gandalf Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2016 Gandalf - můžeš k té větrovce na fotce poslat něco bližšího? Aspoň značku a typ, zbytek si najdu... Díky.Tady je k tomu nějaká diskuse http://forum.kalibrgun.eu/index.php?topic=349.0Ta diabolka probíjí smrkovou fošnu 8-10 cm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2016 No, je to teda v podstatě 6mm, to jsem si nevšiml, PCP jsou dost silný, to je taky pravda, ale 10cm dřeva, tomu nevěřím. I kdyby bylo extrémně málo hustý z nějakých rychlených smrků, tak pořád jsou tam vlákna, který ten projektil musí přetrhat, navíc se ta diabola bude deformovat. Osobně si myslím, že 10cm fošnu z pěti metrů neprostřelí ani standardní 6,35 a možná ani 7,65 leda tak tokarev. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2016 10 cm fošnu podle mě neprostřelí ani 9mm luger. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrando Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2016 http://www.strelectvi.cz/forum/test-prubojnosti-naboju-v-drevotriskovych-deskach-t11873.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 Kucí, kdybych zatoužil po nějaký vopravdu hezký útočný pušce, co byste mi doporučili A PROČ?- rozhodně nechci AK, ani nic jinýho z "východního bloku", vč. vz 58. Opravdu ne, nikdy.- když klon M4, tak jakej? Má cenu chtít 5.56, nebo jsem v pohodě s .223?- nebo SIGa 522, 556? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrando Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 Na jakou vzdalenost budes strilet? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 http://www.strelectvi.cz/forum/test-prubojnosti-naboju-v-drevotriskovych-deskach-t11873.htmlZajímavý, ale dřevotříska a dřevěná fošna, to je sakra rozdíl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 Na jakou vzdalenost budes strilet?Tipoval bych, že do 50m, max 100. Stejně na víc nemám v dosahu střelnice :-) Možná bych i zkusil IPSC, po letech jinak než z pistole.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrando Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 co scorpions evo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 - když klon M4, tak jakej? Má cenu chtít 5.56, nebo jsem v pohodě s .223? 5.56 mm a .223 palce je to samý ne ? Já bych doporučil nějakou AR-15, od spolehlivé firmy V-AR, PAR, Hera ...... dnes se dá za super peníze pořídit zejména AR-15 PAR Spartan - za 30.000,- úplně super ar-15. Případně AR-15 od Rugeru za nějakých 25.000,- Kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 Není to to samý, u některých typů 5.56 hrozí jiný tlaky, .223 prej se do 5.56 smí dávat, člověk přijde o přesnost (ale do 100m si toho nevšimne), obráceně prej radši ne.Takže 5.56 flinta je prej "univerzálnější", ale co já vím, poradil mi to google. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 co scorpions evo?To není útočná puška Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 Tvl, tak tady a nejen tady se pereme za to, aby pisálci nepsali bludy a AR15 neříkali útočná puška, když to je samonabíjecí kulovnice a pak i z našich řad vystoupí Brut Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 No já nevím, není AR zkratka od assault rifle? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boudy Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 A ktera je obranna puska? Ja jen, abych mel obe, nevim, zda se nebudu nejdrive branit a pak i utocit. Aby nebylo nejake faux pas ... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 No já nevím, není AR zkratka od assault rifle?Armalite ti něco říká? V 57. roce ani nevěděli, co by to assault rifle mohlo být. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 Aha tak to mám co doháněttý jo pěkný čtení https://en.wikipedia.org/wiki/ArmaLite Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmer Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 Jeremy: Kolik chceš utratit nepočítaje kvalitní optiku? Na ty dynamické disciplíny nejlíp asi AR popř. Tavor, aby to žralo STANAG zásobníky a bylo stavěné od začátku s rozumnou montáži optiky a závitem na kompenzátor.Jinak chce být pán jinačí? Tavor/AUG. Klasika? Nepřeberné množství AR variant (plyn se chová při střelbě líp a je líp vyvážený než píst, vyšší odolnost znečištění je v podmínkách ČR takové hraní na hustokontraktory). Exotika? SCAR, ACR, HK416, Sig 5xx, Benelli, Mini14, Galil, Zastava, HK53 (ne, že bych ji v ČR viděl, ale proč ne). Pán je úchyl a národovec? CZ Bren... Fantazii se meze nekladou, na retro věci bývá problém namontovat smysluplně sklo/kolimec. Záměna 223Rem a 5,56 není u normálních semiauto moderních pušek problém, pokud z toho nepereš tormentační náboje. Ev. si můžeš nechat udělat Wylde komoru, pokud chceš honit zlomky MOA :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 Jeremy: Kolik chceš utratit nepočítaje kvalitní optiku? Na ty dynamické disciplíny nejlíp asi AR popř. Tavor, aby to žralo STANAG zásobníky a bylo stavěné od začátku s rozumnou montáži optiky a závitem na kompenzátor.Jinak chce být pán jinačí? Tavor/AUG. Klasika? Nepřeberné množství AR variant (plyn se chová při střelbě líp a je líp vyvážený než píst, vyšší odolnost znečištění je v podmínkách ČR takové hraní na hustokontraktory). Exotika? SCAR, ACR, HK416, Sig 5xx, Benelli, Mini14, Galil, Zastava, HK53 (ne, že bych ji v ČR viděl, ale proč ne). Pán je úchyl a národovec? CZ Bren... Fantazii se meze nekladou, na retro věci bývá problém namontovat smysluplně sklo/kolimec. Záměna 223Rem a 5,56 není u normálních semiauto moderních pušek problém, pokud z toho nepereš tormentační náboje. Ev. si můžeš nechat udělat Wylde komoru, pokud chceš honit zlomky MOA :-) Peníze nejsou úplně priorita. Tavor - vidíš, mám ho airsoftovýho a úplně jsem na něj zapomněl.. Ale je to takový hrozný poleno tlustý. Furt mě láká ten SIG. Nebo nějaká ta M4 - jen těch výrobců je bambilion a kdo se v tom má vyznat: Norinco (?), SIG to taky dělá, Colt, AR - samozřejmě všichni prohlašujou, že zrovna to jejich nejlepší.. :-/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 - jen těch výrobců je bambilion a kdo se v tom má vyznat: Norinco (?) Slyšel jsem, že k nim teď jsou Ingersoll Bison grátis .... Snad nechceš kopovat ten největší šunt z Číny ? Trochu si o tom něco načti a uvidíš, že je to jak s hodinkama. Veteš, kvalita za rozumnou cenu a paráda bez kompromisů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se