Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Já zbraň vnímám spíš jako takovou pojistku ... prostě někdy může v životě nastat situace, kdy neozbrojený člověk bude vydán na milost a nemilost ... člověk se zbraní má ještě jednu možnost navíc ... řešit problémy přednostně zbraní je blbost ... to tady ale všichni víte, jsem se trošku rozepsal :)

... s revolverem bych byl nervózní, ten průzkum jsem taky četl a opravdu většinou stačí do pěti nábojů .... ale mít napáskováno 15 ... no jsem pak prostě klidnější ... ale to je možná jen ta představa z televize, kdy má každej nekonečnej zásobník :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tada

Bandicoot: Blbej nápad to není, v USA tomu říkají "New York reaload", jak jednu vystřílíš tak ji zahodíš a tasíš druhou. Akorát teda s tou dvojkou co mám doma já to moc nejde, tahat 4" revolver a 1911 naráz, to by člověku asi krapet zkřivilo záda :D

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Jo a ještě jsem si dneska pořídil horizontální podpažák od Dasty s protiváhou na dva zásobníky.

Zbraň v něm docela drží a dobře se z něj tasí, to jsou tak veškeré výhody. Pod sakem mi to dělá nehoráznou bouli... Tankistickej holster až na ten popruh vedoucí přes prsa pod sakem vidět není. Potřeboval bych ty holstery nějak spolu skřížit, případně si zkusím nějakej vestikální podpažák, kterej by mohl 1911 ukrýt krapet líp...

Odkaz ke komentáři

Abych vratil vlakno k puvodnimu tematu - tedy "co s sebou nosite..."

Od doby, kdy jsem podlehl kouzlu G (a ted nemyslim Gambrinus), tak temer permanentne nosim G26...

Jen kdyz mam pocit, ze je dobre venovat priprave nejake usili navic, beru jeho vetsiho brasku - G23 (v .40 S&W).

Adekvatnim, tedy plastovym, hodinkam zrovna neholduju, nicmene nasel jsem alespon neco, co by se ke Glockum mohlo hodit... :)

:gunsmilie:

post-4621-001761600 1295633397.jpg

post-4621-006979900 1295633403.jpg

post-4621-054351000 1295633408.jpg

Odkaz ke komentáři

No, a protoze me chytla fotograficka a navrch mam v sobe znacny dil lahvinky Chivasky, jal jsem se komponovat dale...

Prvni kompozice nese nazev "vintage" a doufam, ze odbornici omluvi geografickou nesourodost... :)

Dalsi dil naseho serialu nese nazev "The Black Monsters..."

A posledni uz nese vice nez znaky sourodosti znaky opilosti... :wheelchair:

EDIT: Bohuzel, pro zbyle zbrane ve sbirce jsem nedokazal najit vhodne hodinky, neb nemam zadne Primky, a o izraelskych hodinkach ani nemluve... :)

post-4621-092793600 1295636432.jpg

post-4621-060847800 1295636488.jpg

post-4621-048176700 1295636553.jpg

Upraveno uživatelem carpaccio
Odkaz ke komentáři

Ale ano, je to jako se vším ostatním (já jsem muzikant a vím, že bez cvičení to nejde). Ale jde mi o to, že na střelnici je to jiné, než když se něco stane. Osobně s tím nemám zkušenost, ale myslím si, že člověk reaguje úplně jinak, když jde do tuhého.

Přesně řečeno, psychika je nejdůležitější .Kolega na vojně ve stráži po varovném výstřelu z Sa 58 chlapa nezastřelil a začal zmatkovat .Co dělal( jestli to znova natáhl , či blbě přepnul) nám přesně nikdy nevysvětlil, ale chlap vzal roha . Rozkaz byl přitom jednoznačný: "když sem někdo vleze, nesmí ven ". Čili žádný právní problém , jen svědomí .A natrénováno jsme měli, každý z nás za 2 roky odsloužil ve stráži zhruba 2400 hodin .
Odkaz ke komentáři

Celkom fajne búchačky. Mal som Beretta FS 92, ale došlo k inej záľube, pre ktorú som tu a tak som ju predal. Teraz len CZ 82 čierne prevedenie a som spokojný, nakoľko strieľam asi tak 3x do roka. Inak mám celkom zálusk na Glock a vrátil by som sa aj k Beretta Cougar45 ACP . Čo sa týka revolverov nie sú zlé, ale mne sa páčia viac pištole a pudová streľba. :rifle:

Odkaz ke komentáři

Teraz som si pozrel 9000s a vyzerá parádne a 40 S&W určite postačí. Keď som nosil 92FS, tak to bol kus železa a zodralo mi to futrá na sakách :gunsmilie: , takže potom som to obmedzil. Som aj v streleckom klube,ale nejak nestíham a tak sa zúčastňujem iba povinných cvikov.

92FS je samozrejme prekrasna klasika - obzvlaste v inoxovem provedeni...

Nicmene pokud bych mel volit Berettu na noseni, asi by to byla 9000S v .40 S&W - strasne prijemna zalezitost...

Bohuzel, od te doby, co jsem natrenoval "safe-action" spoustak u Glocku, nemuzu uz SA/DA nosit... :sad01_anim:

Podľa toho čo hovoríš tak si 9000s mal,alebo máš a cenovo?

Upraveno uživatelem robo
Odkaz ke komentáři

40 S&W určite postačí.

Nechci poucovat, jen zaver ze statistik:

V ramci u nas legalniho streliva je .45 ACP ponekud precenovana- statisticky ma stejnou pravdepodobnost na vyrazeni utocnika prvni ranou jako 9mm Luger. "Ctyricitka" ma o neco vyssi - pracuje s vyssimi tlaky a s ohromnou ustovou rychlosti...

Stinna stranka veci samozrejme je, ze pravdepodobnost prustrelu utocnika je nejvyssi prave u .40 S&W (stale v ramci FMJ). Zda je u .45 nizsi nez u 9L se neodvazuji tvrdit - pri nejake tezke a pomale strele to nicmene mozne je...

Osobne povazuji za nejvhodnejsi pro sebeobranu prave 9L a 40SW - ale bohuzel ve zde platnem zakonnem ramci je veskere strelivo na obranu ne prilis vhodne... :/

Kazdopadne, jestli preferujes SA/DA, muzu tu 9000S doporucit. Mala, lehka, se slusnou kapacitou zasobniku, s vyborne citelnymi miridly a s dokonalou spousti. Za jediny nedostatek lze povazovat trochu sirsi profil zbrane, ale neni to o mnoho sirsi nez treba G26...

EDIT: typo

Upraveno uživatelem carpaccio
Odkaz ke komentáři

Ďík za info. Vidieť, že sa vyznáš. Ja som preferoval 9 luger, ale tiež som počul, že je potrebný lepší zastavovací účinok voči útočníkovi a preto zvažujem o niečo vyšší kaliber. Asi 40

Nechci poucovat, jen zaver ze statistik:

V ramci u nas legalniho streliva je .45 ACP ponekud precenovana- statisticky ma stejnou pravdepodobnost na vyrazeni utocnika prvni ranou jako 9mm Luger. "Ctyricitka" ma o neco vyssi - pracuje s vyssimi tlaky a s ohromnou ustovou rychlosti...

Stinna stranka veci samozrejme je, ze pravdepodobnost prustrelu utocnika je nejvyssi prave u .40 S&W (stale v ramci FMJ). Zda je u .45 nizsi nez u 9L se neodvazuji tvrdit - pri nejake tezke a pomale strele to nicmene mozne je...

Osobne povazuji za nejvhodnejsi pro sebeobranu prave 9L a 40SW - ale bohuzel ve zde platnem zakonnem ramci je veskere strelivo na obranu ne prilis vhodne... :/

Kazdopadne, jestli preferujes SA/DA, muzu tu 9000S doporucit. Mala, lehka, se slusnou kapacitou zasobniku, s vyborne citelnymi miridly a s dokonalou spousti. Za jediny nedostatek lze povazovat trochu sirsi profil zbrane, ale neni to o mnoho sirsi nez treba G26...

EDIT: typo

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

carpaccio: Koukám žes tam měl v šupleti napáskovaný Fiocchi Black Mamba - nosíš náboj v komoře? Já je nosil a přestal jsem, protože se mi při druhém nebo třetím nabití do komory docela brutálně zasunula střela do nábojnice.

Jinak s tím, že .40 SW má vyšší pravděpodobnost vyřazení útočníka jedním výstřelem i s naším povoleným střelivem, se dá souhlasit, jenomže je to za cenu toho, že je zároveň větší průraznosti a následných odrazů. Účinnost je také dána do jisté míry tvarem střely - .40 SW je standartně komolý kůžel a .45 ACP ogiviál, to mění charakteristiku poškození tkáně a to jak střela uvnitř měkkého cíle brzdí a jak předává energii :)

Já si .45 ACP oproti .40 SW vybral jen na základě toho, že jsem .45 ACP považoval za více "prověřený" náboj - desítky válečných konfliktů a bezpočet situací, kdy byly zadokumentovány případy použití pětačtyřicítky v sebeobraně.

Odkaz ke komentáři

Jo, .40 SW neni neprijemna - jen je treba si uvedomit, ze v davu uprostred mesta ma vetsi rizika nez 9L (ne, ze by Luger neprostrelil...)

Klic k uspechu je rychla a lehka strela (napr. pomerne zprofanovana Black Mamba od Fiocchi - ta se navrch v tvrdych materialech znacne deformuje, cili ztraci znacnou cast energie pro odraz podobne jako poloplast), ale kvuli absenci strel s rizenou deformaci pruraznost tehle raze bohuzel moc nezkrotis...

Jenze nos 6.35mm... Tam sice prustrel skoro nehrozi, ale zkus se branit sjete smazce, ktera si ani nevsimne, ze ma perforovanou plici... :/

Volba raze a potazmo streliva je vzdycky znacne individualni - a samozrejme jsou taci, kteri tvrdi, ze v pripade nutne obrany bude pouziti Ackoveho, tedy zakazaneho, streliva s rizenou deformaci (napr. JHP) jejich nejmensim problemem...

Uvazeni ja na kazdem z nas - ja nosim v 9L lehoucke poloplastove Fiocchi a v .40SW ty Black Mamby...

Odkaz ke komentáři

Tada: Nelze nez souhlasit s tim, co rikas. Ostatne, to jsem psal - 40SW ma vybornou ucinnost a nejspis i nejlepsi pravdepodobnost zabraneni v pokracovani utoku. O tom vyrazeni prvni ranou ani nemluve.

Je to dano nejen tvarem strely, ale predevsim jeji hmotnosti a rychlosti, potazmo energii. Ale je to bezpochyb vykoupeno vetsi pruraznosti v mekke tkani - viz me predchazejici prispevky.

Nosim samozrejme s nabojem v komore. Mas pravdu, ze BM se "zasouvaji" strely do nabojnic. Osobne to prilis neresim, nebot Glocka nosim povetsinou s jednim nabojem v komore a menim jen zasobniky (dlouhy/kratky) - a tento naboj malokdy vyndavam. A samozrejme, pri navsteve strelnice ty Mamby prozenu laufem. :) Uz z treningovych duvodu - je dobre si je osahat, byt je rozdil v projevu pri strelbe mezi BM a mym treningovym strelivem pomerne subtilni...

Druha moznost je nechat si u nejakeho prebijece ty Mamby zakrimpovat - protahne je matrici, ktera jim utahne krcek - a voila, strela sedi jak pribita...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

On je taky dost důleižtý psychický aspekt "důvěry v ráži" u nositele. Nějaký čas jsem teď nosil 4" revolver v ráži .38 Special, která na papíře nevypadá nic moc, ale když jsem se podíval na ten dlouhý revolverový náboj, tak jsem prostě věřil, že by útočníka zlikvidoval.

Někomu teda nemusí sedět zpětný ráz u .40 SW, ale v zásadě mi přijde 9mm, .40 SW a .45 ACP stejně zlvadatelné.

Klíčem úspěchu je pomalá a těžká střela, která má ny živý organismus těžší následky :P Americké armádní testy v prvním desetiletí dvacátého století to dokázaly :D

Odkaz ke komentáři

Tak s tim uz souhlasit nemuzu.

1) Projev 9L, 40SW a 45ACP je uplne jiny. "Devitku" asi netreba predstavovat - tu zna skoro kazdy. Relativne maly zpetny raz, ale pomerne "ostry", "kousavy" projev. .40 S&W je na tom podobne, ale rana je to vetsi - coz umocnuje prave ten "kousavy" projev. Oproti tomu .45 ACP je sice hlukove rana jako z dela, ale presto mas pocit, ze zpetny raz je plynulejsi, hladsi - osobne bych to popsal jako "pres polstar." Je to sice pecka, ale sametova. :)

2) Pomala a tezka strela je klic k uspechu u razi velkeho prumeru strely - tedy od .45 ACP vyse. Od .40 S&W niz plati podle me nejlepe recept opacny, tedy strela lehka a rychla. Efekt je podobny - maximalizace predani energie pri dopadu, maximalni deformace v pevnych materialech a minimalizace pravdepodobnosti prustrelu v mekke tkani.

Ale jak rikam - kazdemu vyhovuje neco jineho a pokud nekdo nosi .38, nemam s tim nejmensi problem. Ostatne, neni samo sebou, ze jsou na vzestupu kapesni pistole raze .380 (9mm Browning kratky), ktere jsou vykonove jeste kousek pod .38 Special. Vezmeme-li v potaz, ze do roku '89 tu SNB uspesne zabijela lidi razi 7.65mm, asi je to hodne akademicka debata... :/

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Jo, s tím projevem zbraně si to napsal dobře, já to nemyslel tak, že by se projevovaly stejně ty ráže, myslel jsem to tak, že ani jedna z těch ráží není taková, že by se musela jedna upřednostnit před druhou, protože by někdo němusel být schopen z ní střílet... Pětačtyřicítka je příjemná ráže na střílení, .40 SW je docela šlupka, co si pamatuju :)

Na jednom US serveru radili - vemte si tu největší ráži, ze které jste schopni dobře střílet :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...