dlubix Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Odesláno 8. března 2016 Az ted jsem si vsiml, ze mam devatenactku z vyprodeje nebo co Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gandalf Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Odesláno 8. března 2016 Na LEX jsem četl návrh té směrnice EU - docela masakr. Takže asi si EVO nekoupim :-(
OldaA Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Odesláno 8. března 2016 A to přesně ti co to navrhují v EU chtějí :-(.
ggrand Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Odesláno 8. března 2016 Jůů 19, tu jsem dycky chtěl. Kdybys měnil stojinu, dej vědět, koupil bych od tebe tu s tečkou(origo 4.gen).
dlubix Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Odesláno 8. března 2016 (upraveno) Jůů 19, tu jsem dycky chtěl. Kdybys měnil stojinu, dej vědět, koupil bych od tebe tu s tečkou(origo 4.gen).S teckou? Uz je venku a mam dam 2kg. Taky origo. Upraveno 8. března 2016 uživatelem jerry82
ggrand Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Odesláno 8. března 2016 Ony totiž byly do 3. generace origo pouze 3 druhy. 2 - mínus; 2,5 - bez značení a 3,5 kg - plus (nebo kolik). Pak přišla 4.generace se zmenšeným/pootočeným domečkem spouště( proto je G19 s M backstrapem jako G19 gen3). S ní časem přišla i stojina označená pouze tečkou. Takže u gen4 má vyšší odpor a kratší dráhu než v gen3. Proto po čase udělali stojnu s tečkou,aby se co nejvíc přiblížil výsledek ke gen3 se stojnou bez označení.Koupil jsem starší gen4 a v ní už byla 2kg stojina, kterou ze srdce nerad, ale původní už nebyla, proto scháním.
Fester Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Odesláno 8. března 2016 Jerry82 Gastonovy petflašky 4.gen jsou už lisovány na Slovensku, kolega tam má tenhle ošklivý nápis taky. Moje je ještě výlisek ze země původu.
matous Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Odesláno 8. března 2016 Já myslím že je lisujou pořád v rakousku, na slovači je pouze montují (kvůli zvýhodnění v tendru pro ozbrojené složk SR). Sent from my iPhone using Tapatalk
gandalf Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Odesláno 8. března 2016 A to přesně ti co to navrhují v EU chtějí :-(.Tady je návrh té směrnice EU http://ec.europa.eu/transparency/regdoc/rep/1/2015/CS/1-2015-750-CS-F1-1.PDF
dlubix Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Jerry82 Gastonovy petflašky 4.gen jsou už lisovány na Slovensku, kolega tam má tenhle ošklivý nápis taky. Moje je ještě výlisek ze země původu. Já myslím že je lisujou pořád v rakousku, na slovači je pouze montují (kvůli zvýhodnění v tendru pro ozbrojené složk SR). Sent from my iPhone using Tapatalk Tak tak. Co jsem se dopátral, tak to montujou na Slovensku a prochází to jejich zkušebnou (viz slovenská značka). Výroba dílů je stále v Rakousku.
Harry Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Prostá fyzika...říká něco o působení síly na rameni a to tato konstrukce neřeší. Takže to s AR nemá společného absolutně nic. Harry: to by mně taky zajímalo, jaký vliv má těžiště závěru v ose hlavně na střelbu z pistole zvlášť v téhle poplašňákové ráži A že to těžiště poblíž vychází snad u všech, co jsem kdy držel v ruce. U Rugeru není závěr vnější, ale je tak nějak uvnitř těla s hmatníky na bocích. Jeho těžiště je přesně v ose hlavně. A právě u malorážky to má důležitý vliv na to, jak spolehlivě funguje samonabíjecí funkce. Protože malorážkové náboje jsou někdy u jiných konstrukcí (klasický závěr s těžištěm nad osou hlavně, kdy vzhledem k příčným silám dochází k většímu tření, atd.) nedostatečně silné na spolehlivou funkci a musí se používat HV náboje, aby to dobře fungovalo. Tedy prostá fyzika (tu AR jsem uváděl jako další příklad zbraně, kde je lineární konstrukce. Jistě, pistole nepůsobí do ruky v ose hlavně jako AR do ramene, ale to je zase jiný příběh). U Rugerových pistolí toto není problém a jako jedny z mála žerou spolehlivě i podzvukové náboje. Žerou všechno a přesto fungují spolehlivě, což každá konkurence říct nemůže. To myslím může potvrdit každý, kdo s malorážkovými pistolemi přišel více do styku...
Rimmer Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Odesláno 9. března 2016 Jo ty myslíš vedení závěru v ose hlavně, takže nevzniká klopný moment. Určitě to přispívá, nicméně spolehlivost Rugerů potažmo jakékoli jiné pistole je daná efektivní konstrukcí podávání a vyhazování, zásobníkem a naladěním pružin a hmot v systému. Konkrétně masivní celoželezná pistole má navíc dobrý poměr setrvačnost závěru a rámu, takže se impuls nespotřebuje pohybem zbytku soustavy. Ruger má s MKIII a 10/22 dnes asi největší zkušenosti se samonabíjecí .22LR a jejich pistolky a pušky jsou prostě povedené. HV náboje cpou lidi do umarexových plastových kšuntů prodávaných pod značkama remonovaných firem, to není konkurence. Btw. nosič závěru u AR není vedený osově symetricky (nechce se mi chodit pro pušku, aby se podíval kolik) a při akci na něj působí slušný klopný moment od odběru plynů, ale to jsme offtopic.
Tomas_2002 Odesláno 11. března 2016 Nahlásit Odesláno 11. března 2016 Kolegové, rád bych pořídil nějaké nohy na vzduchovku Air Arms 410. Mátě někdo zkušenosti s nohama Harris a jejich napodobeninami ? Má smysl na vzduchovku dávat origo, nebo stačí kopie od Caldwell nebo Odeonu ?
ggrand Odesláno 11. března 2016 Nahlásit Odesláno 11. března 2016 Tomas_2002 : Ty nebo tvůj křehčí protějšek ste měli CZ75 compacta shadow line, že? Nechtěl by ses rozepsat, jaké to je?
Tomas_2002 Odesláno 11. března 2016 Nahlásit Odesláno 11. března 2016 Hele manželka měla CZ-75 Compact D a teď má CZ-75 Shadow line, ale ne v compactu ale full size. Navíc tam má stavitelná mířidla se světlovody od Zendla a komplet předělanou spoušť, která má odpor na fouknutí chod tak 4 milimetry. Takže o tomhle ti povyprávět můžu, ale přímo Compact Shadow Line doma nemáme. Jinak přidám video již upravené zbraně. Podle mě to jednak skvěle vypadá a hlavně se s tím manželce dobře střílí. Má kratší prsty a se standardní spouští měla sklony ke strhávání. Teď už jí to lítá kam má :-)
Rimmer Odesláno 11. března 2016 Nahlásit Odesláno 11. března 2016 Kolegové, rád bych pořídil nějaké nohy na vzduchovku Air Arms 410. Mátě někdo zkušenosti s nohama Harris a jejich napodobeninami ? Má smysl na vzduchovku dávat origo, nebo stačí kopie od Caldwell nebo Odeonu ?Caldwell mám nasazené na .223, bez problémů a druhé v zásobě. Vavrečka (bestpatron) prodává jenom tyhle, že ostatní klony prý nedrží. Vem nejnižší model s kloubem. Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
ggrand Odesláno 11. března 2016 Nahlásit Odesláno 11. března 2016 (upraveno) Hele manželka měla CZ-75 Compact D a teď má CZ-75 Shadow line, ale ne v compactu ale full size. Navíc tam má stavitelná mířidla se světlovody od Zendla a komplet předělanou spoušť, která má odpor na fouknutí chod tak 4 milimetry. Takže o tomhle ti povyprávět můžu, ale přímo Compact Shadow Line doma nemáme. Jinak přidám video již upravené zbraně. Podle mě to jednak skvěle vypadá a hlavně se s tím manželce dobře střílí. Má kratší prsty a se standardní spouští měla sklony ke strhávání. Teď už jí to lítá kam má :-)Díky, spletl jsem si to. Upraveno 11. března 2016 uživatelem ggrand
Jarett Odesláno 13. března 2016 Nahlásit Odesláno 13. března 2016 Měli jste někdo někdy zkušenost s tímto ? Docela se mi to líbí a protože STI se zřejmě nedočkám, tak bych to i zkusil http://www.coonaninc.com/showroom/coonan-classic-stainless-steel-with-smooth-walnut-grips-base-model/ Coonan 357 Magnum Semi-Auto pistol! (4K) - YouTube
Tomas_2002 Odesláno 13. března 2016 Nahlásit Odesláno 13. března 2016 Neviděl. Ale je na něj obsáhlá recenze ve Zbraně & náboje co mám někde doma..... a taky ho mají pár kilometrů od nás v Zeleném Sportu :-)
ggrand Odesláno 13. března 2016 Nahlásit Odesláno 13. března 2016 Dobrý joke, kvér za 54k a k tomu je jeden zásobník. By mě zajímala ta netypická spoušť.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se