon, mam gunvault i trezor, gunvault mam v nocnim stolku, bez problemu 2 zbrane nebo zbran a krabku naboju, delaji nekolik velikosti. Jako ochrana proti tomu aby si se zbrani hraly deti ok. Sent from my iPhone using Tapatalk Upraveno 12. ledna 2016 uživatelem matous
gathis Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Panove a damo mate tip na sikovny trezurek na max dve pistole plus 2-4 zasobniky plus neco malo streliva? Vyplati se treba GunVault?Např. http://www.civiskovo.cz/?p=productsList&iCategory=12&sName=kr%E1tk%E9-zbran%EC
Fester Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Kolega si chtěl taky koupit G43, ale furt mu nějak neseděla v ruce. A když si zkusil moji G26, bylo rozhodnuto a G43 je passe...
cema Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Panove a damo mate tip na sikovny trezurek na max dve pistole plus 2-4 zasobniky plus neco malo streliva? Vyplati se treba GunVault?mám GunVault (GV 1000S) v nočním stolku, menší velikost 1 pistole + nějaký zásobníky, pořídil jsem ho jen kvůli prckovi, dřív byla krochna v jen v šupleti....
Tittus Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2016 Kolega si chtěl taky koupit G43, ale furt mu nějak neseděla v ruce. A když si zkusil moji G26, bylo rozhodnuto a G43 je passe... +1Úplně stejnej pocit, G26 mi sedla mnohem líp do ruky
Tomas_2002 Odesláno 13. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2016 Panove a damo mate tip na sikovny trezurek na max dve pistole plus 2-4 zasobniky plus neco malo streliva? Vyplati se treba GunVault? Nekupuj si malej trezor, je to blbost. Kup ten největší, co si můžeš dovolit, uvidíš, že nebudeš litovat. Já chtěl malej a nakonec jsem koupil od Jinovy NTJ 8 a i ten už je mi docela malej. Vždyť si vezmi, že bys měl JEN 1 zbraň na nošení, jednu na střelnici, dlouhou zbraň ( AK-47 nebo M4) a od každého 1.000 nábojů. A už jsi s malým trezorem v řiťi. A to nepočítám, že bys tam chtěl dát příslušenství ( opasky, pouzdra, brýle, sluchátka....) Pokud toužíš po příručním "fast access" trezoru na noční stolek, tak jsem slyšel jen dobré recenze na Hornady SpeedSafe.
Fester Odesláno 13. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2016 Souhlasím s Tomasem. Malej trezor je k ničemu. Lepší je větší, nejlépe zabudovaný do zdi, nebo, pokud chceš dlouhou, koupit rovnou skříňový. Pokud chceš spát s pistolí u postele, stejně je trezorek k ničemu, protože než se do něj v rozespalosti dostaneš, bude už stejně pozdě. A pokud to chceš zabezpečit před dětmi a zloději, lepší je viz výše...
Jeremy Odesláno 13. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2016 ..Pokud chceš spát s pistolí u postele, stejně je trezorek k ničemu, protože než se do něj v rozespalosti dostaneš, bude už stejně pozdě. A pokud to chceš zabezpečit před dětmi a zloději, lepší je viz výše...Opak je pravdou, já mám na nočním stolku malej na otisk prstu, přikurtovanej lankem k topení. Děti nemaj šanci a i kdybych byl megarozespalej, tak není problém přiložit prst na senzor. Myslím, že většina normálních lidí by to zvldádla taky.
gandalf Odesláno 13. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2016 Já jsem si pořídil tenhle a jsem spokojen https://www.adsafe.cz/produkt/nabytkove-trezory-certifikovane-s1.bezpecnostni-trida/I-062/nabytkovy-sejf-zsl-43-me/#.VpYYvVLX5f6
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se