Ivan Lelák Odesláno 18. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2016 (upraveno) Díky za tipy. Chci brokovnici co nejvíc kompaktní, zbraň co nejkratší a nejlehčí, čili mj. pažbu zcela odnímatelnou, kapacita mi stačí 4 nebo 5+1. Fabarm Pistole 11" měří 53 cm, Norinco Hawk 58 cm, Fabarm Ultrashort 60 cm... Cena do cca 10 tisíc mi vyhovuje nejvíc, nebude to na častou sportovní střelbu, spíš si občas "takticky" prásknout a pak na obranu, nechci proto moc utrácet. Fan Thomino - pardon, ujelo mi to v zamyšlení, je to nějakých 18,5 mm nebo tak nějak, nikdy si nemůžu vzpomenout na přesnou definici, je to počet stejných olověných kulí, co se odlije z jedné libry, což je nějak přes 40 deka nebo tak nějak...:-). Upraveno 18. února 2016 uživatelem Ivan Lelák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FanThomino Odesláno 18. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2016 Vezmu brokajdu raze 10 a uvidis! 10mm to je darda! On .410 revolver zase taky neplechu udělá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 18. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2016 (upraveno) No vidíte, Fabarm vypadá hodně dobře a v tom krátkém provedení se mi líbí. Je v ČR nějaký slušný prodejce? Doporučuju C.I.D. Tak jsem koukal na brokovnice Fabarm. Nádhera, nejvíc mne zaujala Martial-Pistola 11", ale stojí kolem 20 tisíc, což mi přijde za koště na zametání dvorku fakt dost, resp. cena asi odpovídá, ale nechce se mi za ní tolik dát. Je malinká (53 cm), skvělá mířidla, lišta na svítilnu, netuším jak pažba. Naproti tomu je za levný peníz třeba tohle Norinco Hawk, má ho kamarád, něco s ním už nastřílel a je spokojen, jednoduchá zbraň bez výstupků, o nic se nezachytne, v ceně je i pažba. Není určitě tak kvalitní, povrchová úprava se mi moc nelíbí, je o 5 cm delší (58 cm), ale zase stojí 9 tisíc. A teď babo raď, hlava nebo srdce? Poměr cena/výkon je u Fabarma víc než slušnej. Zpracování je lepší než třeba u cenově přibližně srovnatelného Hatsanu, rozhodně vyšší než u Norinca. Kdo si z nabídky modelů Fabarmu vybere, nemá pro rekreační střelbu moc důvodů hledat jinde.EDIT: Jo, a pažeb má Fabarm na výběr celou řadu. Pro "kraťasy" asi doporučuju sklopku. Na internetu se dají najít i návody, jak na Fabarm nabastlit hatsaňáckou sklopku "nahoru" namísto originální "do strany", ale s tím osobní zkušenost nemám. Vidim to pumpa 12mm! A zabil bych.... Samej vodbornik Ano. Důležité totiž není poradit se zcela pochopitelným dotazem. Důležitý je ukázat, že "kulky nemaj' náboje, ale psi", "kouhoutek se nemačká, kohout je bicí nebo na dvoře" a "brokový ráže nejsou v milimetrech". Tak se pozná pravej vodborník. Největší machři ještě přidávají poznatek, že "Beretty se furt serou, páč je to Ital, Franto", "Glocka bych nenosil, páč bez pojistky a s nábojem v komoře si ustřelíš koule" a "revolver je spolehlivější, páč když nevystřelí, tak prostě cvakneš znova". Upraveno 18. února 2016 uživatelem carpaccio Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 19. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2016 Jaky je u toho Fabarmu 14" zpětný raz? Da se na několik ran udržet jen s pistolovou rukojeti nebo je to na pohmozdeni zápěstí? Chci taky neco takového pořídit ale nemam se střelbou z brokovnice moc zkušenosti, střílím jen krátké. Zkoušel jsem to jen jednou pred 15 lety a modřina na rameni tam byla tyden ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 19. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2016 Já ho provozuju jen s pistolovou rukojetí (s Hogue gripem) - a při správném úchopu s ní není problém blbnout hodinu v kuse.Dokonce se s ní dá "exhibičně" střílet i jednoruč - tzv. "pistole na zombíky". V případě zájmu klidně v rámci pražských střelnic půjčím na vyzkoušení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 19. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2016 Carpaccio - díky. Koncem února si jdu pro prodloužený ZP, tak tam zrovna vyřídím nákupní povolení a pak se uvidí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 19. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2016 Carpaccio : to by bylo skvěle, rad vyzkousim. Ozvu se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 19. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2016 (upraveno) Hele, jen technická: U brokovnic nezamená ráže 12 milimetry. Promiň, ale nedalo mi to. Dyť to pisu o dva posty vejš! Samej vodbornik!Pochopitelně že u brokovnice ráže 12 není průměr nábojnice 12 mm, to ví každej Véna a vím to dobře i já, ale psal jsem to při sledování TV a nebyl jsem zcela soustředěný. Snažil jsem se jen kolegovi poradit ve výměru možné brokovnice. Hlavně ale že se všichni "vodborníci" velmi mile ozvali (no jeden mileji, to beru). Toto fórum se opravdu mění a už to není dříve hýčkané fórum gentlemanů. Ono je lépe se neangažovat a nepopouzet vodborníka, kterej by "Zabil bych..." Čekal bych u někoho, kdo asi má zbraň rozumovější přístup. Už sem chodím docela výjimečně a vidím, že chybu nedělám. Upraveno 19. února 2016 uživatelem pavča Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 19. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2016 Čekám na vydání ZP a nákupního povolení a aby to lépe utíkalo, zajel jsem si vyzkoušet pár adeptů na zakoupení.... a zjistil jsem, že výběr se komplikuje :-)Jsem poznamenaný tím, že celá příprava na ZOZ a samotná ZOZ probíhala na ČZ75 (kterou si ale kupovat nechci) takže jsem byl docela rozhozený z úplně jiného chování spouště u Walther PPQ a prvních pár ran nic moc trefy. Po 30 výstřelech lepší a asi bych si dokázal zvyknout, ale nejsem z té spouště odvázaný.Zkusil jsem Glock 17 a potvrdil jsem si, že to teda fakt nechci.Pak ještě ČZ P-07 a nakonec ČZ 75 Tactical Sports s úžasnou spouští, ale těžká jak kráva. Kdyby tak existoval kříženec PPQ (ergonomie úchopu) a ČZ (jasně čitelná spoušť) s cenovkou pod 20... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasič Odesláno 19. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2016 Pochopitelně že u brokovnice ráže 12 není průměr nábojnice 12 mm, to ví každej Véna a vím to dobře i já, ale psal jsem to při sledování TV a nebyl jsem zcela soustředěný. Snažil jsem se jen kolegovi poradit ve výměru možné brokovnice. Hlavně ale že se všichni "vodborníci" velmi mile ozvali (no jeden mileji, to beru). Toto fórum se opravdu mění a už to není dříve hýčkané fórum gentlemanů. Ono je lépe se neangažovat a nepopouzet vodborníka, kterej by "Zabil bych..." Čekal bych u někoho, kdo asi má zbraň rozumovější přístup. Už sem chodím docela výjimečně a vidím, že chybu nedělám.Zkus rict u loveckych zkousek brokovnice 12 mm a jedes jak ferari! . Nic ve zlym Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dlubix Odesláno 19. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2016 Zkus rict u loveckych zkousek brokovnice 12 mm a jedes jak ferari! . Nic ve zlym Co to je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 19. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2016 Zkus rict u loveckych zkousek brokovnice 12 mm a jedes jak ferari! . Nic ve zlymJá se bojím, že neumíš číst nebo jsi nechápavý. Píšu zcela jasně, že jsem to napsal omylem při koukání na TV a že je mi jasné, že ráže 12 neznamená průměr 12 mm. Dokonce, budeš se divit, i vím, jak je to definováno (je to definováno počtem olověných kulí o stejném průměru, odlitých z jedné anglické libry olova, kulí právě takového průměru, aby prošly vývrtem té hlavně), jinak bych asi neudělal u zkoušky testy, je to jedna z testových otázek a otázky fakt dobře umím.Vím, že jsi tady machr a vodborník, který má ve všem jasno a který se v ničem nemůže splést, každý ale takový není. Ale mezi podobnými vodborníky jsou ostatní, kteří jen chtějí pomoci a něco spletou, zbyteční a směšní a "Na zabití" nebo "jetí jak ferari", tak tady v tomto vláknu končím, protože mě to fakt nebaví, na to už jsem opravdu hodně a hodně starý člověk. Tak si to vodbornictví užívej . Nic ve zlým. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasič Odesláno 19. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2016 (upraveno) Jdi do rubriky spodni pradlo a tam se predvadej! Pri televizi si prohrabni kulí a nech si svy postrehy ty 12mm vodborniku! Ja tim fakt nic zlyho nemyslel, je ze v sobotu jsme zkouseli adepty a tohle by dedky zabilo na miste. A protoze jsme forum slusnejchLidi a ja musim byt slusnej, nevsimej si me. A tem zkouskam, cos uspesne udelal ti gratuluji, holt vodbornik!A kdyz sem chodis zcela vyjimecne, tak to dodrzuj ! Upraveno 19. února 2016 uživatelem Hasič Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dlubix Odesláno 19. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2016 (upraveno) Hasic, ty ferari jedno, se nenasirej. Jsem se chtel jen ujistit, ze urcity lidsky vlastnosti se prolinaj. Edit: kdybys nutne potreboval vedet ktery, tak v sz. Verejne nemuzu, dostal bych hned ban. Upraveno 19. února 2016 uživatelem jerry82 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 19. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2016 Jdi do rubriky spodni pradlo a tam se predvadej! Pri televizi si prohrabni kulí a nech si svy postrehy ty 12mm vodborniku! ...A protoze jsme forum slusnejch Lidi ...Hmmmm... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 20. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2016 Teda, pánové, upřímně- ve vlákně kde se pohybuje tolik lidí se zbrojákem bych čekal větší toleranci, empatii a psychickou odolnost. Nic ve zlým. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasič Odesláno 20. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2016 Nic ve zlým : jinak bych asi neudělal u zkoušky testy, je to jedna z testových otázek a otázky fakt dobře umím. )). Stačí.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 20. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2016 Tvl to nepochopim, pet lidi nenapsalo test!?Ja za 79, bezpecna manipulace na jednicku s hvezdickou, ted uz jen nastrilet Taky to nechápu. Já do ZP uvrtal kamaráda. No a hele, není to žádnej duševní titán. Dělá ve šroubárně a nečte Vergilia v originálu. Trochu mu dělá problém někdy pochopit psaný text. A test udělal v pohodě bez jediné chyby. Vždyť je to 500 otázek, učit se je můžeš do zblbnutí a na testy se přihlásit, až když to umíš. Pochopím, že se občas najde nějaký blázen co si myslí, že to vymyslí na místě a ani se na to nepodívá, ale když tu vždycky čtu, kolik lidí to neudělá tak nechápu, co za exoty se k těm zkouškám hlásí ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 20. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2016 Jdi do rubriky spodni pradlo a tam se predvadej! Pri televizi si prohrabni kulí a nech si svy postrehy ty 12mm vodborniku!Ja tim fakt nic zlyho nemyslel, je ze v sobotu jsme zkouseli adepty a tohle by dedky zabilo na miste. A protoze jsme forum slusnejchLidi a ja musim byt slusnej, nevsimej si me. A tem zkouskam, cos uspesne udelal ti gratuluji, holt vodbornik!A kdyz sem chodis zcela vyjimecne, tak to dodrzuj ! Nic ve zlým : jinak bych asi neudělal u zkoušky testy, je to jedna z testových otázek a otázky fakt dobře umím. )). Stačí....No ty jsi spíše než hasič psychopat. Nehodlám to tady vyhrocovat, to je zjevně zbytečné a nebaví mě to. Mysli si, že jsi vodborník, na to máš právo, jestli přes spodní prádlo nebo přes svoje kule, to si vyber sám. Měl bys s touto pochybnou psychikou vrátit zbroják. Jinak si..... čao, vodborníku. :lol2: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 20. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2016 Odpovídat ani snad nemusíš, protože tímto opět a docela rád přerušuji svoji účast na chronomagu, ale tvoje EGO vodborníka to asi nedovolí na to jen kvůli sobě nereagovat, viď?! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se