Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Jay Doll: Tada ma pravdu - kdo vytahne airsoftku, musi pocitat s reakci ostrou... A nemyslim si, ze by Ti z toho hrozil zakonny postih.

Samozrejme muzes jit v absurditach dal - co treba strikaci pistole na vodu, zejo?

Lec domnivam se, ze bude-li prislusna "hracka" pripominat za danych viditelnostnich podminek strelnou zbran, nemelo by proti pouziti strelne zbrane byt vznaseno obvineni...

Opet - bude-li to kapslikovka v rukach 12-leteho ditete, pravdepodobne k vysetrovani dojde. Ale sezen mi znalecky posudek, ktery rekne, ze jsem mohl na 100% vedet, ze 12-lete dite neukradlo fotrovi ze supliku ostrej kver...

Spis doufejme, ze takove situace nebude nikdo z nas muset resit...

Mimochodem, Tado, da se nekde na webu najit nejaka Tvoje recenze toho Remingtona, nejlepe ve srovnani s nejakou jinou 1911? Musim rict, ze me svoji priznivou cenovkou docela zaujal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém je Tado v tom, že u nás se rozlišuje mezi zbraní kategorie D (plynovky, poplašné zbraně) a ne-zbraněmi (kuličkovky). Takže na plynovku se vztahuje zákon, řka "krátká zbraň nesmí být nošena viditelně", kdežto na kuličkovku ne. To je trochu problém z mého pohledu při střelbě na potenciálního držitele "zbraně"

Myslí že to až tak není. Při trestném činu se zbraní v ruce se vůbec nerozlišuje jestli je to napodobenina, funkční zbraň a nebo jen něco co připomíná zbraň.

Sorry - nečetl jsem níže a reagoval rychle. Už to de facto někdo psal...

Upraveno uživatelem DaveRSV
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Carpaccio: Porovnat možnost s něčím jiným jsem neměl, až tedy na Norinco, ze kterého jsem dal asi 50 ran... Srovnat by to chtělo hlavně s Para GI Expert, která by teoreticky taky měla stát kolem 20tis. Není moc 1911, které jsou mezi Norinco a Kimberem, tudíž mezi 10tis a 27tis. Vím, že nějakou slušně vypadající 1911 dělá Tangofolio, ale nevím moc za koli. U Remingtonu můžu vypíchnout jenom pár bodů:

- dobré zpracování

- tradiční vzhled (ploché uložení bicí pružiny, malá pojistka a minimální beaver-tail)

- u mé zbraně dobrý chod spouště, odpor je akorát (i když bych ho možná ještě nechal snížit a vyměním spoušť za delší, ale ještě jsem se nerozhodl, zatím vyhovuje)

- dobře čitelná mířidla opatřená bílými body (opět přemýšlím o výměně, za tritiová). K mířidlům je třeba dodat, že dobrá jsou tak do 10-12m, na větší vzdálenost už jsou poměrně hrubá, ale na obranou zbraň to stačí. S mířidly byl zároveň jediný problém, který jsem na zbrani zatím měl - po cca 100 výstřelech se uvolnilo hledí, imbus kterým se přitahuje je asi 0,8mm a blbě sehnatelný.

- malé vůle (ale mám odstříleno sotva 400 nábojů, takže se pořád ještě vymezují)

- velice dobrá přesnost (když jsem měl zbraň na novém nastřelení kvůli uvolněnému hledí, tak byl soustřel asi 4-5cm)

Myslím si, že pokud chce člověk za 1911 dát do 20tis a nechce už dát 27tis za Kimbera, tak je Remington určitě dobrá volba.

Já osobně 1911 považuju za ideální zbraň na nošení, hlavně systémem bezpečnosti. Dlaňová pojistka v kombinaci s manuální pojistkou a automacikou úderníkovou pojistkou... Při nošení s nábojem v komoře, nataženým bicím kohoutem a zajištěnou manuální pojistkou je zajištěna rychlá palebná pohotovost, protože pojistka se zhazuje naprosto přirozeně při zaujímání postoje a úchopu zbraně.

Odkaz ke komentáři

No, mel jsem na mysli treba srovnani s primym konkurentem asi nejrozsirenejsim - STI Spartan...

Z Pary nemam zrovna dojem kvality, GI jsem sice jeste nevidel, ale velke nadeje do nej nevkladam...

Tanfoglio je v taky v podobne cenove relaci, neurazi, ale ani nenadchne. Uprimne mam od Remingtona vetsi ocekavani. Holt ho budu nekdy muset osahat. :)

Presto diky za odpoved.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

No, na střelectví se někdo vyjadřoval v tom smyslu, že měl možnost Remingtona porovnat se Spartanem a že Spartan vyšel trošku líp, ale ve chvíli, kdy preferuješ tradiční vzhled vojenské 1911, tak je Remington asi lepší volba.

Odkaz ke komentáři

Mechano: Soudy judikuji tak, ze nemusis zkoumat jestli zbran, ktera na Tebe miri je airsoftka, plynovk, poplasnak, znehodnocena. Jednou je to zbran, byt treba kategorie D, tak rposte muzes reagovat vytazenim vlastni zbrane.

EDIT: Ono je to vlastne jedno, kazdej z nas, kdo tady zbran nosi ma asi nejakou hranici toho, kdy tasit a strilet postavenou nekde jinde. Kazdy si hlida svuj vlastni zivot jak uzna za vhodne... A nemeli bychom se moc dohadovat, jinak nam to zase nejaky utlocitny moderator zamkne.

Jen tě upozorním, že soudy judikují nejčastěji tak, jak jim je příběh servírován policií, potažmo prokurátorem. "Společenská" objednávka nejčastěji zní: proč ten hajzl měl v pouzdře pistoli s nábojem v komoře a nataženým kohoutem? Ten jen čekal, až mu dá někdo příležitost! A na smůlu natrefil na pubescenta s Umarexovou pistolkou, který by neublížil ani kuřeti (ani kdyby chtěl).

A už končím, aby nám to fakt nezamkli. :D

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Mechano: V tomhle máš pravdu, to nemá cenu se dohadovat. Když by se mi nedej bože něco takového stalo, ukážu jim návod k obsluze Remingtonu, kde se píše, že nejvhodnější způsob nošení je náboj v komoře, natažený kohout a zajištěná pojistka :) To, že soudy mají tendenci přezkoumávat proč a jak někdo nosí svou legálně drženou zbraň je samozřejmě špatně no :(

Odkaz ke komentáři

Kimber Royal II stojí tuším 27.500Kč, v cenách Coltů se nevyznám, ale obecně mi přišly strašlivě drahé.

Pokud se chceš kouknout na kompletní přehled 1911 a všeho možného naokolo tak třeba tady:

http://www.m1911.org/

Jinak ty Kimbery jsou dost dobře hodnocené. Já kupoval před cca 5-6 lety SS verzi customu hrubě přez 30000.

A upřímně - na nošení to teda není.. a to mám 120 kg a 190 cm..

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Tado...raději udělej víc fotek toho svého revolveru ;)

Přes víkend se na to vrhnu, chci ho nafotit zároveň s Accutron Astruonaut (to tě taky potěší, páč jsou na baterku) a jak SW M10, tak Accutron Astronaut patřili k oblíbeným prvkům výstroje US letců za Vietnamské války, kdybych měl starší model s dřevěnou rukojetí, tak by to bylo tuplem autentické :)

Pokud se chceš kouknout na kompletní přehled 1911 a všeho možného naokolo tak třeba tady:

http://www.m1911.org/

Jinak ty Kimbery jsou dost dobře hodnocené. Já kupoval před cca 5-6 lety SS verzi customu hrubě přez 30000.

A upřímně - na nošení to teda není.. a to mám 120 kg a 190 cm..

Já nosím 1911 denně + jedno náhradí šuple a dá se to. A to jsem jen 187 a nějakých 76kilo (77,5 s bouchačkou a náhradním šupletem) :) Je to o zvyku. Já nikdy moc nepřemýšlel o malé zbrani na nošení, tak mám co jsem chtěl. Je pravda, že když jsem 2 týdny nosil SW M10, který váží jen 900g, byla to oproti 1911 krapet úleva :)

Upraveno uživatelem Tada
Odkaz ke komentáři

Přes víkend se na to vrhnu, chci ho nafotit zároveň s Accutron Astruonaut (to tě taky potěší, páč jsou na baterku) a jak SW M10, tak Accutron Astronaut patřili k oblíbeným prvkům výstroje US letců za Vietnamské války, kdybych měl starší model s dřevěnou rukojetí, tak by to bylo tuplem autentické :)

Budu se těšit :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Tak abych potěšil Giliuse, pár slíbených fotek mého SW M10 a hodinek Bulova Accutron Astronaut, obojí patřilo k oblíbené výstroji US pilotů během války ve Vietnamu. Bohužel nemám k SW dobové dřevěné střenky a ani dobové pouzdro.

Ještě jsem párktá cvaknul 1911 i s válečným futrálem, tak jestli bude zájem, tak to sem taky hodím :)

post-4392-035925500 1296238724.jpg

post-4392-079723600 1296238734.jpg

post-4392-076808900 1296238739.jpg

post-4392-030724700 1296238747.jpg

post-4392-081031300 1296238753.jpg

post-4392-097790400 1296238759.jpg

post-4392-010582100 1296238768.jpg

post-4392-028976500 1296238782.jpg

Upraveno uživatelem Tada
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...