Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Steyer M-A1 je levnější než Walther PPQ. O několik tisíc...

Spékaná střela 9 Makarov - nemáš na mysli čs vojenský náboj vz.82? Ten měl střelu ze spékaných a lisovaných ocelových pilin. A byl pouze do zbraně Pi vz82. Ta měla jemný polygonální vývrt, aby se střela nerozpadla už v hlavni. Z té zbraně lze střílet i 9 Mak (a běžně se to v armádě dělalo), ale i vzhledem k vývrtu je přesnost řekněme "nedostatečná"...

7,65 Sel Bel - vzhledem k tomu, že nedávný výbuch linky na zápalky ve Vlašimi postihl především výrobu 7,65 Br, neočekával bych jejich objevení se na trhu moc brzo... Co se střely týče - jak už bylo řečeno, vyndej střelu z náboje a rozřízni pilkou... Stačí pilka na železo a svěrák...

Srovnávání zbraní při výběru

- to je vcelku užitečná věc. Ale musí se na to tak, že zbraně mezi sebou porovnáte přímo a to při střelbě. Už léta na to mám metodiku (a jistě nejsem jedinej), díky které je i pro začátečníka možné vybrat pistoli, která mu bude navždy "sedět". Proč se trápit s něčím, co vám nevyhovuje a nepořídit si něco, s čím si vaše ruce budou rozumět? 

Když si vystřelíte jednou zbraní a za týden jinou - poznáte houby. Musí se to dělat najednou, mít u sebe všechny typy co zvažujete a naráz to ozkoušet (no a pak taky trochu vědět jak to ozkoušet. Ideálně mít s sebou statného ošetřovatele, který ví jak na to). Jde o zvládání zpětného rázu a vhodnosti různých rukojetí pro vaše ruce. Nikdo nemáme stejné ruce a tak říkat někomu "tuhle si kup, ta je nejlepší" je jako říkat "kup si velikost bot 44,5 - ty sedí nejlíp...". No, mně by byly asi velký...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Steyer M-A1 je levnější než Walther PPQ. O několik tisíc...

Spékaná střela 9 Makarov - nemáš na mysli čs vojenský náboj vz.82? Ten měl střelu ze spékaných a lisovaných ocelových pilin. A byl pouze do zbraně Pi vz82. Ta měla jemný polygonální vývrt, aby se střela nerozpadla už v hlavni. Z té zbraně lze střílet i 9 Mak (a běžně se to v armádě dělalo), ale i vzhledem k vývrtu je přesnost řekněme "nedostatečná"...

7,65 Sel Bel - vzhledem k tomu, že nedávný výbuch linky na zápalky ve Vlašimi postihl především výrobu 7,65 Br, neočekával bych jejich objevení se na trhu moc brzo... Co se střely týče - jak už bylo řečeno, vyndej střelu z náboje a rozřízni pilkou... Stačí pilka na železo a svěrák...

- to je vcelku užitečná věc. Ale musí se na to tak, že zbraně mezi sebou porovnáte přímo a to při střelbě. Už léta na to mám metodiku (a jistě nejsem jedinej), díky které je i pro začátečníka možné vybrat pistoli, která mu bude navždy "sedět". Proč se trápit s něčím, co vám nevyhovuje a nepořídit si něco, s čím si vaše ruce budou rozumět? 

Když si vystřelíte jednou zbraní a za týden jinou - poznáte houby. Musí se to dělat najednou, mít u sebe všechny typy co zvažujete a naráz to ozkoušet (no a pak taky trochu vědět jak to ozkoušet. Ideálně mít s sebou statného ošetřovatele, který ví jak na to). Jde o zvládání zpětného rázu a vhodnosti různých rukojetí pro vaše ruce. Nikdo nemáme stejné ruce a tak říkat někomu "tuhle si kup, ta je nejlepší" je jako říkat "kup si velikost bot 44,5 - ty sedí nejlíp...". No, mně by byly asi velký...

No jo, ale pak se ti to stejně rozleží v hlavě, přidají se věci, jako co mají kamarádi kolem tebe, zjistíš, že stejně jako v hodinkách je něco značka a něco noname a nakonec se dostaneš k tomu, že stejně pak měníš  :rolleyes:

Ale tím samozřejmě nezpochybňuju, že srovnávací test je nejrozumější metoda (např. oproti výběru dle internetu, jak jsem to kdysi řešil já  :) )

Odkaz ke komentáři

Gomez, nemyslím si, že u zbraní až tak záleží co mají kamarádi, nebo co je značka a co noname. Prostě ti zbraň musí sedět v ruce. Když vezmu pro porovnání kopyto od Glocku, jsou dva druhy lidí: jedněm sedí v ruce výborně a druzí s ním prostě nesplynou. Nebo zmiňovaný Steyr a jeho triangulární mířidla. Spousta lidí jim nepřišla na chuť a kupovali si standardní,já si je nemohl vynachválit, zejména na rychlou střelbu s přenášením. Kolega v práci si koupil P-09 od CZUB a vydržela mu měsíc, teď jde číza z baráku a kupuje si G19.

Odkaz ke komentáři

Když si vystřelíte jednou zbraní a za týden jinou - poznáte houby. Musí se to dělat najednou, mít u sebe všechny typy co zvažujete a naráz to ozkoušet (no a pak taky trochu vědět jak to ozkoušet.

Svatá pravda, proto jsem rád, že se kousek od mého komína dají vyzkoušet např. Walther PPQ vs SigSauer P226 vs Glocky 17, 26, 34 vs HK USP (http://awiw.cz/pujcenipistole.htm) nebo Walther PPS vs. kompakty od Glocka (http://www.triggerservice.cz/zbrane). Ale jak se znám, stejně koupím PPQ...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Colty Pocketlity budou mit az v dubnu. Ja nevim, co do ty doby provedu. Kimber Micro Carry. Asi taky nebudou.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři

K tomu, co píše Harry ohledně srovnání zbraní:

Ano, můžu potvrdit - před asi dvěma lety jsem takovou srovnávačku absolvoval u Harryho. Jako začátečníkovi mi to hodně dalo. Harry ná zkušeností na rozdávání a rád se o ně se mnou podělil. Nakonec jsem si koupil něco jiného, než co jsem testoval, ale bylo to užitečný.

Jen se divim, že v době takového boomu, který je nyní okolo zbraní, že pro střeleckou veřejnost je - zdá se - obtížné k popisované srovnávačce se dostat. Nejlepší je koupit zbraň tam, kde se dá i vyzkoušet a to je spíše kombinace obchod + střelnice.

Držím všem palce - ať si dobře vyberou!

edit: oprava

Upraveno uživatelem ToMa
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...